ÚJ transzferár adatszolgáltatási kötelezettség a társasági adóbevallásban - ÜGYLETEK

  |   írta: Adónavigátor   |  

Egyre több kisvállalkozás szembesül a transzferárazás kérdésével. Nemcsak többcéges működési modell esetén merülhet fel a kapcsoltság megállapítása, hanem akár egyetlen ügylethez kapcsolódóan is.

  • Kik az érintettek?
  • Valóban, akár egyetlen ügylet miatt is kötelező lehet a transzferár dokumentáció és adatszolgáltatás?
  • Hogyan kerülhetjük el az adatszolgáltatást?
  • Ha mégis muszáj, mire kell figyelnünk?

Ne vegyük félvállról!

Az idei érvtől nem elég pusztán a transzferár dokumentációt valamikor elkészíteni, hanem már a 2022-es társasági adóbevallásban is szerepeltetni kell a kapcsolt tranzakciókkal összefüggő információkat. Mindehhez társul még az 5 millió Ft-os mulasztási birság fenyegetése is…

Adónavigátor Mesterkurzus tagok számára még márciusban tartottunk egy előadást a transzferárazásról és az ehhez kapcsolódó adatszolgáltatásról.
Kerényi Máté előadásában A-tól Z-ig bemutatta a transzferárazás szabályait egyszerű, közérthető formában, úgy, hogy mi könyvelők, és rajtunk keresztül a vállalkozók is megértsék.

ONLINE Előadás a transzferár adatszolgáltatásról

Nézd meg az ügyletekről szóló 9-10 perces részletet az előadásból, és ha bővebben érdekel a téma, akkor április 30-ig kedvezményesen megszerezheted a a teljes, 104 perces előadásvideót + az előadásjegyzetet pdf-ben.

Utána saját időbeosztásod szerint bármikor megnézheted a videofelvételt. Így bőven marad elég időd, felkészülni a május 31-ei tao bevallásig.


gomb_copy.png
Érdekel, kérek bővebb információt >>


Hozzászólások