Velünk voltál szeptember 29-én?

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

Sikerült feldolgoznod a múlt heti Adónavigátor Konferencián hallottakat? Úgy gondolom, vendégelőadóinknak sikerült megfelelni az Adónavigátoros elvárásoknak. Nagyon közérthető és lényegre törő előadásokat hallhattál tőlük.

Fata László előadásában tökéletesen megértette és figyelembe vette azt a problémát, hogy nekünk nincs kapacitásunk (és ügyfeleinknek igénye) komolyabb cafeteria rendszerek kialakítására. Viszont nagyon gyakorlatiasan bemutatta, hogyan használhatjuk ki a juttatásokat úgy, hogy azt később ne a bírság kövesse, hanem a szakmai elismerés.

Lászlóné Szép Györgyitől olyan jegyzetet kaptál, ami önmagában egy „kincs”, amit később is bármikor elővehetsz, ha a szakképzési hozzájárulással kapcsolatos törvények sűrűjében hirtelen nem találsz választ.
Az előadása nem úszott el a részletekben, és most már azt is tudjuk, miért nem számoljuk el a tag képzését a szakképzési hozzájárulás terhére.

A CD-n található egyoldalas nyilatkozatmintát, vagy a várható nyereség- és adókalkulációs táblát reméljük később is tudod majd hasznosítani.

Mi (szervezők, munkatársak és előadók) nagyon jól éreztük magunkat a teremben, és bízom benne, Te sem bántad meg, hogy ezt a napot erre a konferenciára áldoztad!

Az előadások hanganyagát rögzítettük, most az utómunkálatok a folynak. Szeretnénk szélesebb körhöz is eljuttatni a konferencia legjavát.

Kérlek, írd meg a hozzászólásokba a véleményedet!
Kaptál új információt, olyat, amit hasznosítani fogsz mindennapi munkádban?
Jó szívvel ajánlod az előadás hanganyagát azoknak a könyvelőknek, akiknek fontosak az ügyfelei?
Ha valami nem tetszett, azt is írd meg!
Csak őszintén...!


A bejegyzés címkéi

konferencia beszámolók, sikeres könyvelő


Hozzászólások

Katinka  -  

Kedves Zsuzsi!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam részt venni a számomra igen fontos előadáson. Mentségemre annyit, hogy 40 fokos lázzal feküdtem, valami jóféle vírus megtámadott. Mostmár rengeteg gyógyszer elfogyasztása után lábadozok.

Abban bízok, hogy erre az évre letudtam a betegséget, s több ilyen akadály nem lesz.

További jó munkát, sok sikert kívánok.

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Gratulálok a konferenciához. Én még most talákoztam veled személyesen először. 20 éve vagyok a szakmában. Eddig főkönyvelőként dolgoztam különböző cégeknél. Most nyitottam egy könyvelőirodát. Nagyon nagy segítség nekem, ahogy képviseled ezt a szakmát és ahogy hozzáálsz az ügyfelekhez és mutatod az irányt a minőségi szolgáltatáshoz. Én is ezt akarom megvalósítani. Remélem összefogással megszerezzük a szakma becsületét és fontosságát a KKV szektorban is, úgy ahogy ez a nagyobb cégeknél meg van és mindíg is meg volt.

A kofenrencia pedig minden várakozásomat felülmúlta. Még soha sem voltam ennyire hasznos és gyakorlatias szakmai konferencián.

Még egyszer gratulálok! A többi előadó is fantasztikusan jó volt.

További jó munkát és sok sikert mindeninek!

Remélem rövidesen újra találkozunk.

Dávid Kata

 

 

Rozália  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

Ott voltam a szeptember 29-i konferencián, nagyon sokat vártam tőle, de még annál is többet kaptam!

Most voltam másodszor a Ti konferenciátokon, de most sem csalódtam!

Zsuzsi mint mindig "hozta a formáját", de a két meghívott előadó is nagyon színvonalas tájékoztatást tartott, e két témában még nem hallottam előadást, de ez fantasztikus volt!

Köszönöm Nektek a nagyszerű szervezést ,a kimagasló színvonalat és nem utolsó sorban a magas szintű szakmai tudást!

Munkátokhoz további sok sikert kívánok!

Gabi  -  

Kedves Zsuzsa! A mérlegképes továbbképzésen olyan információt kaptam, hogy a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségként elismert költségnek minősül (függetlenül annak formájától és céljától)a képzés költége, így azzal nem kell növelni a társasági adót.Olyan példát mondtak, hogy ha egy húsipari cég alkalmazottja divattervezői képzésben részesül, az is ily móson elszámolható.Ez meglepő, és ellentmondásos számomra!Valóban igaz -e ez az értelmezés? Ezzel kapcsolatban a második kérdésem az, hogy a szakképzési hozzájárulásnálnál a fentiek szerinti költség levonható-e?Kérem szíves válaszát! Tisztelettel:Gabi

Györgyi  -  

Kedves Zsuzsi!

Nem azért nem mentem el, mert más dolgom volt, vagy nem hiszek benne, hanem azért, mert szívmütéten estem át és nem mindig érzem jól magam. Sajnos éppen elég a saját gondom jelenleg, de igyekszem még így is teljesíteni az ügyfeleim felé.

Edit  -  

Kedves Zsuszi és Zoli!

Én most voltam először a rendezvényeteken a honlapotokat rendszeresen olvasom. Megérte elmenni, kaptam új információt, köszönöm szépen.

Edit

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

Köszönettel tartozom Nektek!  Minden előadásra úgy megyek, ha csak egy ügyfelemmel kapcsolatban hallok használható információt már megérte elmenni. Hála Istennek a Ti előadásaitokon ennél sokkal többet kapok. Zsuzsi, nem nagyon örültem amikor a meghívóban Rajtad kívüli előadók is szerepeltek. Ezúttal megkövetlek Benneteket, mert Ők is nagyon jók  és hasznosak voltak. Ezután számomra meg-kérdőjelezhetetlen lesz amit terveztek. Nagyon hasznos az anyag amit kaptunk, és nagyon várom, hogy újra felidézhessem az előadásokat a hanganyagról. Köszönetet szeretnék mondani azért a hangulatért is amit megteremtetek számunkra, észre sem veszem az idő múlását, nem sajnálom a korán kelést (mivel az ország másik "végéből"járok hozzátok). Ha klubot szerveztek (akár Pesten, akár máshol) oda is szeretnék eljárni. Nem vagyok már fiatal, de Ti mindig lendületet adtok a további munkához! Köszönet és elismerés a 29.-éért!!!!           Nagyon jó, pihetető hétvégét kívánok Nektek és gyermekeiteknek! Ágnes 

 

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Szia Zsuzsi és Zoli!

Én most voltam elöször a Ti rendezvényeteken, más szervezésben hallottam már a Zsuzsit tobbször. Most sem csalódtam. Az előadásai során visszakapom a hitem abban, hogy az összes rémségével együtt is lehet szeretni ezt a szakmát és lehet (kell) jól csinálni, és egyszer talán még szeretni is fogják a mai napig mumusnak tartott könyvelőket. Persze azokat akik olyan lelkiismeretesen végzik a munkájukat mint ti.  Köszönöm!

Ildikó

Gabi  -  

Mindig nagy várakozással megyek el az előadásotokra és még egyetlen egyszer sem csalódtam benne.

Azt hiszem, nekük, akik igen elfoglaltak vagyunk és kevés időnk van, nagyon fontos, hogy röviden, a lényegretörően kapjunk információt a változásokról és azok gyakorlati alkalmazásáról.

Ez a legutóbbi konferencia is megerősített abban, hogy igen, mindig megkapom a szükséges irányt ahhoz, hogy a munkámat a lehető legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel végezhessem.

Nagyon köszönöm Nektek, hogy ebben segítséget nyújtotok.

Gabi

 

 

 

EFA  -  

 Szia Zsuzsi!
Én már korábban megköszöntem a remek és hasznos előadást, most csak a politikákkal kapcsolatban érdeklődnék.

Ha jól értettem Ti évek óta használjátok a programot. A reklámanyagban szereplő honlapon a programok HAMAROSAN elkészülő változatáról lehet olvasni. A feltüntetett e-mail címen bővebb tájékoztatást kértem, de eddig sajnos nem kaptam választ.

Elképzelhető, hogy eddig egy 2006. évi verzió volt forgalomban, amit most tovább fejlesztenek, frissítenek? Tudnál erről esetleg valami bővebb tájékoztatást adni? Jó lenne minél hamarabb "letudni" a politikákkal kapcsolatos elmaradásokat, mert közeledik az év vége.....

Köszönöm válaszodat:

EFa

Leó  -  

Köszönöm a lelkesedéseteket és azt az energiát amivel azon munkálkodtok hogy a szakma is sikeresebbé váljon !

Nekem jó volt és már ebben a szellemben próbálok dolgozni !

Köszönöm a munkánkat segítő gondolatokat és módszereket , beleértve a CD-n levő anyagot is !

Jó lenne egy nem jogászi jogalkotó  hanem  szakmai alapon működő jogrendet képviselő közösség felé vinni a könyvelő adótanácsadó könyvszakértő csapatot, aki megfelelő szakmai tanácsokkal látná el a jogalkotókat !

Ennek hátránya !

Nem lenne munkájuk az Alkotmánybíráknak !!

 Heló !!

Leó

Judit  -  

Kedves Zsuzsa!

A konferecia előadásai lényegretörő, közérthető formában hangzottak el.

Jól tudom mindennapi munkámba hasznosítani. Köszönöm.

Mária  -  

Kedves Zsuzsa és Zoltán!

Nagyon sokat tanultam és nagyon sokat kaptunk tőletek az előadás alkalmával mindkét vendég előadó remek volt.  Sok ujat is hallotunk csak köszönettel tertozun nektek

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli !

Csak gratulálni tudok az előadók kiválasztásához és a szervezéshez ! Nagyon érdekes volt  mind a három előadás! A pénzkezelési szabályzatokat már javítottam is. No, nem az ott elhangzott legmagasabb értékre, de egyetlen  mondat világossá tette számomra, hogy én eddig nem jól értelmeztem  a törvényt . Köszönöm a segítséget !

Üdvözlettel: Éva

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa !

Az előadásod mint mindig, nagyon hasznos és jó volt. Két éve minden előadásodon részt veszek, és ez a továbbiakban is igy lesz. Korábbi időszakban - amikor még nem ismertelek benneteket - is jártam előadásokra, de ilyen szinvonalas és érthető előadást még sosem hallottam. Nagyon sok segitséget kapok a munkámhoz Tőletek. A CD-n lévő táblázat minta nekem egy KINCS. Nagyon megörültem neki. Zsuzsa fantasztikus vagy.

Én ugy gondolom, nem biztos hogy szükség van külső előadókra. Én őszinte leszek, hogy eddig akik voltak külsős előadók nekem nem tetszettek. Szakmailag meg sem közelitik a Te tudásodat. Ez alól kivétel a mostani előadáson szereplő Lászlóné Szép Gyöngyi.

Fata László előadása inkább a reklámról szólt.

Nagyon köszönök mindent Neked is és a Zolinak is, - csatlakozom a korábbi hozzászólóhoz - valóban csodálatos páros vagytok. Kivánok nagyon jó egészséget az egész családnak.

Köszönettel! Ilona

Éva  -  

Kedves Előadók, Szervezők!

Elolvastam az összes eddigi hozzászólást, és mindent leírtak már, ami bennem is megfogalmazódott. A legnagyobb dolog az , hogy örömmel megy hozzátok az ember, mintha egy jó szabadidős program lenne. Mindig kap valamit, ami örömet okoz, mert öröm az is, hogy könnyebben, és magasabb színvonalon tudjuk végezni a munkánkat. Köszönettel!  Sz.Éva

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Kollégák!!

Szupper volt és nagyon várom a megjelenő CD-t, mert egy-egy részt szeretnék újra kontrolálni önmagamban, hogy jól értelmeztem vagy sem.Soha nem csalódom bennetek, szinte várom mindig az ujabb előadásokat. Valahogy úgy mint anno a Dénes Magdi néni által tartott magyar órákat a gimiben. Egy klub szerintem is nagyon jó lenne, méghozzá olyan formában, hogy legalább negyedévente vendég előadók meghívásával-kerek asztal beszélgetésekkel, mert élvezem amikor Ti szakemberek egymással vitatjátok meg a problémákat, méghozzá előttünk, mert abból mi is sokat tanulhatunk mint hallgatók.

Hajrá! csak így tovább - és köszönüm Neked is Zoli, hogy így törödsz velünk hallgatokkal és koordinálod a véleményeinket illetve problémáinkat. Csodás páros vagytok a Zsuzsival és az eredmény mindkettőtöké.

Sziasztok a mielőbbi viszontlátás reményében és könyvelő társaim-GYERTEK és HALLGASSÁTOK a szinte felüdülésnek tűnő nagyon hasznos előadásokat .

Ági

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Elég sok előadáson részt vettem már az elmúlt években különböző cégek rendezésében, és alig vártam, hogy vége legyen, mert borzasztó unalmas volt. A Ti előadásotok FANTASZTIKUS, lényegre törő, és hasznos volt!!!

Köszönöm: Juli

csak a keresztnevét...  -  

 Kedves Zsuzsi!

Az előadások az eddig megszokottak alapján ismét jók voltak, tetszett, hogy meglevő információkat összegzett. Szeretek hozzátok járni, mert az előadásokból mindig sugárzik, hogy a gyakorlat és az elmélet van összhangban. Abszolút élvezem, hogy Zsuzsi is ill. az előadásból lejött, hogy Lászlóné Szép Györgyi is a gyakorlatban is alkalmazza az általa elmondottakat. Ismét kaptam új ötleteket. Köszönöm. Judit

 

csak a keresztnevét...  -  

 

Vali

Nem éreztem, azt  hogy megint pénzt vettek ki a zsebemből, és nem

nem kaptam semmit érte.

tckata  -  

Nagyon jó volt az  mind a három előadás, világos, érthető, tele új infóval és hasznos figyelmeztetésekkel.

Remélem a novemberi is ugyanilyen hasznos lesz.

Köszi: Kata

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi !

Nagyon jó volt a konferencia különösen a Te előadásodon kívül Lászlóné Szép Györgyi, akinek az előadása lényegretörő, értelmes egyszóval magasszínvonalú volt.

Fata László előadásában több volt a reklám a kelleténél.

A kérdés felelet kapcsán nem igazán értem a fejlesztési tartalékra adott választ. Véleményem szerint 100 %-ban az APEH ellenőrnek van igaza.  Amennyiben a vállalkozás a TAO alapját csökkenti előrehozott écs miatt, azt tárgyévben le is kell könyvelni. Miért a következő év május havában ???? Ez olyan mintha a TAO összegét a következő év májusában könyvelnénk.

A fenti kérdésre adott válasz kivételével a kérdés-felelet téma is remek volt.

A pozitív és negatív tapasztalataimat leírtam a jobbítás szándékával, mert nincs olyan tökéletes rendszer, vagy tudás amelyen ne lehetne javítani. Üdvözlettel : Szabó Ildikó MYko

 

  -  

Kedves Ildikó!

Jól mondod. A TAO összegét is a következő év májusában könyveljük, meg  a fejl.tartalék miatti lekötött tartalékot is.Sőt mikor átnézzük a könyvelést és kimaradt januárból pl. a MAJ akkor azt is májusban könyveljük. Természetesen a tárgyév január ill.dec.havi könyveléséhez, csak technikailag mindezt májusban. És az APEH ellenör is ezt kifogásolta, hogy a könyvelő program jelezte a " könyvelés " dátumát / május /  és szerintük a konkrét könyvelés dátumának is decemberben kellene lenni. Azért így már nem 100 % az a 100 % ugye amennyire egyetértesz vele? legalább is nem túl életszerű ill. találjunk már valamit, mert addig nem fejezzük be.

Üdv.K.Ildikó

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

A szeptember 29-i előadás nagyon hasznos volt számomra, köszönet a szervezésért.

Szeretném megkérdezni, hogy a Lászlóné Szép Györgyi előadását elektronikus formában meg kaphatjuk-e. Szeretnék a munkatársaimnak ellenőrző listákat készíteni a bevallások és az elszámolások elkészítéséhez és ellenőrzéséhez.

A megfelelő ügyfél kapcsolat kialakításához, az ügyfél megtartásához adott tanácsok nagyon hasznosak és tanulságosak. Segített abban is, hogy a jövőben még határozottabb legyek, illetve meggyőzött arról, hogy az én hozzáállásom és elvárásaim nem túlzottak.

Bennem már jó ideje felmerült az az igény, hogy megfelelő belső (irodán belüli) nyilvántartási rendszert dolgozzak ki, azért hogy a vállalt „sokféle” ügyfél bevallásai ne felejtődjenek el, határidőben elkészüljenek, és megfelelő dokumentumok álljanak rendelkezésre a munkatársaknak, hogy bizonyos bevallásokat, munkaműveletek el tudjanak készíteni. Pl. legyen egy dokumentum a bérszámfejtő munkatárs számára a 08-as bevalláshoz a természetbeni juttatások összegéről. De van számos, más jellegű nyomtatványom is, amellyel egy kicsit „rendezettebbé"  tudom tenni a könyvelési anyagot. Ezeket, a belső bizonylatokat az ügyfél nem készíti el, ezeket nekem kell előállítani. Ezt máshol ugyan hogyan csinálják? Milyen egyezőségi, ellenőrzési pontokat iktatnak be? Mivel az irodában többen dolgozunk, több helyen vagyunk, arra is szükség lenne, hogy a munkatársakat is ellenőrizni tudjam. Az ellenőrzést hogyan oldjam meg? Az nem hatékony módszer, hogy minden ügyfél dossziét rendszeres időközökben leveszem a polcról és átnézem. Mostanában ezek a kérdések egyre többet foglalkoztatnak. E témáról is szívesen olvasnék, a fórumon.

Üdvözlettel: Marika

Éva  -  

Kedves Zsuzsi !

A múltkori előadással kapcsolatosan az jutott eszembe, mint amikor iskolába jártam, de jó újra menni ! Részt vettem az idei karbantartó kurzuson, valamint az egyéb előadások mindegyiken, s a jövő évben sem lesz szerintem máshogy. Minden egyes alkalommal kapok valmi újat, és nem kevés  olyan hasznos dolgot, amit a továbbiakban nyugodt szívvel tudok alkalmazni vagy rendszeresíteni. Szerdán volt az előadás, csütörtökön pedig az egyik ügyfelem arra kért, mondjam meg neki, hogy jövőre kb. mekkora összeget tud a szakképzési hozzájárulásból saját dolgozó képzésére elszámolni, és ennek mik a feltételei. Már ott volt a kezemben a puska.

Köszönöm az eddigi segítséget, és gyakorló könyvelőknek bármelyik előadás anyagát fenntartás nélkül tudom ajánlani.

További sikeres mukát kívánok Nektek és a felhasználóknak is. Szép napot mindenkinek.  Éva

 

 

Gabi1231  -  

Kedves Szervezők, Előadók, Hallgatók! Először jutottam el az Adónavigátor konferenciájára, s elmondhatom, hogy mindenki figyelmébe jó szívvel ajánlom. A legszárazabb témáról is korrekt , hiteles eligazítást kaptunk, és ami ma a világunkban nagyon fontos - humorral előadva.

Még egyszer köszönöm.

Üdvözlettel:

Gabi

Kati  -  

Tisztelt szervezők, előadók!

Én is most voltam először Adónavigátor által szervezett előadáson. Gazdagodtam azon tapasztalattal, hogy érdemes még tanulni, kíváncsinak lenni, képezni az embernek, könyvelőnek önmagát. Nagyon tetszettek az előadások, igazán képzett és hozzáértő szakembereket hallhatunk. Gondolatom hazafelé az volt, hogy ilyenfajta, vagy csak általad szervezett előadásokon sűrűbben is részt vennék, főleg ha Kecskeméten lenne. El tudnám azt is képzelni - bizonyos vonzáskörzeteken belül -, hogy klubbot hoznál létre, akár tagdíjjal is, ahol az önmagát "értékesnek" tartó könyvelők lépnének be. Olyan klubb lenne ez, ahol információkat lehetne megosztani, véleményeket, tapasztalatokat lehetne cserélni, és ajánlani lehetne egymást könyvelőként. Én ugyanis nem vállalok egyéni vállalkozókat, mezőgazdasági őstermelőket (viszont környezetvédelmi termékdíj ügyintézői tanfolyamot elvégeztem, és csak ezen témában már vannak ügyfeleim, programom, stb.), de ha ezzel jönnének hozzám, tudnám hova küldeni őket. Belőlem ezt hozta ki az előadás sorozat, melyet köszönök. Kati.

Erika  -  

Köszönöm a színvonalas és praktikus előadást mindegyik előadó részéről.Most voltam előszőr nálatok, s remélem nem utoljáraSajnos Nekem Pest nagyon messze van, de megérte.Én már sok a könyékemen szervezett előadáson voltam, de nem sok értelmét láttam az időtöltésen kívül.Ami külön megfogott, az a konzultáció volt.Mindegyik előadó kapásból "köpte" a kérdésekre a válaszokat.felénk ez úgy volt szokás, hogy majd levélben,majd visszatérünk rá.Mégmost is térünk,meg várom a levelet.Nagyon jól felkészült,nagy tudású és nagyon jó előadókkal találkoztam.Köszönöm.

 

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Zsuzsi!

Nekem az a véleményem, hogy egy nagyon tartalmas, csak hiteles információkat hallottam remek közösségben kitűnő elóadókkal. Nekem sok új információt nyujtottak az előadások és hidd el azóta is mindenkinek arról mesélek milyen nagyszerű napot töltöttünk el együtt és valóban "okosodtunk" mindnyájan. Különben arról is lehetett látni, milyen remekül sikerült, hogy mindenki kitartott 3/4 5-ig. és még mindíg érdeklődő volt a társaság. Gratulálok megyek novemberbe is. Engem a Lászlóné Szép Györgyi teljesen elkápráztatott. Kitűnő a humora. Köszöm. Éva.

 

csak a keresztnevét...  -  

A mindennapokban nagy hasznom lesz az előre  általad elkészített várható nyereség és adókalkulációs táblam már többször próbáltam magam is elkészíteni, de hát nem ment! Nagyon szépen köszönöm!!!

Fata László előadása nagyon sok mindent letisztázott bennem, hogy mire is érdemes és kell odafigyelnem hogy nyugodtan aludhassak . :)

Lászlóné Szép Györgyinek is köszönöm a hasznos információkat!

Mária  -  

Kedvesek!

Köszönöm, hogy jelen lehettem! Volt ujdonság és volt ismert dolog is. Szívesen ajánlom a hanganyagot minden ismerősömnek, de meghallgatnám én is, hogy jobban rögzüljenek a dolgok. Bevallom én nem foglalkoztam eddig szakképzési hozzájárulással és elsőre bizony nem könnyű!!! Üdvözlettel. M.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Mindenki!

Először vettem részt az előadásotokon, de szeretném remélni, hogy nem utoljára!

Rendkívül praktikus, gyakorlatias előadásokat hallottam és ezt tekintem az egyik legnagyobb erényének. A rengeteg jogszabály ismerete és nyomonkövetése mellett nekem nem mindig jut időm arra, hogy a gyakorlatban használható metódusokat, rutinokat alakítsak ki, de itt most nagy segítséget kaptam ehhez. Ezúton is köszönet érte!

Kár, hogy minezért Pestre kell utaznom, mert szűkebb pátriámban ilyen "jól emészthető" előadásra még nem sikerült bukkannom!

További jó munkát Nektek!

Erika  -  

Fata László előadása megmentett egy fölösleges nyilatkoztatástól:

Korábban egy előadáson azt hallottam, hogy az ebédjegy juttatása esetén is nyilatkoztatni kell a dolgozókat, hogy máshonnan nem kapnak. Itt kiderült, hogy ez nem így van, tehát nincs szükség nyilatkoztatásra.

 

Szilvia  -  

Nekem személy szerint tetszett a konferencia, és azt kaptam ismételten Tőletek, amit elvártam. (mindíg színvonalas, kielégítő)

Az előadások tartalma, az előadók hozzáállása nagyon tetszett.

Az írásos és a CD-n kapott anyagot hasznosan tudom alkalmazni.

Köszönöm szépen a lehetőséget!

További szép napot kívánok mindenkinek!