Szabad a gazda...

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

A tegnapi játékunk nagyon jól sikerült. Nem számítottam arra, hogy ennyi hozzászólás érkezik. Ha volna kalapom, most megemelném minden hozzászóló előtt és azok előtt is, akik elolvasták a kommenteket és együtt gondolkodtak a többiekkel.

Szívből köszönöm az érdeklődést!

Néhány hozzászólónál renonc-ot kell jelentenem, mert már találkoztak a könyvvel, így nekik könnyű volt...
Valóban, az alcíme:
„Hogyan vegyük ki a pénzt a vállalkozásból?”

Egy-két kivételtől eltekintve mindenki említett olyan témát, ami benne van a könyvben:

- A könyv bemutatja a vállalkozási formákat, természetesen adózási szempontból és a tulajdonos, alkalmazottak megfelelő jogviszonyát.
- Céges ügyekben felmerült személyes költségek elszámolását és céges eszközök magáncélú használatát.
- Szó esik előlegekről, kölcsönökről közte a mindig aktuális tagi kölcsönről.
- Hogyan lehet a tagi kölcsönt legálisan, de fájdalommentesen „eltüntetni”?
- Hogyan lehet a legolcsóbban kivenni a megmaradt adózott eredményt?
- Egy egész fejezet foglalkozik azzal ami semmiképpen NE tegyünk – hogyan ne vegyük ki! Benne szó esik bírságokról és azok mértékéről is.

Leginkább annak örültem, hogy többen felismerték, milyen csodás lenne, ha a vállalkozók is rendelkeznének alapvető adózási ismeretekkel.

A könyv bevezetőjében van két mondat, ami akár a mottója is lehetne. A második mondatot különösen szívlelje meg – tetszeni fog Önnek!

„Meggyőződésem szerint az a könyvelő végzi jól munkáját, aki felhívja ügyfele/munkáltatója figyelmét azokra a törvényes lehetőségekre, amelyeket kihasználva a tulajdonosnál a lehető legtöbb marad a megtermelt profitból.„ (Most figyeljen!) „Az ilyen könyvelő aranyat ér és munkájának magasabb az ára…!” (Ez a bűvös mondat)

Tegye ügyfelei számára „kötelező olvasmánnyá” ezt a könyvet!
Nyilván lesz néhány kifejezés, számviteli fogalom, amit majd nem értenek. Néhány helyen fontosnak éreztem, hogy konkrét könyvelési tételeken keresztül mutassam meg a helyes elszámolást - azt sem fogják érteni. De ügyfelei látják majd, hogy Ön olyan dologhoz ért, amivel pénzt tud nekik megtakarítani...!

Emlékezzen a bűvös mondatra és szívlelje meg ezt a másikat is: Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani...!
Mit gondol e két mondat tartalmáról és a vállalkozók adózási ismereteiről?

Csütörtökön kitesszük a könyv tartalomjegyzékét és a megrendelőlapot, de még előtte felfedek egy olyan hasznos szakmai anyagot, ami oly remekül passzol a könyvhöz, mint egy jó vörösbor az őzgerinchez és amit (korlátozott számban) az adónavigátoron rendelt könyvek mellé csomagolunk majd.

A kérdés még egyszer, kicsit másképpen:
Az Ön ügyfelei (munkáltatója) tisztában vannak azzal, hogy mennyi minden múlik az Ön munkáján? Ha igen, milyen módszerekkel vívta ki elismerésüket? Ha nem, hol hibázott, mit kell másként csinálnia? Írja meg a hozzászólásokba!
Tanuljunk egymás sikereiből!


Hozzászólások

Marcsicsak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Többször figyeltem, kerestem a megrendelőlapot, de nem találtam.Biztosan nagyon gyorsan elfogyott. Van-e még lehetőség rendelésre?

Köszönöm Nagyné Marcsi

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

Légyszíves véeményezni, hogy a tagi kölcsön elengedés " amnesztia " hatálybalépése után adott tagi kölcsön elengedésre alkalmazható- e az amnesztia.

Köszönettel:

Magdi

 

Mária   -  

Nagyon nehéz a kérdésre rövien válaszolni. A könyvelő munkája talán egy szükséges rossznak tekintett tevékenység. A rendszerváltás előtt  tettük a dolgunkat a számla az számla volt, könyveltük ahova az előirás diktálta. A z  ami utána következett mindent felrugott. Az uj bt kft vezetők azt a szót sem ismeték " BIZONYLAT" talán a tudatlanok bátorságával indultak meg a vállalkzásban-  tisztelet a kivétel. A házi pénztár a bal ill. jobbzsebük volt. Nem sok munkahelyem volt, mindig kitartó voltam. A munkámat  és személyemet afőnökeim megbecsülték. Ez anyagiakban a  jutalmaknál mindig kiderült. V olt  a kolleganőkkel emiatt  nézeteltérésem. MANAPSÁG természetes elvárt dolog, hogy egy könyvelő mindent megold, a tudás vele született nem kell képezni. Nyolcadik éve dolgozom egy"MAJDNEM ÁLLMI" kft-nél. Itt  nyugodtan alszom.  Szivesen veszik  ha kiszámitok egy  prognózist, mely alapján nő vagy csökken az eredmény. Szivesen végzem ezt a munkát, sajnos néha mosogatás közben is egy téma megoldása jár a fejemben. V éleményem szeri t ezt a munkát másképpen nem is lehet végezni. Benne kell élni.  Csak ez más nekem is sok a változásból, hogy egy hónapig él egy tv. Még jó, hogy szabályzatot nem módositottam. Mire jó ez a sok módositás, kapkodás.  Az APEH munkatársak felkészültségét nem tudom ill. nem akarom  kottázni. Röviden a jó könyvelőt  ehhez kapcsolva a naprakész adózást ismerő  szakembert  megbecsülik anyagiakban is,ez  a tapasztalatom. Persze  ezt  ki kell érdemelni.  A 30 ÉVES vezetők  Panni hozzászólááshoz kapcsolódva  ki sit kapkodók  rövid idő alatt mindent  tudni akarnak. Végezetül a hosszura nyult  mondandómhoz: az uj ifju jövendő ügyvez.ig. hozzám intézett udvarias kérdést: ha lenne egy órád rám szeret ném, ha elmondanád a mérleg sorok pontosan mit tartalmaznak, hogy én értsem is azt.

Marcsi  -  

 B1 U

Magdi  -  

Kedves Zsuzsa!

Nagyon örülök a témának. Több, mint húsz éve vagyok ezen a pályán, mint könyvelő, majd adótanácsadó, illetve könyvvizsgáló. Mindig az volt az elvem, hogy a vállalkozókat az adózásban illetve a speciális tevékenységéhez kapcsolódóan bizonyos alapokra meg kell tanítani ahhoz, hogy jó döntést tudjanak hozni adott szituációban.

Elveim szerint csak az a vállalkozó képes a könyvelőjét is értékelni, aki tisztában van a rá vonatkozó szabályokkal. Nem feltétlenül paragrafus szám szerint, hanem az ő nyelvén közérthetően egy-egy témát összefoglalva pár oldalban kell  megismertetni vele.

Biztos vagyok benne, hogy az Ön könyve érthető,  Erre az eddigi cikkei is garanciát jelentenek.

Ilona  -  

Köszönöm.

Remélem sok hasznos dolgot tudok  meg majd a könyvből.

Teri  -  

Lemaradtam, milyen könyvről beszéltek ?

Erika  -  

sajnos nagyon sok vállalkozó aki évek óta cégvezető nics tisztában a tagi kölcsön fogalmávalés nem is érti miért van erre szükség ez szinte minden napos kérdés ügyfeleim részéről amit meg kell magyarázni .

rózsa  -  

Kedves Zsuzsa!

Bizony időszerű a kérdés, mert naponta tapasztalom az adó ellenőrzéseim során, hogy  melletttem az Apeh-ban milyen szakmailag felkészűletlen"könyívelők" is vannak, akik viszont remekül el tudják adni magukat, és sok esetben jóval magasabb díjjat kérnek el a pontatlan és hiányos munkájukért.Én is feltettem már ezt a kérdést, és a választ is tudom rá, de sajnos nehezen tudom kivitelezni. A dolog egyszerű: ha folyton csak dolgozunk szépen csendben, becsületesen,mindenre pontosan oda figyelve akkor senki nem tudja azt érzékelni mennyit ér a tudásunk a munkánk és mivel érünk többet .Teljesen természetes, hogy minden adóellenőrzés nemleges bírság nincs, de hogy mennyi munka van e mögött azt csak a családom tudja. És sajnos így az ügyfélre jut a legkevesebb időt, mert folyton olvasunk ,kutakodunk a még lehetséges kiskapuk után és ez bizony sok időt elvesz. Ezért ezúton is szeretném megköszönni a kedvességét, hogy az időbeni figyelem felhívásaival bizonyos terheket le vesz a válunkról,nem azért nem tudjuk,  mert nem olvastuk el a törvényt, hogy mi a feladatunk pl 15-én, hanem  annyi mindenre kell oda figyelni a folyton változó törvények rengetegébe,hogy ha nem olvasom a hírlevelet lehet csak az utólsó napon jut eszembe  az OMMF bevallási kötelezettség mert nem a megfelelő helyre írtam fel. 

További szép napot kívánok .

Már nagyon várom a könyvet,   

Marika  -  

Köszönöm a mindig időben érkező új információkat .Nagyszerű és segitőkész frofi ember vagy ,aki mindig naprakész.Én a könyvelési munkát  6-ével ezelőt a gyermekeim miatt kezdtem el , mivel hogy belekényszerültek a vállalkozásba. Gondoltam  ezzel segítem legalább az Ő  munkájukat .De közben nagyon megszeretem a munkám igy több vállalkozásom lett. Az ügyfelek biznak bennem és nagyon sokat dolgoztam azért,hogy rátudjam venni öket arra ,hogy időben teljesitség költségvetési befizetési  kötelezetségeiket.Alig várom  már könyvet biztos sokat fogok belőle tanulni. További szép napot kiván Bné Marika.  

Zeta  -  

Nagyon kevés tény-ismerettel rendelkezik a vállalkozók és cégtulajdonosok nagyrésze és sajnos nagyon kicsi arányuk ismeri el magáról eme hiányosságot. Szerintem csak az a gazdálkodó lehet hosszútávon eredményes, aki erre a tudásra is áldoz.... energiát, kíváncsiságot erőt és tudásvágyat, mert enélkül nem megy. Akik ezt felismerik, azok tudják elismerni a mi jól végzett munkánkat is, akit nem érdekelnek a játékszabályok, azok azt sem látják be, hogy mi jól végezzük a dolgunk. De remélem párukat rá tudjuk venni, hogy bővítsék az ismeretüket.... sok sikert a továbbiakban is és köszi az eddigieket is.Zeta

Julika  -  

Sajnos elismerést kivívni nagyon nehéz. Sok munkáltató fejében kellene rendet rakni, mert szerintük a könyvelő egy szükséges rossz. Nem ad el semmit és nem termel.  Ft ? Különben aki nem fogadja meg a jó tanácsokat éveken keresztül azt már ezután sem lehet meggyőzni, de azért csodálkozik, miért vannak úgy a dolgok ahogy nem kellene.

Anna  -  

A problémát ismerem, bár a játékban nem vettem részt.

Nagyon egyetértek, a vállalkozókat is képezni kelleme legalább alapfokon, hiszen a végső döntést Ő hozza meg.

mamoka  -  

Talán mert a 6o éves könyvelői multam alapján elhiszik, hogy szeretem ezt a

szakmát és akarom jól csinálni.

(Lehet, hogy nem kellett volna 60 évvel ezelőtt könyvvitel-versenyt

nyernem ?)

Jutka  -  

Gratulálok a jól fogalmazott, világos és érthető segédletekhez, hírlevelekhez. Köszönöm Zsuzsi! És nagyon várom a könyvet. Ezt a munkát meg kell élni és szeretni kell, minden nyavajájával együtt.

7 évig voltam egy cégnél, a beindítástól, felépítéstől amig jól beindult. Sikeres volt, és a magaménak éreztem a vállalkozást, nem mentem szabadságra, minden határídőt betartottam, túlhajtottam magam. Az élet közbeszólt.... táppénz.... Amikor ismét munkába álltam, és láttam hogy "teljes ember" vagyok, újra ment a hajtás, persze megint minden a nyakamba zúdult. Kértem beszéljük meg a továbbiakat, de a főnök kertelt, kifogást keresett. Türelmem 5 hónapig tartott - otthagytam őket. A jelenlegi munkahelyemen fél éve nyugodt légkörben dolgozom, ugyanolyan odaadással, de nincs túlóra, csak nagyon indokolt esetben. Előző munkáltatóm a helyemet alkalmi munkavállalókkal próbálja betölteni, az én bérem háromszorosáért. És fizeti a bírságokat.....Elrontottam??? Mit???

Tiszta tekintettel, és nyugodtan nézek minden reggel szembe a tűkörrel. Én megtettem a magamét

csak a keresztnevét...  -  

Üdvözlöm Kedves Zsuzsa!

Nagyon átérzem örömét, és együtt örölök Önnel. Hiszen nagy dolog az ha valakinek nem csak a tudása és ismeret anyaga is nagy, hanem mindemellé a szíve is. Köszönöm én is hogy megosztotta velem eddig is önzetlenül tudását. Nagyon sokat tanulhattam belőle, sokszor jó időben jókor jött a segítő szó. Majardon meg továbbra is ilyen jókedvű, másokat okos tanácsokkal bátorító igazi (mostmár könyvet írt) szakembernek maradni.

Munkájához, egészséget, békességet, nyugalmat, (és mindent amit szeretne).

kívánok szeretettel:  

SZilágyi Józsefné

Németh Zsuzsi  -  

Szeretném megrendelni, hol lehet?

Pancsa  -  

Segítsetek! Hol lehet megrendelni?

Előre is köszönöm

Böröczky Zoltán  -  

Hamarosan itt az oldalon...

Pancsa  -  

Hála, és köszönet, hogy válaszoltál. :)

Éva  -  

Kedves Zsuzsa!

Én már meg is rendeltem a könyvet. Köszönöm

csak a keresztnevét...  -  

A munkámmal elégedettek voltak. Ez el is hangzott.

Mégis a következőképpen bántak el velünk.

Bérmunkában könyveltünk. Szerződésbontás történt, a könyvelés át lett adva egy olcsó könyvelőirodának, aki még hónapok múltán is embereket keres....

A különbözet pénz kellett a cégvezető fizetésemelésére.......

Minket 10 év munkaviszony után - se szó se beszéd teljesen a ahátunk mögött, felettünk döntöttek  - át a kartak rakni oda, én 2 hónap betegállományba kerültem a szerződésbontás után - de az irodának csak addig kellettünk volna, amig az angol nyelvű programott ill. a céget  betanitjuk, ez a másik kolléganőm esetében bebizonyosodott....

Ennyit a 30 évesek vezetési stílusáról......

 

ági  -  

Kedves Zsuzsi!

Szeretném megrendelni a könyvet. Rendszeresen olvasom a leveleket. Nagyon köszönöm segitségét és jó tanácsait.

Panni  -  

Kedves Zsuzsi

Alig várom, hogy olvassam a könyvet.

A mai világban nem csak a jó könyvelő ér aranyat, hanem egy ilyen könyv is. Az én munkáltatóm nagyon jól tudja, hogy mit ér a könyvelője, és ezért dolgozom még mindig nála. Nagyon egyszerű módszerrel érem el az elismerésüket. Igyekszem nagyon pontosa, fegyelmezetten dolgozni. Állandóan fejlesztem az adó-tudásomat, minden érdekel, ami az adó és számvitel téren változik. Én még ismerem az "evolut" táblát, innen értem el a számítógépes könyveléshez. Üdv.Panni

Aranka  -  

Már megrendeltem a könyvet. Igazán azért, hogy egyes ügyfeleknek oda tudjam adin olvasára. Hátha így komolyabban veszik ezt a területet.

Én is nagyon kiváncsi vagyok persze a könyvre. Biztosan nagyon hasznos lesz.

 

íüdvözlettel:    Aranka

csak a keresztnevét...  -  

Szeretném megrendelni, szeretném megrendelni, szeretném megrendeli ...

Kissné Kovács Ilona

Kiskunfélegyháza

Magdi  -  

Kedves Zsuzsi! Az én ügyfeleim  nagy része tisztában van azzal, hogy  a könyvelőn  áll, vagy bukik a vállalkozása. Megpróbálok én is mindent megtenni annak érdekében, hogy  segítsem az ügyfeleimet. Én már több mint 30 éve vagyok a szakmában,/vállalkozóként  19 éve/  de ennyi változást mint ami  az elmúlt években volt és van  most is, már sajnos meghaladja a képességeimet. Viszont arra büszke vagyok, hogy  van több  olyan vállalkozóm is, aki már 15 éve nálam van és soha senkit nem büntettek meg miattam. Nagyon örülök annak is, hogy rátaláltam a Zsuzsira, mert nagyon nagy segítség nekem. Ezúton is köszönöm a sok új információt amit kapok. Üdv.Magdi

Julika  -  

Hát nekem van szerencsém egyik ügyfelemtől ilyen elismerésben részesülni.

Már 1994-ben kezdtem neki könyvelni, egyszeres pénztárkönyvet.

Mondanom sem kell, nekem ez akkor kinai volt, mert előtte tsz-ben dolgoztam főkönyvelőként és a kettőst ismertem igazásból csak.

Amit nem értettem akkor is és most is "le-akesztófázom".

Talán vannak még régi könyvelők akik ismerik ezt a technikát.

Azóta még egyéni vállalkozóként is és mint Kft tulajdonosként is velem könyveltet és tudtommal büszke rá, hogy amikor már megtehettem és válogathattam az ügyfelek között, őt akkor is megtartottam.

Mindenesetre úgy gondolom a könyvből még én is, most is tanulni fogok. Szeretném majd megvenni,vagy megvetetni valamelyik ügyfelemmel.

Mert az a mondás is igaz, hogy holtig tanul a jó pap és mégis tudatlanulhal meg. A bátyám, aki pap volt: ezt azzal egészítette ki, hogy "hát még ha nem tanul?!"

Mindíg mindenből, még sokszor abból isl ehet tanulni, amit valaki rosszul csinált, éppen azért, hogy így ne csináljuk, csupán rutinból.

 

Hirtné Gabi  -  

Kedves Zsuzsi!

Sajnos az Önadózó ujságban megjelent hirdetésre  vettem meg ezt a könyvet.

Nagyon siettek, mert az átutalás utáni napon már kezemben volt a könyv.

Azért mondtam , hogy sajnos, mert a  könyv ára 6.300,-Ft, és én 6590,-Ft-ért vettem meg.

Na mindegy.

Viszont nagyon hasznos a könyv, már át is olvastam,nagyon sokat segit a munkámban

Köszönöm

 

erzsike  -  

Nagyon köszönöm a sok hasznos infot, lelkesen olvasom!.

,

Ilona  -  

 

Kedves Zsuzsa!

Szerencsés helyzetben vagyok,az én munkáltatóm tisztában van

azzal,hogy mennyi minden múlik az én munkámon.Úgy gondolom,

a könyvelőknek egyszerűen megfogalmazva kellene elfogadtatni magukat "magyarul"értsd:

mennyibe kerül a tulajdonosnak ha megfogadja a tanácsomat,

és mennyibe ha nem.Persze ehhez elég magas szintű tudásra,

hozzáállásra,kommunikációs készségre van szükség.

Lenne most egy kis hétköznapi kérdésem:

a januári bevallani és befizetni való :

Telefon- adó és cégautó- adó valamennyi adómértéke ugyanaz

mint  a 2008.évi?

Köszönöm a türelmed

Ili

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Sajnos a könyvelői munka is egy kicsit olyan mint a gyereknevelés. Tesszük a tőlünk telhetőt de az eredmény nem csak tőlnk függ.Egyrészt annyi a jogszabály ember legyen a talpán aki mindet ismeri. Máselől az ügyfelek mindent tőlünk várnak. Vezessük a pénztárát, szerezzük be az engadélyeiket vagy tudjuk az összes jogi hátteret mihez hol hogyan kell beszerezni a jogosultságokat stb. nem sorolom hisz mindannyian a szakmában vagyunk ,tudjuk jól, De ha fizetni kell akkor meg  mintha húznák a fogukat mert efektív látszata nincs a munkánknak. Legalábbis azt hiszik az ügyfelek

 

evicsek  -  

A könyv nagyon jó, köszönjük Zsuzsi. Evelin

csak a keresztnevét...  -  

Olvastam a könyvet, tetszett is, mint minden ami eddig Zsuzsitól jött ... ez a könyv nekünk könyvelőknek nagyon hasznos, de a fenti hozzászólás, mely szerint "... aranyat ér", s tegyük kötelező olvasmánnyá ügyfeleinknek", enyhén szólva is naív... :))) Munkám során tényleg aranyat és egy ilyen könyv, de ettől még nem tudok drágább könyvelő lenni, sőt két évvel ezelőtti árakat kell alkalmaznom:(

Györgyi  -  

Ügyfeleimnek mindig naprakészen próbálom meg elmondani a változásokat és felhivni a figyelmet a problémára. Sajnos nem mindig eredményes, a legtöbb válasz "maga jobban tudja mit kell csinálni én ehhez nem értek, és nem is akarok csak jó legyen amit csinál". Ügyfeleim azért bíznak bennem, mert eddig (17 év) nem volt gondjuk semmivel és a cégük mindig rendben volt.Nyereségesek voltak és mindig a pénzüknél maradtak. A fizetésről ne beszéljünk, mert nevetséges az amit egyes cégek vezetői fizetnek és sajnos nem sokan vannak akik a tudást fizetik meg.A "piacon" vannak akik az árat lenyomják, hiába is kérsz te megfelelő dijazást átmegy a másik könyvelőhöz. Lehet, hogy nem tud a későbbiekben a cégéről szinte semmit és hiba-hiba hátán lesz, de neki megéri, mert kevesebbett kell kifizetni.Tőlem még nem ment el magától cég csak úgy ha elküldtem (nem fizetett és nagyon felelőtlen volt).

Jutka  -  

Én úgy érzem magam, mint a bohóc, egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Szeretem amit csinálok, szeretek az emberekkel foglalkozni. Én is az a fajta vagyok, aki nem csak a szakmai részen segít az ügyfeleknek, hanem a magánéletben is. Többségük értékeli, szereti, de van aki nem. Másrészről viszont néha egy nagy labirintusban érzem magam, ahonnan soha nem fogok kijutni - bonyolult, néha átláthatatlan, nem logikus adórendszerrel nem könnyű dolgozni. Állandóan olvasok, tanulok, mégis van olyan eset, amikor az ügyfélnek azt kell mondanom, hogy nem tudom, de utána olvasok (mert ugye ők azt hiszik, hogy az ember a kútfejében tart mindent, amit odafent az okosok kitalálnak).

Várom a könyv megjelenését.

Mindenkinek kitartást kívánok!

Márta  -  

Szívemből szóltál. Pontosan ezt érzem ezzel kezdem és ezzel fejezem be a napot. És nagyon el vahyok keseredve

Marcsi  -  

Sajnos nagyon sok olyan vállalkozó van, aki csak a tényleges üzletmenet folytatását tartja fontosnak, a folyamatok szabályszerű adminisztrálásában a számla kiállításán túl nemigazán  hajlandó részt venni. Sokan még azt sem értik, hogy miért és kinek fontos a pénztár naprakész nyilvántartása, a pénztárjelentés folyamatos vezetése. Ebből adódóan folyamatos a konfliktusom az ügyfelekkel. A bizonylatok továbbítása is sok esetben hiányos, utólag kell kinyomozni, hogy a bankból átutalt tételek számláit hová süllyesztették. Sajnálják a pénzt még mindig az adminisztrációra, úgy gondolják, hogy a könyvelő majd mindent megold. Én minden esetre megkövetelem tőlük a pénztárjelentést, addig nem könyvelem le a pénztárat amig azt nem küldik meg. Most egyébként is fontos, hogy tisztában legyenek naprakészen a pénztárban lévő pénzkészlet nagyságáról. Így nem fordulhat elő olyan eset, hogy év végén derül ki számukra, hogy a pénztárban felhalmozódott pénzkészlet van. Egyébként a jó könyvelővel ez az eset nem fordulhat elő. Én a magam részéről folyamatosan tájékoztatom az ügyfeleket minden olyan változásról ami a vállalkozást érinti akár gazdálkodási, akár nyilvántartási, munkaügyi és egyéb őket értintő változásról van szó. Szerintem ezzel nyújthat a könyvelő segítséget a vállalkozónak és azzal hogy következetesen megköveteli tőlük a határidők betartását és az adminisztrációból a rájuk háruló feladatok elvégzését. Ha mindezek után egy APEH ellenőrzés megállapítások nélkül zárul,  a vállalkozó elismerését is kivívhatja a könyvelő. Jó lenne, ha ez az anyagiakban is megjelenne, azonban erre a munkára még mindig sajnálják a pénzt a vállalkozók, pedig tudatalatt érzik ők, hogy nagyon sok minden múlik a könyvelő munkáján.

FYGureout  -  

Könyvelőiroda eladó, vagy ingatlanra cserélhető! :)

Kicsit hosszú az én véleményem, de itt elolvashatja aki kíváncsi rá (nem tudom, hogy a beírt link közvetlenül kattintható-e, ha nem, akkor egérrel jelöljék ki, Ctrl+C, majd a böngészőjükbe a Ctrl+V gombokkal másolhatják be - és, bocsi Zoli.. :) ):

http://www.konyvelozona.hu/2008/01/a-konyvelesrol-a-konyvelokrol/

akárki  -  

Kattintható!

Zsóka  -  

Nagyon tetszett a leveled, sajnos ezt sokan elküldhetnénk az ügyfeleinknek. Mindent az ügyfélért, de fizetni (?!), úgy kell a könyvelési díjat (tisztelet a kivételnek) kiimádkozni, és még sokszor pofátlanul hazudnak is. Már én is megbántam, hogy  könyvelő lettem.

csak a keresztnevét...  -  

Tsiztában van a munka súlyával, de ezt természetesnek veszi.

Fizetni érte?- majd ha lesz rávaló

 

                                                    Edit

 

csak a keresztnevét...  -  

 Én nagyon szeretem a munkámat, de a mai világban ez az agyik legnehezebb szakma. Senki nem akar fizetni sem az állam felé, sem az én munkámért. Az én meglátásom szerint a legtöbb gond az iskolázatlan "ügyvezető igazgatókkal" van. Az én cégem az én pénzem, senkinek semmi köze hozzá, hogy mit veszek rajta jelmondattal. és amit veszek az mind "KŐCSÉG".

Márta

 

Mária  -  

Örömömre szolgál, hogy leírhatom!

Ez a szakma szép és elhagyhatatlan! Úgy gondolom nemcsak én hibáztam, hanem azok is akik - nem ismerve felelősségüket, féltve a mindennapokat - "engedtek" bizonyos elvárásoknak.

Talán a legfontosabb hiba, hogy ebben a szakmában bizonyos tevékenységek monotonná váltak, kicsit lelketlennek érzem, hogy mindenki - tisztelet a kivételnek - fontosabbnak találja a saját munkáját, mint a könyvelőjét és későn kapkod!

Zsóka  -  

Érdeklődve várom a könyvet!

Sokat törődöm az ügyfeleimmel, még  a magán jellegű problémáikkal is,  de kevés kivétellelezt  nem értékelik igazán, úgy vélik ez kötelesség.

Gyöngyi  -  

Teljesen igazad van, sajnos ezt már többször tapasztaltam én is, a lelkemet teszem ki és hát ez természetes.

csak a keresztnevét...  -  

ott hibaztam, hogy konyvelo lettem

csak a keresztnevét...  -  

Ott hibaztam, hogy konyvelo lettem

csak a keresztnevét...  -  

ott hibaztam, hogy könyvelő lettem