Töltse le a 2008. évközi adótörvény módosítások elfogadott szövegét!

  |   írta:   |  

Bizonyára értesült arról, hogy 2008. május 1-től évközi adótörvény módosítások lépnek hatályba. Ezzel megszületett az új áfatörvény első – de valószínűleg nem utolsó – korrekciója is.

Ezzel megszületett az új áfatörvény első – de valószínűleg nem utolsó – korrekciója is.
Ha még nem olvasta a módosítások elfogadott szövegét, szívesen elküldöm Önnek elektronikus formában, csupán egy apróságot kérek cserébe:
Kérem, töltsön ki egy rövid kérdőívet!

Mérlegképes képzésekkel kapcsolatos kérdések szerepelnek a tesztlapon. Személyes adatokat nem kérdezünk, a válaszokat is csak ikszelni kell. Egy percet rabol az idejéből, nekem viszont nagy segítség későbbi munkámhoz.

A kitöltött kérdőív alján megtalálja a 2008. évközi adótörvény módosítások pdf dokumentumát.

Ide kattintson >>

Kérem, töltse ki a tesztlapot akkor is, ha már beszerezte az említett jogszabályt.

Ha bővebben szeretné leírni tapasztalatait, véleményét mérlegképes továbbképzésekkel kapcsolatosan, akkor e cikk után a hozzászólásokban tegye meg, de kérem, a szervező cégek nevét ne említse. Nem szeretnék reklámot, sem ellenreklámotaz oldalon.


Hozzászólások

csak a keresztnevét...  -  

Nem az az igazi különbség, hogy valami közel legyen és az ellátás szinvonala lehet bármilyen. Lehetőleg közel legyen, de azért egy általános iskolai tantermi padba nem szívesen ülök be. Másrészt viszont a mai közlekedési feltételek mellett egy 6 órás előadást nem fejelnék még meg plusz kétóra belvárosi közlekedéssel.

Hogy az oktató PM-es vagy APEH-os azért előnyös is lehet, nyilván a gyakorlati szakember más tapasztalatait osztja meg. Én mindkettőt választottam volna.

 

Margit  -  

Én nagyon örülök, hogy a Te előadásod választottam most is.

Remek, gyakorlatias, nagytudású előadó vagy.

Gratulálok!TAZI

csak a keresztnevét...  -  

Csak egy kérdésem lenne a mérlegképes könyvelők kötelező szakmai továbbképzésével kapcsolatban:

Mivel nekem 2 kicsi,beteges gyermekem van, elég nehézkes megszerveznem, hogy eljussak előadásokra, vagy akár a továbbképzésre is. Az Infotéka KFT programjával dolgozom és náluk 2007. év őszén-telén voltak online előadások amit az APEH, MEP munkatársai tartottak. Ezt nagyon jó ötletnek tartottam, mert akár éjszaka, vagy akár hajnalban is (gyerekektől függően) meg tudtam nézni. Az árát pedig utalással rendeztem.

A kérdésem az lenne, hogy Önök nem tartanak online előadásokat, vagy tovbbképzést? Hihetetlenül sok időt lehetne vele megtakarítani.

Köszönöm.

csak a keresztnevét...  -  

engem csak a törvény érdekel nem vagyok könyvelő uh a kérdésekre adott válaszaim nem mérvadóak sztem.

Kármen  -  

Az oldal nagyon jó. Sok segítséget nyújt.  A mérlegképes kötelező oktatással kapcsolatban volna néhány megállapításom.

- Az lenne a célravezető, ha év elején az új adóváltozások után mi hamarabb lenne a tanfolyam, mert mire az ember oda kerül már javában alkalmazni kell azokat így (gondolom minden magár valamit is adó könyvelő) már részt vett néhány szakfórumon.

- A számviteli résszel kapcsolatban pedig nem feltétlenül tartom jónak, hogy nem lehet egy kicsit szétválasztani az anyagot a szerint hogy milyen méretű, szervezetű cégekkel foglalkozik valaki. Értem ezen azt, hogy bár ugyanaz a törvény vonatkozik minden cégre, de például más sarkallatos pontok vannak egy önmagát foglalkoztató taggal rendelkező Bt-nek, mint egy multi Rt-nek, nem beszélve például egy egyesületről.

joli  -  

semmi jó

kiki  -  

A továbbképzésnél nem ezek a feltétlen szempontok, amelyek kérdésként szerepelnek.  Az jó, hogyha van évente egy un.képzés. De ezek a képzések, amiken már évek óta részveszek pl.könyvvizsgáló kamara szervezésében, de voltam már máshol is - nem ér egy nagy kalap .. és akkor még kultúráltan fogalmaztam.  A nagy neves szakemberek által - gondolom jó pénzért - összeállított un. jegyzet/tankönyv is csak egy össze van dobva!  csak egy példa a 2008-asból: 67 oldal .

Évről évre visszatérő kérdésem: miért nem történhet a továbbképzés távoktatás keretében (gondolom azért nem mert azt le is lehetne tölteni és alkalmasint rávilágítani az oktatók felkészületlenségére, amiért mi viszont fizetünk) . Mindenki tudja, hogy 2008-ban a sláger tehetetlenségi kérdések az új és már módosítás alá is került ÁFA törvénnyel van. Egy előadó sem foglalkozott vele érdemben, a könyv is kerüli a törvényben értelmetlenül, többféleképpen értelmezhető problémákat, amivel viszont a könyvelőnek minden nap szembesülnie kell.! Már több képzés alkalmával: az előadó szóról szóra olvasta a könyvet, két óra elteltével, már mindenki csikargatta magát, egyszerűen kínszevedés végig ülni a két napot, s semmiféle érdemi információval nem szolgál.

Én most voltam április végén, s az első nap végeztével az orvosnál kötöttem ki 175-ös vérnyomás miatt.

Az adózás tekintetében a csoportos adóalanyiságról, illetékről, s hasonló olyan témákról volt szó -, ami nem igazán a mérlegképes könyvelők problémája, akik egyben adóbevallók is - a csoportos adóalanyiság csak nagyon szűk kört érint, az illetéket kivetik, mintahogy a gépjárműadót is.

Sem a tankönyv összeállítói, sem az oktatók nem arra vonatkozóan készülnek, ami az adott évben aktuális.

2007.évben november végén voltam a kötelező továbbképzésen, igyekeztem befogni a fülem, mert mi után már az ember az új törvények értelmezésére lett volna kiváncsi, még arról ment a szöveg, hogy a 2006-os beszámoló miként, stb.  Most tavasszal mentem, hogy lagalább olyan ne halljak már, ami rég hatályát vesztette - most meg ezek szerint korán voltam.

Szerepet játszik a választásnál: hogy közel legyen, lehetőleg ne hajnalban kezdődjön, legyen a környéken legalább egy büfé, ahol kávét lehet inni, meg valami harapni valót kapni-természetesen pénzért. Az oktatás időpontja az ne pont adóbevallási napra, bérszámfejtési-bérfizetési napra essen - mint ahogy azok rendre meg vannak hirdetve!!  Mivel már 3 különböző szervezésben - mindegyik neves és Miskolcon- s egyik se ért semmit. Azért válaszoltam a kérdésére úgy, hogy mindegy, a legolcsóbb legyen és legyen közel, ha már muszály és az oktató mindeféle felelősség nélkül hordja össze mindazt, amit összehord.

A mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzését jó pénzért a PM írta elő, ez viszont így, ahogy történik csak az oktatóknak, a jegyzet készítőknek és a szervezőknek jelent garantált jövedelmet és bevételt, nekünk a kötelezetteknek nem ér szinte semmit, illetve helyesbítek egy két napos kiesést a melóból, amit este -éjsza pótolhatunk. A mérlegképes könyvelőknek, regisztrált bevallóknak semmiféle olyan felelősségbiztosítással egybekötött érdekvédelmi szervezetük nincs, mint pld. van az ügyvédeknek, állatorvosoknak.

A PM portálján feltett kérdésekre a PM nem is válaszol, ha válaszol az is a törvényből kiragodott szöveg, pont az, amit kérdésként feltett az ember, hogy pld-ul három értelmezésből melyik a helyes, visszaidézik az értelmezni kért szöveget!

A törvényi szövegek szándékosan írodnak magyartalanul, hivatkozások,hivatkozásának, hivatkozásával megfogalmazásra, ködösítve - kell a bírság, büntetési bevétel az országnak.  A szakértőként tevékenykedők pedig felelősség nélkül tolmácsolják a hibásan megírt, a többség számára érdektelen kötelező mérlegképes oktatási anyagot.  A Mérlegképes könyvelők pedig a mindennapi gyakorlatban éjszakánként az internetről, meg egymástól próbálnak infókat halászni, hogy napközben a munkájukat úgy végezzék lehetőleg, hogy amiatt a munkáltatójuk, vagy könyvelt ügyfeleik ne kerüljenek büntetés alá, valamint saját magukat is védeni tudják.

Hú - nagyon fel ment bennem a pumpa -, összességében a kötelező mérlegképes képzés távoktatás keretében többet érne, s jobban elviselhető is. Pár kérdés visszaválaszolásával megoldható lenne, annak ellenőrzése, hogy a képzési anyagot az oktatásban résztvevő "lehalgatta-e" esetleg megspékelve olyan lehetőséggel, hogy a jelentkezést (regisztrálást) követően legalább három számviteli kérdést, s legalább minden adónemben egy adózási kérdést elektronikus formában az oktatási díjat befizető hallgató is fel tehessen kérdést, aminek válaszát  a távképzést szervező az oktatási anyagába vegyen bele.

Az eddig gyakorlat - legalább is eddig tapasztalataim alapján - szerinti, a kényelmetlen iskolapadban végig szenvedett kötelező oktatás, felolvasási napok  inkább bosszantóak és kötelező kínzásként megélt valami egy olyan rendeletben előírt dolog, amiért még fizetek is és nem tudom a gyakorlatban hasznát venni, az meg hogy továbbképzés egyszerűen túúúúúúúúúúúlzás.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Cégünk ingatlan építéssel és forgalmazással foglalkozik. Az épített lakások használatba vételéig - mivel még folyamatban van az építkezés - csak előleg számlákat bocsátunk ki. 2007.december 31-ig az előleg bevételéből származó fizetendő ÁFA nem biztosított lehetőséget az ÁFA-visszaigénylésre. Kérdésem, hogy 2008-ban ezek a szabályok, hogyan változtak (mikor lesz lehetőségünk az ÁFA-t viszaigényelni?)

 

csak a keresztnevét...  -  

Kitöltöttem a kérdőivet ,elküdtem ,de nem kaptam me g ,a 2008.évközi adótörvény módositásokat.

eimal cimem:szucslaszlone@t-online.hu

köszönöm

Lenke

 

Böröczky Zoltán  -  

 

Kedves Lenke!

A kérdőív végén a „Kitöltöttem, kérem a dokumentumot” feliratú gombra kattintva azonnal megnyílik a pdf dokumentum.

JÁNOS  -  

No, akkor nekiugrom mégegyszer a kedves válaszuk nyomán: nyavalygásnak minősítem azon könyvelőtársaim véleményét, akik azért tartják feleslegesnek a továbbképzést, mert az így kapott ismeretekhez más forrásokból már hozzájutottak. Úgy vélem, hogy ha szóban akár nem is egyszer, elhangzanak ismert információk a hiteles előadók (és nem a TV, rádió) részéről, az csak az addigi tudásunkat erősíti meg, vagy teszi biztossá.

Ami a politikát illeti: a törvényváltozásokat politikusok hagyják jóvá. Politikai döntés, hogy lépésenként vagy nagyobb léptekben történjen az úniós követelményekhez való fölzárkózás, és politika a PM figyelmének fölhívása a könyvelő társadalom kérdőíves megkérdezésének hasznosságáról. Mindazonáltal egyetértek a politika szó száműzésével ezekről az oldalakról, ugyanis a szóhasználat önkéntelen minősítésekre ösztönöz, márpedig a minősítő oldalakkal teli van a padlás, (azaz a net), ahol bőven kifejtheti mindenki a véleményét, úgyhogy ez úton is elnézést, ha félreérthető voltam.

                                                                                    Tisztelettel

                                                                                dr. Magyar János

József  -  

Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna minden kérdésemre lényegretörően tudott válaszolni. Nagyszerű szakember lehet, hiszen én még nem régen "akadtam" rá.Gratulálok Neki  és biztosan fogom kérni a segítségét a jövőben is.

Ha számomra megfelelő előadást hirdet ( személyesen) érdekelni fog.

Üdvözlettel.

Böröczky Zoltán  -  

 

József,

ide kattintva megtalálja azokat a képzéseket, melyeken Böröczkyné Zsuzsi az előadó…

Mária  -  

Nagyon sajnálom hogy a Zsuzsi most nem jön Szegedre oktatni.

Szeretem az előadását hallgatni, mert gyakorlatias és érthető az előadása.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

Nagyon szívesen vennénk mi dunántúli könyvelők, ha ebben a régióban, akár Veszprémben tudnánk részt venni a mérlegképes képzésen vagy bármilyen szakmai előadásodon, akár Száviteli Egyesületi előadóként.

Köszönettel:

Dornfeldné ili

csak a keresztnevét...  -  

A kötlező továbbképzésen sajnos nem tudok részvenni, egy balesetem miatt nehezen tudok közlekedni. Szorgalmas olvasója vagyok az adófórumnak, ahol sok kétségbeesett könyvelő sorstársam próbál választ találni kérdéseire. Minden hozzáférhető híranyagot nagyon szívesen veszek.

Böröczkyné Zsuzsika emailjai igen nagy támpontot adnak számomra.Érthetően és világosan próbálja megmagyarázni a dolgokat.Sok témában fordúltam hozzá emailon, igen korekt és gyors választ kaptam.

A z előadásait is igen szívesen hallgatják.

Mindent köszönve.

Tulunger Istvánné tulunger@monornet.hu

 

 

FYGureout  -  

Na, gondolék magamnak: "Ezt" a Zsuzsa asszonyt meg kell hallgatnunk !

Pécs ugyan kissé messze van mindentől, de valamelyik továbbképzőhelyet igyekszünk programba iktatni...

Én - a helyükben - a 7 %-ot nagyon-nagyon szégyenleném. Ha durva akarok lenni, akkor amolyan pénzkaszálásnak tartom...

Zoli remek ütemben tálalta fel a csattanót: a 99 % bizony azt jelenti, hogy az orszák kis- és középvállalkozásai vannak túlsúlyban, és az őket kiszolgáló könyvelők, könyvelőirodák az igazi, összetett, szakmai tudás birtokosai és letéteményesei, akik igénylik, elvárják és tesznek érte, hogy ez a tudásalap megmaradjon és gyarapodjék.

Én is, mi is a populárisabb, szakmaibb megközelítés híve vagyok, és örömmel venném, ha Zsuzsa, Zoli hasonló stílusú, közérdeklődésre számot adó témákban néha-néha egy-egy írást tennének honlapunkon a www.sa-kraft.hu oldalain.

Meggyőződésem, hogy ezzel a fajta erővel, szellemmel, összefogással a könyvelő misztikumát csökkenthetnék, és segítenénk abban, amit az adópolitika nem tud elérni - a könyvelők (a robotok :( ) nagyobb társadalmi megbecsülését, (lelki) terheinek csökkentését.

Üdvözlettel:

fgy

Enikő  -  

Kedves Zsuzsi!

Nagyon sajnálom, hogy Szegeden nem szerveztek mérlegképes továbbképzést. Élvezetesek az előadásaid, nagyon hasznos és szinte azonnali segítséget kapunk tőled egész év folyamán.  Az idei évben ugyan már jelentkeztem továbbképzésre, az általad tartott szegedi előadásokra viszont mindig elmegyek.

 

 

Marika  -  

Kiskunfélegyházán egyetlen alkalommal sikerült részt vennem a Verzal szervezésében egy olyan továbbképzésen, amelyen az adó témábanBné V. Zsuzsanna volt az előadó.

 Élvezetes, tartalmas, szakmailag lenyűgöző volt az előadása.

A közelmúltban fedeztem fel az interneten a veblapját.

Amikor megláttam, hogy Kecskeméten részt vehetek ismét az előadásán, nem volt kérdéses, hogy hová fogok jelentkezni a kötelező képzésre. Szerencsére a Verzal-nál még nem köteleztem el magam.

Jó egészséget kívánok Önnek a további nagyon hasznos munkájához és várom a kecskeméti előadást.

Emőke  -  

Kedves Zsuzsi és Zoltán!

Köszönjük a kérdőivre adott részletes elemzést,így nem titok,hogy mi is kitöltöttük.Nagyon értelmes és lényegre törő kérdések voltak,csak egyetlen ponton - de ez szigorúan magánügy -amikor a továbbképzési mellékszolgáltatásokat kérdezitek kellett olyan választ adnunk,ami nem a valóságot tartalmazta.De Ti a kérdést  nem tudtátok megfogalmazni másként.Sajnos vannak olyanok,akik nem anyagi megfontolásból választják az étkezés nélküli szolgáltatásformát,hanem azért mert különböző étel és egyéb ,mert sajnos van más is -allergiában szenvednek.Tehát jövőre ha ilyen kérdést tesztek felgondoljatok ránk is.

További sok sikert,nekünk való segítségnyújtást kívánunk:Emőke és csapata 

Böröczky Zoltán  -  

 

Emőke,

Valóban, erre nem gondoltunk. Elnézést az érzéketlenségért!

Azokon a rendezvényeken, amelyeken beleszólhatunk az ellátásba a vegetáriánusokra gondolva húsnélküli ételeket is szoktunk kérni – persze az allergiásokon ez nem segít…

csak a keresztnevét...  -  

Ami a továbbképzések szükségességét illeti: valóban meg kell válogatni, hogy melyik szolgáltatónál vesszük azt igénybe. Ha nem vagyunk elégedettek az egyikkel, vagy csak nem szimpatikus, akkor váltani kell.  Jómagam ezért "cövekeltem le"  a Könyvvizsgálói Kamaránál.  Az oktatási segédletük ugyanis  nagyon tetszik, és többnyire jók az előadók. Egy előadó akkor jó, ha a lényeget emeli ki és a gyakorlati tapasztalatait is közreadja. Nyilvánvaló, hogy az év vége felé erre nagyobb az esély. Sokan és sok féle forrásból tájékozódunk. Azonban nem árt ha az ismereteink legalább egyszer szóban, hallomásból is megerősödnek. Ezért én nem nyavalyognék senki helyében, hogy már ismert dolgokról van szó. A PM tematikája jó (számviteli átismétlés és promt adóváltozások), csak a politka tesz neki időnként (folyton) keresztbe.

                                                                     Tisztelettel

                                                                 dr. Magyar János

                                                                  

Böröczky Zoltán  -  

 

János,

ha emlékszik, a tesztlapon volt egy előadókra vonatkozó kérdés is. Azt a harmadik levélben értékeljük majd, de annyit elárulok, nagyon meglepődtünk az eredményen…

FGY_navigator  -  

Kedves János !

Nem gondolom, hogy nyavalygunk - a felmérés ismertetéséből is az derült ki, hogy komoly igény van a magasszínvonalú továbbképzésre. Nem hiszem, hogy sokat tévedek, hogy akkor is így lenne, ha nem lenne a továbbképzés kötelező !

A PM tematikája - elvben - valóban jó, azt kevesen vitatják, éppenhogy a gyakorlattal van a baj, és pont annak a (rész)boncolgatásával foglalkoznak az Adónavigátorosok.

Igazi segítség az lenne a Kamarától, az MKOE-től és a lelkes, lelkiismeretes, nagyobb befolyással bíró szervezeteknek, csapatoknak, ad abszurdum a PM-től leginkább, ha végezne egy felmérést - egy bővített Adónavigátoros felmérést - a továbbképzések, az előadók minőségéről, körülményekről, stb. Ezt az eredményt évente pl. a PM honlapján közzétenné, és: "Tessék választani !..."

Amiért igazán klaviatúrát ragadtam: ne keverjük ebbe (a továbbképzésbe) a politikát ! Régi motoros vagyok, de nem tapasztaltam soha, hogy bármi módon beleszólt volna a politika. A továbbképzés (önképzés) és az adópolitika két külön terület. Mi maradjunk csak továbbra is a mi rubrikáinkba.. :-)

Üdvözlettel:

 

fgy

fgy_navigator  -  

A mai hírlevél a kérdőív első két "eredményét" taglalja, és fűz hozzá megjegyzést.

Az oktatási időponthoz kapcsolódóan:

Véleményem szerint nem véletlen az őszi 55 %; vége a nyaralásnak, frissen feltöltődve állunk a feladatok elé, nincs még annyi "elhavazásos" tennivalónk.

A tavaszi időszakban az SZJA-adatszolgáltatástól a mérlegleadásig egy tisztességes könyvelőiroda számára minden kiesett nap olyan, mint üveges tótnak a hanyattesés...

Nem az oktatás, hanem az adórendszer gondja, hogy ősszel még az adótörvények olyan állapotban vannak, hogy szinte beszélni sem lehet róluk, november-decemberben kihirdetik, aztán jön a januári káosz. Amíg nincsen tisztességes jogalkotás, addig nincsen tisztességes jogalkalmazás sem, tehát maradunk úgy, hogy szükséges rossznak tekintjük a kötelező továbbképzést, mert ebben a formában haszontalan (az 1. pont kimagasló "szükséges" válasza jól mutatja az igényeket, az akaratunkat).

Üdvözlettel:

 

fgy

Marika  -  

A májusi kötelező továbbképzés rengeteg segítséget nyújt a mérleg és társ. adó elkészítéshez, ősszel a várható változásokról egy bónus előadást szoktunk kapni a Könyvvizsgáló kamarai továbbképzésen, ez így teljesen komplett csomag, ami az egyébként igen nehéz munkátsokkal könnyebbé teszi. Ezért az időpont és a továbbképző helyes kiválasztása fontos. Több év után találtam meg a számomra megfelelőt.

 

  

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi! A tanfolyam választáskor több szempontot együttesen szoktam mérlegelni. Első helyen, hogy milyenek az előadók, emiatt hajlandó vagyok utazni, de nem mindegy, hogy mennyit max. 2 megyényit szoktam, ezzel ugye drágul a tanfolyam díja, ezért fontos az is, hogy mennyibe kerül és ebben milyen ellátás van benne (tananyag, étkezés, kávé). Nagyon fárasztónak tartom a 2 egymást követő napi 8 órás előadást, főleg, mivel minden évben a legtöbb időt középiskolás számvitel anyag ismétlésével kell eltöltenünk, ami az én fogalmaim szerint nem TOVÁBBKÉPZÉS. Azt hallottam, hogy a a 2008. évi mérlegképes kötelező továbbképzésen a 16 órából 7 órát az eredménykimutatással kell foglalkozni. Ez a képzés kb 45%-át teszi ki. (MAJDNEM A FELÉT!!). Ebben a témakörben bekövetkezett változások gyakorlatilag közel a 0-hoz állnak. 2008-ban annyi, de annyi változás történt, hogy ha akár érintőlegesen - említés szintjén is - beszélnénk róla, az sokkal értelmesebb időtöltés volna. Zsuzsi, nagyon köszönöm, hogy fórumot adtál ennek a kérdésnek a kommentálásához, nagyon kíváncsi vagyok a felmérésed eredményére! Andrea

Ildikó  -  

Kedves Zsuzsa!

Szeretném megköszönni a hasznos tájékoztatásaidat, adókérdésekben adott segítségedet.

A mérlegképes oktatásban résztvevőként nem vagyok érdekelt, okleveles továbbképzésre járok.

Munkáltatói oldalról viszont nagyon fontosnak tartom, hogy a cégemnél foglalkoztatott kollégák megfelelő továbbképzésben részesüljenek. A regisztrált mérlegképesek oktatását ezért átvállaljuk. Fontosnak tartom az elméleti és a gyakorlati képzést is. A kollégáim az oktatás helyének általában az utazás nélkül megoldható helyszíneket, a munkaidővel, adóbevallási feladatokkal összeegyeztethető időpontokat tartják ideálisabbnak. Az oktatással kapcsolatban nagy problémának tartom, hogy már a könyvelői alapképzés, és a mérlegképes oktatás során  nem kellően felkészült kollégák is bizonyítványt kapnak. Sok esetben a tudásuk az alapismeret szintjét sem éri el. Erre a tudásra továbbképzés során szerintem nagyon nehéz építkezni. Azt gondolom, hogy a továbbképzések során az aktuális változásokkal és adott témán belül kissé az "ismétléssel" is  kellene foglalkozni számvitelben és adózásban egyaránt. Egyetértek Béla nevű hozzászólóval aki velem együtt nem szereti a kivetítőt, jobban szeretem a közérthető értelmes magyarázatokat, legyen idő egyes témákkal kapcsolatban kérdések és esetleges véleménykülönbségek megvitatására. Üdv. Ildikó

Erika  -  

Nekem nem fontosak a körülmények. Az elsődleges szempont, hogy Böröczkyné Zsuzsi előadását hallgassam. Másodlagos, de fontos a távolság is, mert saját költségemen vagyok Verzál klubtag, az utiktg. is teher, a nagyon-nagyon kevés fizetésem miatt. Üdv. Erika

Tibor  -  

A képzéseket illetően "öreg rókának" nevezhetem magam.

Az igazság, hogy ezeken a képzéseken az un. konzultációs szakaszban - ha van ilyen- van lehetőség arra, hogy az ember konkrét -esetleg egyedi- problémáit orvosolni tudja. Végtére lehet, hogy csak ennyiért vállalja fel a delikvens a képzést, mert az, hogy a törvények, rendeletek szövegét újra hallja valaki, nem sok értelmét látom, s alapvetően nem is erre kiváncsi az ember. Ezekről megjelenésükkor - elsősorban a NET-ről - tudomást lehet szerezni,sőt elsősorban az önképzés révén tudja a szakember "szinten tartani" magát.  Én úgy tapasztalom, hogy elsősorban a gyakorlati alkalmazás  , a "körmönfort" megfogalmazások értelmezése, az esetleges "kiskapus" lehetőségek érdeklik   a szakembereket, azonban tapasztalataim szerint ebből mindig keveset kap a delikvens. Mert mi van, ha az előadó téved, vagy nem "holtbiztos" bizonyos témában ? S ilyen pedig van !!!  Csak példaként említem, kaptam én homlokegyenest ellentétes  választ  ugyanazon témában kért állásfoglalásra az APEH-től és a PM-től !?

Béla  -  

Sok esetben sok a számvitel, kevés az adó. Könyvfelolvasók kíméljenek. Kivetítősök szintén, mert evidensnek veszik, hogy amit kivetítenek, azt el is tudjuk olvasni (idő, távolság, szemüveg...), ami általában nem igaz, így a kommentálásuk sem érthető. Részletkérdésnek tűnhet, de személyszerint fontosnak tartom a parkolási lehetőséget, mert általában a képzés után még tovább kell menni valamelyik vagy több partnerhez is, és ez  tömegközlekedéssel nem oldható meg.

Judit  -  

Nem vagyok mérlegképes könyvelő, nem tudok a tárgyhoz szólni.

éva   -  

Zsuzsikám!

nagyon jók voltak a mérlegképes továbbképzéssel kapcsolatban feltett kérdések. Kiegészítésképpen, hogy a mi cégünktől 5 fő vesz részt továbbképzésen /ZAL-AGRO zrt-től /. Általában megoszlik a csapat.

Azok akik mérlegkészítéssel foglalkoznak, társasági adóbevallással, Ők juniusban a VERZAL által szervezett  továbbképzésen vesznek részt , én jó magam is. Veled is ott találkoztam előadás kapcsán.A csapat másik fele április, vagy október. Én a juniusi továbbképzést szeretem. Nem tudom igaz-e a hír, hogy az adótanácsadóknak is kell

 

 

kötelező továbbképzés. Köszönöm a jó tanácsaidat, nagyon jók.Sok szeretettel üdvözöllek: Szabó Kálmánné Éva 

Elnézést kérek, most láttam meg, hogy a szervező cég nevét leírtam, de úgy érzem ezzel semmit nem vétettem, mivel Zalaegerszegre megyünk az idén is, tőlünk ez 30 km-re van. Mégegyszer minden jót.

Andrea  -  

Abban az esetben tartanám helyesnek a kötelező továbbképzést, ha a mindennapi könyvelői munkát segítő témákat választanának.(pl.aránytalanul sok a számvitellel foglalkozó anyag, kevés az adó)

MARIANNE  -  

A kötelező oktatást jónak tartom, de a témák közelítsenek a napi problémák megoldásához. A gyakorlati életben résztvevők oktassanak, és  ne a kötelező tananyagot olvassák fel. Annak nincs értelme, csak egymás idejét  fecséreljük.

ildikó  -  

Nem szeretem azokat az alőadókat, akik felolvassák a könyvet,még azt is elég unalmasan.Sajnos már volt benne részem.

Éva  -  

Alapvetőleg a gond az hogy amit továbbképzésnek neveznek messze van az igazi továbbképzésektől ( gondolok a kötelező tananyagra ) olyan vonatkozásban, hogy a két nap kötelező elmélet és semmi gyakorlat mivel az előadók kötve vannak a tematikához és ellenőrzés esetén megrovásban részesülhetnek. Ennek a két napnak gyakorlati elemzéssel és pédákkal kellene eltelni, nem a már megtanult anyagokat újra ismételni.

 

 

Anna  -  

Kedves Zsuzsi!

 

Örülök, hogy Te tartottad legalább a második napot a Verzál továbbképzése, melyen résztvettem. Köszönöm:Anna

csak a keresztnevét...  -  

A továbbképzés költségeit én fizetem, bár alkalmazott vagyok, de a munkahelyem nem fizeti ezt a költséget.

csak a keresztnevét...  -  

Sajnálatos módon a Pm által kiadott továbbképzési anyagok a múltat magyarázzák, a képzési időnek csak kisebb részét fordítják a napi gondok felvilágosítására, konzultációra már nem marad ideje az előadónak.

különösen sérelmesnek tartom, hogy szakmánk gyakorlóinak nincsen olyan érdekvédelmi szervezete, amely- mint a Könyvizsgálói Kamara- megtudná védeni tagjait a VPOP pénzmosással foglakozó szerveivel szemben, mível az általuk kiadott útmutatónak ha eleget akarunk tenni, hamarosan ügyfél nélkül maradhatunk. Vagy  Ön szerint ezt rosszul értelmezik a könyvelők?

Üdv. B.Kiss Mihály

Julianna  -  

Szívesen kitöltöm, de én a könyvvizsgálói továbbképzésen vagyok érintett! Amennyiben így is érdekes a véleményem, szívesen kitöltöm!

 

Üdvözlettel:

Mencz Julianna

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Kitölthetném a kérdőívet, de nem vagyok érintett a témában, hiszen könyvvizsgálóként azt mondhatom, hogy nálunk igazán szervezettek a kötelező oktatások. Sajnos a mérlegképes oktatásokra nincs rálátásom. Azt gondolom, hogy szükséges annak kötelezővé tétele, hiszen sokszor elveszünk a hétköznapi problémákban,  és nincs időnk igazán belefolyni a gyakran változó jogszabályok értelmezésébe. Az oktatásokon -szerintem- olyan oktató a hiteles, aki gyakorlati tapasztalatokat ad át, valódi problémákkal találkozik a hétköznapokban, nem pedig az, aki csak "felmondja a leckét", nem is látja a buktatókat, a kérdésekre pedig... Köszönettel!

Anita

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa !

Mióta elindult a kötelező képzés ugyanazon céghez járok, elsősorban azért mert négy napra osztja el a képzés idejét. Hatvannyolcéves vagyok, ezért nekem igy nem megterhelő. Szívesebben választanálak Téged, ha ez Nálad is lehetséges lenne.

Üdvözlettel Halász Pálné

csak a keresztnevét...  -  

NEm töltöm ki a kérdőívet teljeskörüen csak a z első kérdésre válaszolok, hogy igen fontosnak tartom a tanfolyamokat, mert mindig lehet új ismereteket szerezni.

Azt tapasztalom, hogy a kolléganők általában  a korábban megszokott előadásokra járnak.

Azért nem töltöm ki, mert éngem személy szerint nem érint, mert könyvvizsáló vagyok ( temészetesen ezért mérlegképes könyvelő is ), s mi a könyvvizsgáló továbbképzésre járunk.

Gyöngyi

 

Éva  -  

A kérdőívet mérlegképes könyvelőként tulajdonképpen az üzlettársam helyett töltöttem ki (jelenleg külföldön tartózkodik... de ilyen kérdésekben mindíg egyet értünk)  Ő már regisztrált mérlegképes könyvelő, ez lesz az első év, hogy számára kötelező részt venni ilyen képzésen.

Nekem volt szerencsém Zsuzsi ÁFA tv. változással kapcsolatos előadásán részt venni. Most, hogy tudom, felkérték egy ilyen "kötelező képzés" megtartására, örömmel venném, ha társam ezen tudna részt venni, és nem más által szervezett/rendezett képzésen.

Eddig mindenkitől azt hallottam, hogy unalmas, semmitmondó, időt rabló dologról van szó, de tudom, ha Zsuzsi lesz az előadó, társam nem marad új v. hasznos információ nélkül az előadás végére.

Előre is örülök, hogy Ő is megismerheti Zsuzsit.

A nevében is köszönöm az eddigi és a további sok hasznos információt.

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Ha az előadás arról szól, amit én is el tudok olvasni a HVG és ADÓ különszámokban, nem érzem értékesnek. Ha már ott ülök, olyan plussz információkra számítók, ami összeáll egy könyvvizsgáló vagy egy jogász fejében, de a könyvelő (esetleg időhiányban) talán nem is gondol rá.

H.Éva

csak a keresztnevét...  -  

Nem vagyok mérlegképes könyvleő, de ha az lennék, a fentiek szerint válaszolnék. Üdv: Eszter

csak a keresztnevét...  -  

Sajnálom, de nem tudtam kitölteni, mivel cégvezető vagyok, nem könyvelő, csak a partvonalról érdeklődöm a céget érintő jogszabályokról.

Üdvözlettel, Berényi Mária

Ágota  -  

Akkor nem látom értelmét a kötelező továbbképzésnek, ha a számvitel alapkérdéseit részletezi az előadó pl: mi a különbség a kettős és az egyszeres könyvitel között, egy félórán keresztül. A jelenlévők zöme már általában túl van ezen és a hasonló  kérdéseken.

Üdv.  Ágota

 

 

Istvan  -  

Nem vagyok érintett a kérdőívvel kapcsolatban

Zsuzsa  -  

Két kérdésre nem válaszoltam ,mert nem volt a lehetőségek között az, amely mellett döntöttem. Olyan tovább képzésre jűárok, mely négy alkalommal van egy évben délután 15-18-ig. Így több alkalom nyílik megvitetni az esedékes változásokat, módosításokat.

Mivel délután vannak így a második kérdésnek nincs jelentősége, mert nem szerepel ellátás ilyen trövid időhöz.

 

Klára  -  

Kedves Zsuzsi !

Ami kötelező Én semmit sem helyeslek. Hagy döntse el mindenki maga, hogy  mire van szüksége. A kötelező csak egy formája az elvonásnak. A törvényhozóknak kellene egy kicsit  átgondoltabban hozni döntéseiket, hogy azok közérthetőek legyenek, ne kelljen magyarázatokkal kiegésziteni, módósítani , helyesbiteni  nyugodtan mondhatom, hogy ma már havonként, hetenként vagy akár naponként.

Mély tisztelettel: Szabó Klára

 

csak a keresztnevét...  -  

Tisztelt Zsuzsa!

 

A továbbképzéssel további véleményem, hogy ha csak  a képzésen elsajátítottakat használnám a munkámhoz nagyon kevés lenne.

Adott a tematika. Nem sok hasznát veszem ezért újabb formája a költségem növelésének. Meg kell venni a szaklapokat melyeknek igen

magas az ára.

 

Piroska  -  

Bocs,  hogy kitöltöttem! Nem a mérlegképesek továbbképzésére járok, de ha oda járnék, akkor ez lenne a válaszom. Egyébként minden megkeresésüknek örülök, mert számomra hasznosak. Akár volt, akár nem volt  tudomásom az érintett témákról, magyarázatokról.  

csak a keresztnevét...  -  

Szia Zsuzsi!

Csak most végzem a mérlegképes alapképzést, tehát nincs tapasztalatom a kötelező képzésekkel kapcsolatban. Valószínüleg úgy tennék, ahogy kitöltöttem az űrlapot.

Munkádhon sok sikert kívánok!

 

Üdvözöl: Szőke Krisztina

 

János  -  

Az, hogy a továbbképzésre mikor megyek, a körülményektől függ, változik: volt mikor tavasszal, volt mikor az utolsó előadáson voltam. Természetesen fontos a jó megközelíthetőség. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara képzéseit a könyvei miatt kedvelem. A Penta Únió továbbképzési könyveit kevésbé tartom sikerültnek (holott más könyveiket meg szeretem).

                                          Tisztelettel: dr. Magyar János

Ircsi  -  

Az első "kötelező" esetében fontosnak tartottam, hogy neves szakemberektől halljam az előadást, voltak kérdéseim, fel is tettem, a válasz azonban.....hát.....hm. /Küldjem meg a kérdést mailben és majd írásban később válaszol, mert most nem igazán van erre idő./ Ezért választom most a legolcsóbb és legközelebb lévőt.

Továbbképzésnek még a legnagyobb jóindulat mellett sem nevezném. Inkább időrablás és lehúzás a neve, pedig fontos lenne.

Marcsi  -  

Szeretném megindokolni, miért nem töltöttem ki a kérdőívet. Koromnál fogva(70) már csak egyéni vállakozókat könyvelek, ezért nem kell járnom a kötelező továbbképzésre. Ezért úgy érzem hamis lett volna a valamennyi válaszom. Ezért elnézést kérek. Azért szeretem ezt a fórumot, mert nagyon sokat tanulhatok. azokban a témákban is , melyre nekem van szükségem. Marcsi

Zsuzsa  -  

 a mérlegképes kötelező továbbképzés-....nem kellene hogy szükséges rossz legyen

én szeretném, ha nem csak a drága időmet tölteném- s ilyenkor természetesen a legolcsobb képzést t valasztom-  hanem hasznos információkat es tudást is szerezhetnék

de ilyet sajnos még nem tapasztaltam az elmúlt évek során

unalmas, érdektelen előadásokat viszont igen

 

köszönöm hogy hozzászolhattam

Zsuzsa  -  

Általában és jellemzően év végére halasztom a továbbképzést. Semmi más nem indokolja csak annyi, hogy ilyenkor már érintőlegesen szóba kerülnek a következő évi változások is. Nem szeretem azokat az előadásokat amelyeken előszóban ugyan - de a törvényszöveg hangzik el. Ez már nem segítség számomra. Sokkal jobban tetszik/tetszene, ha az adott témában rövidebb volna a törvényismertetés a gyakorlati alkalmazások, megoldások javára oly módon, hogy az előadó a kritikus pontokra hívná fel a figyelmet.  Azt gondolom, hogy a cél szentesíthetné az eszközt. Mi a cél? A törvények maradéktalan betartása és betartatása. A célhoz vezető út az első állomása a könyvelő, adótanácsadó. Ha az érti a dolgát, akkor mindkét oldal megelégedésére - jól tudja végezni a munkáját. A jelenlegi törvényeink pedig pont a jogalkalmazók számára sokértelműek. Sajnos.