Kell egy könyvelőirodának informatikai rendszergazda?

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

Sok könyvelőiroda működik (vagy nem működik) úgy, hogy nincs kontroll alatt az informatikai rendszere. Pedig a digitális világban elkerülhetetlen, hogy jól megtervezett, stabilan működő könyvelőirodai rendszert használjunk, amelyet megfelelő szakember felügyel.

Szóval, miért legyen állandó rendszergazdád?


Csak néhány érv:
  • Mert a könyvelők számára kiemelten fontos az informatikai rendszer folyamatos, gyors és megbízható működése.
  • A könyvelőirodák a hónap, az év bizonyos időszakaiban nem engedhetnek meg maguknak pár óra leállást sem.
  • A könyvelőirodák informatikája nem tartozik a legegyszerűbbek közé, ugyanakkor a hangsúlyt mégsem a teljesítményre, hanem a megbízhatóságra kell helyezni.
  • A szolgáltatási ág sajátságainak ismerete nélkül súlyos károkat okozhat egy cégnek egy szakszerűtlen informatikai támogatás. Ráadásul nagy eséllyel a károk zöme nem is azonnal jelentkezik...

rendszergazda3.jpgMindannyian ismerünk egy ügyes kezű, fiatal srácot a szomszédban, aki csodálatosan bánik a számítógéppel, és csak két csokiért (vagy sörért) dolgozik.

De ne legyenek illúzióink, a szomszéd srác nem képes komplex irodai szoftver- és hardverkörnyezet megtervezésére, folyamatos rendelkezésre állásra, és meghibásodás esetén sem várhatunk tőle azonnali beavatkozást!

A könyvelőirodák informatikai rendszerei általában nagy szaktudást és tapasztalatot igénylő, bonyolult rendszerek, amelyekhez folyamatos rendszergazdai felügyelet szükséges. Fontos a megelőzés, a rendszeres karbantartás, többszintű adatmentés, mert amikor beüt a krach, akkor már késő.

Mennyi…?!


rendszergazda.jpgIgazad van, ez pénzbe kerül, akár több tízezer forintba havonta, de előbb-utóbb minden komoly könyvelőiroda meghozza ezt az áldozatot, és minél előbb teszi meg, összességében annál kevesebbe kerül.

Amióta állandó rendszergazdánk van, azóta nyugodtan alszom. Előtte eseti megbízásokkal fejlesztgettük az irodai hálózatunkat, de mindig attól féltünk, hogy nehogy bevallási időszakban romoljon el valami, mert nem tudtuk, lesz-e szakember, aki pont akkor ráér.

Az iroda egyik legjobb befektetésének tartom, hogy szakértő céggel szerződtünk folyamatos rendszergazdai felügyeletre.

Biztonságos?


Ha van egy autónk - mindegy, hogy új vagy régi - 15-20 ezer kilométerenként elvisszük szervizbe, akkor is, ha nincs semmi baja. Természetesnek vesszük, hogy fontos a biztonságosan működő fékrendszer, kormánymű, motor, hiszen akár az életünk is múlhat rajta.

Szerintem ugyanilyen fontos a könyvelőirodánk biztonságos működése is, mert a megélhetésünk, de legalábbis a nyugalmunk a tét!

BÓNUSZ lehetőség


Egy jól megtervezett rendszerhez akár távmunkában is lehet csatlakozni, ami új lehetőséget nyit korunk legújabb válságában: a munkaerőhiányban.

Neked van állandó rendszergazdád?
Ismersz olyan kollégát, akinek már sokba került, hogy nem volt megfelelő informatikai rendszere?


Hozzászólások