Tagok munkaviszonyban...

  |   írta: APEH   |  

Ez a kérdés hangzik el mostanában a leggyakrabban azok körében, akik a 2010-től érvényes tevékenységre jellemző kereset helyett a munkaviszonyban érvényes munkabér alapján szeretnék a járulékukat teljesíteni. De lehet-e egy társaság tagja munkaviszonyban? A következőkben egy APEH állásfoglalást olvashatnak arra vonatkozóan, hogy az egyszemélyes kft tagjai miként tudnak munkaviszonyt létesíteni.

Kérdés:

A GT 22§-ának szabályai szerint a bt-k beltagja, illetve az egyszemélyes kft tagja tevékenységét munkaviszonyban is elláthatja, ha ezt a társasági szerződés megengedi.
Kérdésem, hogy például az egyszemélyes kft tagja tevékenységének ellátására kötött munkaszerződést kivel köti? Elképzelhető-e az a munkaszerződés, ahol a munkáltató és a munkavállaló aláírása ugyanaz, és a munkáltató 100%-ban tulajdonosa a cégnek?
Ha nem, akkor milyen esetre vonatkozik a GT szerinti munkaviszony létesítése?
Kivel létesíthet munkaviszonyt az egyszemélyes kft tagja?
 

Válasz:

A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény 22. § (3) szerint a vezető tisztséget - ha a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - nem láthatja el munkaviszonyban az egyszemélyes gazdasági társaság tagja, illetve a közkereseti és a betéti társaság üzletvezetésre egyedül jogosult tagja. Ebből a megfogalmazásból egyértelműen következik, hogy ha a társasági szerződés kifejezetten arról rendelkezik, hogy az egyszemélyes társaság tagja munkaviszonyban látja el a vezetői tisztséget, akkor az munkaviszonynak minősül.
 
Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (art) 178. § 22. szerint munkaviszony: a Munka Törvénykönyve szerinti munkaviszony, továbbá minden olyan munkavégzésre létesített jogviszony, amelyre külön törvény szerint a Munka Törvénykönyve rendelkezéseit is alkalmazni kell, illetőleg azok a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok, amelyekre a külön törvények rendelkezéseit kell alkalmazni. A Magyar Honvédség, a fegyveres testületek és a rendészeti szervek hivatásos és szerződéses állományú tagját, valamint az egyházi személyt is munkaviszonyban állónak kell tekinteni.
 
A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (tb. törvény) 5. § (1) szerint törvény alapján biztosított a munkaviszonyban (ideértve az országgyűlési képviselőt, európai parlamenti képviselőt is), közalkalmazotti, illetőleg közszolgálati jogviszonyban, ügyészségi szolgálati jogviszonyban, bírósági jogviszonyban, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban, hivatásos nevelőszülői jogviszonyban álló személy, a Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek, valamint a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagja, a Magyar Honvédség szerződéses állományú tagja, a katonai szolgálatot teljesíto önkéntes tartalékos katona, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban álló személy (a továbbiakban: munkaviszony), tekintet nélkül arra, hogy foglalkoztatása teljes vagy részmunkaidőben történik.
 
Az előző rendelkezések összevetéséből egyértelműen következik, hogy amennyiben a társasági szerződés kifejezetten rendelkezik arról, hogy az egyszemélyes társaság ügyvezetését az egyszemélyes társaság egyetlen tagja látja el, ez mind adózási, mind biztosítási szempontból munkaviszonynak minősül. Az idézett jogszabályok egyetlen esetben sem említik a munkaszerződést, mint a munkaviszony feltétlenül szükséges kellékét. A kérdéses esetben nem munkaszerződés, hanem éppen a társasági szerződés rendelkezése hozza létre a munkaviszonyt.


Hozzászólások

kaczorkandúr  -  

részlet a KMRMK pályázati feltételekből (vállalkozóvá válás- ami nem egyenlő az önfoglalkoztatóvá válás támogatásával, előbbi hat hónap minimálbér folyósítás, utóbbi tőkejuttatás):

vállalja, hogy gazdasági társaság tagjaként (pl. kft., kkt., bt.) jogszabály vagy társasági szerződésben foglaltak alapján a társaság tevékenységi körében személyesen  közreműködik. Ez a munkavégzés nem lehet munkaviszony, kizárólag tagi jogviszony alapján valósulhat meg.

Egyszemélyes Kft-nél ezt hogy értelmezhető?

Köszönöm

 

Alice  -  

Kedves Zsuzsa !

Alakult egy egyszemélyes Kft. (külföldi cég a tulajdonos, a tag is a külföldi cég), éttermi mozgó vendéglátás tevékenységi körrel. Az ügyvezető vezető tisztségviselő, megbízatása határozatlan időre szól. A képviselet módja:önálló.

Kérdésem a következő lenne:
1. Az ügyvezető a képvisetet elláthatja megbízással és ez mellett munkaviszonya lehet-e pl.: 4 órában? Legyen kedves írni nekem erről törvényi hivatkozást, ha van rá lehetőség.
Segítségét előre is köszönöm.

 

csak a keresztnevét...  -  

Ebben az esetben akkor a főhangsúly a munkaviszonyos megfogalmazásban van, és akkor a munkaerőpiaci járulék (munkaadói, munkavállalói) is fizetendő? És mi a helyzet az adójóváírás mértékével? 

J+J

Lilukrisz  -  

Kedves Zsuzsa!

 

Kérdés: ha társasági szerződés nem tér ki arra, hogy munkaviszonyosak lehetnek az ügyvezetők, akik egyébként 50-50 %-os arányban tulajdonosai a cégnek, lehetnek - e minimálbéren mindketten munkaviszonyosok?

Ennek megállapítására elegendő - e ha taggyűlési határozatban döntenek erről, vagy társasági szerződést kell módosítani?

További szép napot

Lilukrisz

Erzsébet  -  

Kedves Zsuzsi!

Segítségedet kérném a következő kérdésben. Ha a Kft egyik tagja egy személyben ügyvezető is, de 2010-től másutt 36 órás munkaviszonya van, akkor ebben a Kft-ben csak vezető tisztségviselő lesz és nem társas vállalkozó, nem vonatkozik rá a tevékenységre jellemző piaci kereset szabály. A társasági szerződés szerint a tagok mellékszolgáltatást nem vállalnak. A változást (biztosítási jogviszony kód változását) bejelentjük a T1041-esen. Ügyvezetői tiszteletdíja akár 0 Ft is lehet? Havonta 0 Ft járulékalappal szerepelhet a 08-as bevallásban a vezető tisztségviselői jogviszonykóddal?   

Segítségedet előre is köszönöm!

 

Ilona  -  

Kérdésem lenne, ha mint a Bt egyetlen beltagja az üzletvezetői tevékenységet megbízás keretében végzem, akkor köthetek-e a Bt-vel

munkaszerződést pl. fogorvosi tevékenység ellátásáre?

A Bt-ben egyébként nem vagyok személyes közreműködésre köteles.

A választ köszönöm.

Ilona

csak a keresztnevĂŠt...  -  

Kérdésem lenne, hogy ha mint a Bt egyetlen beltagja az üzletvezetői tevékenységet megbízás keretében végzem, van-e módom arra, hogy fogorvosi tevékenység ellátására munkaszerződést kössek a Bt-vel . Személyes közreműködésre nem vagyok köteles.

Margó  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm, új iformációt és érthető magyarázatot kaptam.

Kérdésem a több személyes kft-re vonatkozik. Ahol a társasági szerződés nem rendelkezik a tag (ügyvezető is egyben) jogviszonyával?  Véleményed szerint a taggyülés hozhat olyan határozatot, hogy a tag ügyvezetőt munkaviszonyban foglalkoztassa?

Előre is köszönöm

Margó

zsuzsa  -  

Kedves Zsuzsa!

Mi a helyzet egy kétszemélyes Bt egyedüli beltagjával aki vezeti is a céget, munkltatói jogkört is gyakorol és a társaság tevékenységében is részt vesz. Esetükben is elégséges a társasági szerződésben rendelkezni a munkaviszonyról mindkét tevékenységre vonatkozóan és itt sem szükséges külön munkaszerődés?

Köszönöm a segítséget.

marika  -  

Kedves Zsuzsa !

Kérlek sziveskedjél segiteni abban,hogy a Kft-ben mindkét tag 50-50 %-ban van bent.

Az ügyvezető látja el a feladatokt,ő dolgozik a Kft-ben A másik tag 36 órát meghalladó munkaviszonyban van máshol,a Kft-ben nem dolgopzik.

Hogyan lehet a KFT ügyvezetője munkaviszonyos ?

Kell e a társasági szerződést módositani ,hogy az ügyvezető munkaviszonyban látjhassa el a feladatokat a kft-nél .,Azt hallotam,hogy az egyik tagnak 51%os reszének kell lenni ,mert ő lesz a munkaszerződés aláirója.

Üdvözlettel

Köszönöm a segitséget,már eddig is sokat segitettél.

Várom válaszodat Üdvözlettel

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy Bt beltag, aki egyben vezető tisztségviselő, és személyesen is közreműködik a cégében gyesről visszatért. Kérdésem az lenne, hogy saját cégében meg kell e fizetnie a dupla minimálbért, mivel 36 órát meghaladó munkaviszonya sehol máshol nincs.

 

Köszönöm a segítséget

További szép napot

Lilukrisz Kft

Varjú Judit Csilla

vicus  -  

Mindenképpen uj információt kaptam, igy az  általam könyvelt egyszemélyes kft ügyvezetőjét munkaviszonyban jelentem be.

 

Péter  -  

 Ne felejtsd el a társasági szerődést módosítani, mert ebben az esetben kötelezően benne kell lennie erre vonatkozó résznek!

Gabka  -  

Szeretném megkérdezni, hogy Bt beltagja munkaviszonyos szeretne lenni akkor mindenképp kell társasági szerződés módosítani hogy benne legyen a munkaviszonyban látja el szöveg vagy elég ha taggyűlési jegyzőkönyvben ezt lefektetik?

 

Köszönöm

Péter  -  

 Mindenképpen bele kell írni a társasági szerződébe, mert a GT (2006.évi IV.tv.) 22§ (3) pontja ezt a Bt-re és az egyszemélyes gazdasági társaságra kötelezően előírja.

Gábor  -  

Segítséget kérnék.

Egyszemélyes Kft -ben vagyok tulajdonos, valamint egy kétszemélyes Bt egyedüli beltagja. Mind a kettőben személyesen közreműködöm, a Bt-ben mint tagi jövedelmet (min.bér kétszerese) veszek fel. A Kft-ben(ez csak 2009-től van) a társ.szerz.szerint  ketten vagyunk ügyvezetők, (ő munkaviszonyban látja el az ügyvezetői feladatokat).   A Bt-ben a képviselői -és egyéb - feladatokat is ellátok. A kültag(10%) ebben a Bt-bem munkaviszonyban van.  Kérdésem, hogy mindkét cég - Kft,Bt- társasági szerződését lehet-e módosítani 2010-től hogy mindkettőben a személyes közreműködésem munkaviszonynak minősüljön mind adózási és biztosítási szempontból.  Persze egyszerre csak az egyikben lennék bejelentve munkaviszonyban.  Köszi előre a segítséget

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi !

Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre, ugy látom nagy érdeklődést váltott ki másokban is. Ugy érzem nem  egyszerü feladat - mivel nagyon sokféle verziója van- megoldani ezt a tag- munkaviszony problémát.

Mégegyszer nagyon köszönöm

Tilda

Judit  -  

Egyszemélyes Kft-ben a tulajdonoson kívül a társasági szerződés szerint van 1 külön ügyvezető (aki nem tulajdonos természetesen), ő elláthatja munkaviszonyban az ügyvezetői feladatokat, ha a társasági szerződés a munkaügyi jogok gyakorlójára külön nem tér ki ?

Zsuzsa  -  

A 3 személyes Bt-ben két  49 %-os beltag és egy kültag van. Az egyik tag egy másik cégnél fő állásban munkaviszonyban van, Ő az ügyvezető. A másik tag ebben a bt-ben van munkaviszonyban.  Kaphat-e munkáltatói kölcsönt ez a tag? Milyen szerződés formát kell kötni a társaságnak? Ha van iratminta szeretnék kapni.

Zsuzsa  -  

A 3 személyes Bt-ben két  49 %-os beltag és egy kültag van. Az egyik tag egy másik cégnél fő állásban munkaviszonyban van, Ő az ügyvezető. A másik tag ebben a bt-ben van munkaviszonyban.  Kaphat-e munkáltatói kölcsönt ez a tag? Milyen szerződés formát kell kötni a társaságnak? Ha van iratminta szeretnék kapni.

csak a keresztnevét...  -  

Bár a Gt szerint elavult .Lívia

csak a keresztnevét...  -  

A www.lb.hu   n van egy 2003. jogegységi határozat, úgy találjátok meg, ha a keresőbe beírjátok,pl hogy " munkaviszony beltag "

Én nem vagyok jogász, nem tudom, hogy ezeket jogszabályváltozáskor módosítják-e.

Lívia

éva  -  

Kérlek, mégegyszer add meg a hivatkozást, mert így nem elérhető!

Köszi

  -  

Nem tudom miért nem jó a link, ha kimásolod, így ugyanígy beírod a keresőbe, megjelenik az oldal.

Erzsébet  -  

Mi van a bt beltagával?

Erzsébet  -  

Ugyan az a személy -mint ügyvezető- 100%-ban tag a Kft-ben, és egy Bt-ben 90%-ban beltag , a ( kültag 10%-mviszonyban). Mind a két cégben lehet munkaviszonyos ?

kati  -  

Egyszamélyes Kft.-nél az alkalmazotti szerződést, a munkáltati jogot gyakorló taggyüléssel köti.

Mészáros Józsefné  -  

 Eddig azt hittem értem de ettől az utolsó mondatodtól végleg elbizonytalanodtam.

Ez azt jelenti, hogy a társaság ügyvezetője a társasági szerződés aláírásával írta alá a saját munkaszerződését és ez munkaviszonynak mínősülve nem vonatkozik rá a ˇjövedelemkiegészítési " szabály?

Ha tudsz válaszolj kérlek.

                                Köszönettel Mészárosné

Marcsi  -  

Köszönöm az új információt. Marcsi

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

A fenti kérdésben akkor hogyan lehet értelmezni a MT. 76. §-át, amely kifejezetten azt írja, hogy a munkaviszony munkaszerződéssel jön létre. Illetve jelen esetben hogyan lehet megoldani a munkáltatói jogkör gyakorlását?

Köszönettel

 

Ildikó  -  

 

Köszönöm az információt.

Magdi  -  

Kedves Zsuzsi! Ez egy érdekes téma ismét. Pl. a Bt. kültagja lehet munkaviszonyos aki mellette egyéni vállalkozó is? Eddig mint egyéni vállalkozó volt a fő foglalkozása, 2010.-től munkaviszonyos szeretne lenni a BT-ben mint kültag, az egyénije pedig másodállás lenne. Jó így?

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Köszönöm szépen a tájékoztatást! Mindig nagy segítséget jelentenek a tanácsaid.

Üdvözlettel:

Bakos Gabriella

csak a keresztnevét...  -  

Ez egy állásfoglalás, amire revízió esetén, ha a revizor másképp ítéli meg nem hivatkozhatunk....

Kérdésem lenne, hogy megjelent-e ez valahol, vagy Ti kaptátok Zsuzsika?

Lívia

Szilvi  -  

köszi az infot ez most nagyon sok pénzt takarít meg az ügyfeleknek.

 

köszönjük.

csak a keresztnevét...  -  

Ehhez kapcsolható kérdés: kiküldetési rendelvénnyel kiküldheti-e a tulajdonos (100%-os) önmagát, mint munkaviszonyos "munkavállalót"? Vagy meg lehet-e oldani ezt? (Természetesen a cégautóadó fizetés elkerülése miatt, a tulajdonos magántulajdonában lévő szeméylgépkocsi esetében)

  -  

Ez engem is érdekelne. Valaki válaszoljon.

Erzsébet  -  

Egyszemélyes Kft-nek ha van egy másik aláírásra jogosult ügyvezetője munkaviszonyban (ebben a Kft.ben)  a tag ebben az esetben elláthatja munkaviszonyban a tevékenységét? 

csak a keresztnevét...  -  

 

Köszönöm a hasznos információt.

Judit

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm a cikket, ez régi problémát old meg!

Judit

mamóca  -  

Ugyan ez a meglátásom, mint Siporkának. Azzal a taggal vagyunk leginkább gondban, aki tevékenykedik is, az ügyvezetésen kívül.

Erre lennék leginkább én is kíváncsi mi a teendő, vagy mit lehet kitalálni, hogy ezt a lehetetlen helyzetet kezelni lehessen.

 

  -  

Írtam az előbb. Többes munkakörben kell alkalmazni. Ennyi.

csak a keresztnevét...  -  

Köszönjük a hasznos információt.

Nanita

csak a keresztnevét...  -  

Kedevs Zsuzsa!

A kérdést arra az esetre hegyezted ki, amikor a társas vállalkozó ügyvezet. Csak épp azt nem feszegetted, hogy mi a helyzet, ha pl. egy egyszemélyes könyveléssel foglalkozó cég tulajdonosa ügyvezet és könyvel is, vagyis személyesen közreműködik? Mert hiába ügyvezet egy céget (tételezzük fel, hogy még alkalmazottja sincs), ha a könyvelést is el kell látnia. Azt milyen jogviszonyban láthatja el? Mert szerintem erre az esetre kell megállapítani a tevékenységre jellemző keresetet. Ha lenne 20 alkalmazottam és tényleg csak ügyvezetnem kellene, a cikkedben megtalálnám a választ a problémára. De sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű. Mi van, ha kikiáltom magam ügyvezetőnek, az alapdokumentumaimat még le is módosítom ennek megfelelően, de ügyvezetni alig kell, könyvelni annál is inkább és majd valaki kitalálja, hogy akkor Ő átminősíti a helyzetet.

Siporka

Péter  -  

 Véleményem szerint be kell lépni az EVA körbe, és akkor az egész baromság nem vonatkozik a vállalkozásra.

Belépni még dec. 21-ig lehet, és valószínűleg meg is éri, mert egy könyveléssel foglalkozó vállalkozás túl sok költséget úgysem tud elszámolni.

  -  

Egyszerű. A munkakör megnevezésébe kell belefoglalni a könyvelőt is. A delikvens munkakörének amegnevezése: ügyvezető-könyvelő.

Péter  -  

 Fentiekből következik, hogy a Bt beltagjának-társasági szerződés módosítással-lehetősége van a Bt-vel munkaviszony létesítésére az ügyvezetésre. Ha a társasági szerződében azt is kiköti, hogy tagi jogviszonya alapján munkát nem végez (ugyanis vannak alkalmazottak), akkor hogyan vonatkozik rá 2010-ben a közreműködői díj kiegészítés?