Úristen, egy marslakót vettem fel!

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

Mostanában egyre több könyvelői állásajánlattal találkozom, és könyvelőiroda vezetőkkel folytatott beszélgetéseken is gyakran felmerülő téma a megfelelő munkaerő felkutatásának kérdése.

Vannak könyvelőirodák, amelyeknek már nem az a legnagyobb gondjuk, hogy új ügyfeleket találjanak, mert azok sorban állnak az ajtó előtt, hanem az, hogy megfelelő színvonalon ki is tudják szolgálni a megnövekedett számú ügyfélkört. Lehet, hogy a mi iparágunkat is elérte a munkaerőhiány?

Miért ábrándulnak ki a vezetők újra és újra a friss munkatársakból?


Generációs ellentétek régen is voltak. De ez fokozottan érvényes napjainkban, mert az elmúlt évtizedek társadalmi és technológiai változásai következtében egymástól teljesen különböző értékrendű, életfelfogású, életvitelű generációk nőttek és nőnek fel.

A Baby boom-korszak az 1940 és 1959 között született embereké, míg az X generációhoz az 1960 és 1979 között születettek tartoznak. Az Y generációba az 1980 és 1995 között, a Z generációba pedig az 1996 és 2007 között születetteket sorolják. 2007 után születettek az Alfa generáció tagjai.
generacios_szakadek.jpg

Ha új munkatárs felvételén gondolkozol, akkor többségében „Y” generációs jelöltek közül választhatsz. Ha te is közéjük tartozol, akkor talán könnyebben megérted őket, legfeljebb „visszanyal a fagyi”, amikor már szerinted is eltúlzott önbizalommal tesznek helyre téged és bírálják döntéseidet.

Mért érzem úgy, hogy egy marslakó is dolgozik az irodában?


Ha te és a munkatársad különböző generációba tartoztok, esetleg két generációnyi különbség is van köztetek, jobb, ha megbarátkozol a gondolattal: az ő számára TE VAGY A MARSLAKÓ.

Ha szeretnél többet megtudni erről a témáról, pl. azt, hogy hogyan teremthetsz összhangot a könyvelőirodádban a különböző generációk közötti munkavégzésben, akkor gyere el a Könyvelők Országos Találkozójára , mert a sok érdekes előadás között lesz egy olyan, amelyik éppen erről szól! Részletek itt>>

https://www.adonavigator.hu/images/stories/konferencia/kot2017logo.png

2017. szeptember 27.
Lurdy Ház - Budapest


Hozzászólások