Rehabilitációs járulék 2010

  |   írta: Böröczkyn Verebélyi Zsuzsanna   |  

A rehabilitációs járulék az ún. „kisadók” egyike, összegében azonban nem kicsi emelkedés. A 20 főnél többet foglalkoztató vállalkozások – azaz a rehabilitációs járulékra kötelezettek – számára ez jelentős terhelést jelenthet jövőre.

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 41⁄A. § alapján, a munkaadó a megváltozott munkaképességű személyek foglalkozási rehabilitációjának elősegítése érdekében rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles, ha
  • az általa foglalkoztatottak átlagos statisztikai állományi létszáma a 20 főt meghaladja, és
  • az általa foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek átlagos statisztikai állományi létszáma nem éri el a létszám 5 százalékát (kötelező foglalkoztatási szint).
 
Ezen paragrafus alapján a létszámon a tárgyévi átlagos statisztikai állományi létszámot kell érteni. A rehabilitációs hozzájárulás összege az 5 százalékból hiányzó létszámtól függ. A járulékot önbevallás alapján, negyedévente kell utalni.
 
Az idei 177.600 forintról 2010. január 1-től 964.500 forintra nő a rehabilitációs hozzájárulás. Ez azt jelenti, hogy ha egy 50 fős cégnél nem foglalkoztatnak egyetlen megváltozott munkaképességű dolgozót sem, akkor a jövő évben összesen 50 x 5% = 3 fő * 964.500 = 2.893.500 millió forintot fognak járulékként befizetni.
 
A kerekítési szabályokat tekintve, már 2008. január 01-től hatályon kívül helyezték azokat a törvényeket, rendeleteket, amelyek alapján a rehabilitációs hozzájárulás számításánál mind a statisztikai átlaglétszámot, mind a kötelező foglalkoztatási szintet egy tizedesjegyre kellett kerekíteni.
 
Az átlagolást a tényleges létszám alapján kell elvégezni, vagyis minden személyt a munkaidő hosszától függetlenül, egy-egy egész főnek kell tekinteni.
A kötelező foglalkoztatási szint számításánál (az 5% megállapításánál) a kerekítéskor az általános szabályok az irányadók, a kerekítés 4-ig lefelé, 5-től felfelé történik (pl. 20,2 fő = 20 fő). A létszámadatokat tehát egész számban kell megadni.
 
Azaz mind a kötelező foglalkoztatási szintet, mind a statisztikai létszámot is egész számban kell megadni.
 
Azt gondolom, hogy itt már a tizedeseknek is súlyos tízezrekben mérhető az értéke, tehát nem mellőzhető kérdés a pontos kerekítés meghatározása.
Példánkban, ha az 50 * 5% * 964,500 Ft-tal számolnánk, akkor az eredmény 2.411.250 Ft lenne. Ez már 482 ezer forinttal kevesebb, mint a tényleges adókötelezettség, tehát tetemes adóhiánnyal és pótlékkal számolhatunk egy ellenőrzés kapcsán.


A bejegyzés címkéi

rehabilitációs járulék


Hozzászólások

csak a keresztnevét...  -  

figyelembe vehető a foglalkoztatott  a súlyosan fogyatékos személy ? az 5 %-nál

Ildikó  -  

Miért nem írják le a bevallás kitöltési útmutatójában, később abből vita lehet, és nem tudom alátámasztani, hogy hol volt a tizedes előzőleg előírva.

Judit  -  

átlagos statisztikai létszám 24 fő, 2010-ben seztember hónaptól foglalkoztatok megváltozott munkanépességű dolgozót, mennyi

rehabilitációs hozzájárulást kell fizetni

Alice  -  

Üdvözletem!

Az APEH honlapon 2010. február 5-én feltett tájékoztató alapján a statisztikai állományi létszámot egy tizedes jegyre kerekítve kell meghatározni.  Mostmár végképp bizonytalan vagyok...

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

 

Az Flt. 41/A§ (4) bek (2009.12.15) szerint ismét a statisztikai létszámot kell alkalmazni, kerekítés nélkül, egy tizedesjeggyel.

csak a keresztnevét...  -  

Ha jólértem, a megváltozott munkaképességű munkavállaló fogalmába beleszámít a rokkantsági nyugdíjra jogosult személy is?

A rádióban hallottam egy riport műsort, mely szerint a megváltozott munkaképességű munkavállalókhoz sorolják pl. a cégnél dolgozó cukorbeteg munkavállalót. KÉRDÉSEM: Mi szükséges ahhoz, hogy megvátozott munkaképességű munkavállaló kategóriájába sorolhassak egy dolgozót - elsősorban a rehabilitációs hozzájárulás megállapítása szempontjából. Pl. Cukorbetegeknél elég a háziorvos igazolása, melyet az SZJA kedvezményhez ad ki?

Piroska

 

kati  -  

Nyugdíj mellett dolgozom, közalkalmazottként. hallókészülékre szorulok. Ha beszerzem az Audiológiai szakvéleményt a nagyothallásomról, megváltozott munkaképsségűnek számítok-e?

 

IBUS  -  

Ilyen mértékű emelést hogy lehetett elfogadni a munkáltatóknak:

Vajon  mire és kik használják fel ezen összget.

Ha csak 1000 cég csak egy ember után fizetne akkor  is 964.500.000 lenne.évente. Tovább már nem is izgatom magam. 

csak a keresztnevét...  -  

A rehabilitációs hozzájárulással kapcsolatban az lenne a kérdésem,hogy az a személy figyelembe vehető a létszámban aki cukorbeteg,rendelkezik a fogyatékossági igazolással.

 

Köszönöm.Irmus

  -  

biu

éva  -  

biu

Anna  -  

biu

  -  

biu

 

Magdi  -  

A rehabilitációs hozzájárulással kapcsolatban. Azt szeretném megtudni, hogy olyan személyek akik egészségkárosodottak, ill. csökkent munkaképességüek, de járadékot vagy nyugdíjat kapnak, a befizetési kötelezettségből a létszámuk figyelembe vehető-e.Köszönöm.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Szerkesztők,

Sehol a neten nem találok választ arra, hogy a munkavállalót milyen munkarendben kell foglalkoztatni, illetve van-e valamilyes npeciális előírás a munkáltató számára, (mi az az akkreditált munkahely), stb, tehát gyakorlatilag a lényeget hiányolom a cikkekből.

Köszönettel,

Ducz Beatrix

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Szerkesztők,

Sehol a neten nem találok választ arra, hogy a munkavállalót milyen munkarendben kell foglalkoztatni, illetve van-e valamilyes npeciális előírás a munkáltató számára, (mi az az akkreditált munkahely), stb, tehát gyakorlatilag a lényeget hiányolom a cikkekből.

Köszönettel,

Ducz Beatrix

Klaudia  -  

Kedves Zsuzsa!

Jelenlegi céges létszámunk 30 fő, ahol fizetési kötelezettségünk ugye pont 1,5 fő lenne, hiszen nem foglalkoztatunk még mmk dolgozót. Tervünk viszont a rehab elkerülése, és a munkalehetőség javítása miatt felvenni 1 főt teljes, míg 1 főt rész (4órás)munkaidőbe. Ekkor a létszám már 31,5 fő (félnek véve a részmunkaidőst), és akkor a fizetési kötelezettség a köv. alakul: 31,5 fő *5%=1,575 ~ 1,6 mely után a fizetési kötelezettség 1,6-1,5= 0,1--> 0,1*964.500 Ft=96.450 Ft

Az elméletem helyesnek mondható?

Továbbá olvastam hogy a negyedévi bevallást a cég készíti és fizeti be, de ha jól tudom csak előleget kell fizetni, ami a fizetési kötelezettség 25%-a, jelen esetben ha jó a fenti számítás, nekem 24.113 Ft. Ez így van, vagy a teljes összeget be kell fizetni? Gondolom bevallani be kell az összeset fizetni meg az előleget kell!

Köszönöm előre is szíves válaszát!

Magda  -  

Én úgy tudom, hogy havi bevallónak a 1001-es bevalláson az Ön által kiszámított összeget kell bevallani, és megfizetni is március, június, szeptember hónapokra. A negyedik negyedévre nem kell bevallani, sem fizetni, majd a tárgyévet követő hó 02.25-ig kell a különbözetet bevallani és megfizetni.

László  -  

Üdvözletem. Rém érdekes infót kaptam: 67%-os 42 éves rokkantnyugdíjas vagyok és ezen adatok alapján én a rehabilitációs hozzájárulást kiváltó munkaerő lehetnék de azt az információt közölte a könyvelő a céggel, hogy akinek bármilyen járadéka van beleértve a rokkantnyugdíjat is az bizony nem alkalmazható a járulék kifizetése helyett.

Szeretném megtudni, hogy ez valóban így van-e? Van egyáltalán olyan 50-100% közötti rokkant aki semmilyen járdékot nem kap?

Köszönöm a segítséget, lászló

Ancsi  -  

T. Cím!

Érdeklődni szeretnék arra vonatkozóan, hogy a foglalkoztatási kötelezettség szempontjából, megváltozott munkaképességű munkavállalónak minősül-e az a munkavállaló akinek igazolása van súlyos fogyatékosság minősítéséről a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központ II. Sebészeti Osztályáról.

A súlyos fogyatékosság kezdeti időpontja: 2003. évtől végleges.

Fenti kérdésem a rehabilitációs hozzájárulás fizetési kötelezettség beszámításához szükséges.

 

Ancsa  -  

Érdeklődni szeretnék, hogy a foglalkoztatási kötelezettségnél, megváltozott munkaképességű munkavállalónak mínősül-e a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központ II. Sebészeti Osztálya  által kiadott súlyos fogyatékosságot mínősítő igazolás, mely 2003. évtől kezdődően véglegesnek van megjelőlve.

2010.02.25.

Manyika  -  

Érdeklődni szeretnék, hogy minden intézménynek kötelező fizetni ezt a hozzájárulást? Most alakult oktatási intézményünk, és sok esetben tanácstalanok vagyunk.

A segítséget előre is köszönöm

Virág  -  

Érdeklődni szeretnék, hogy cégem nem foglalkoztat 20 főt, csak 13-at, de van egy alkalmazott, aki 42%-ban rokkantosított. Kérdésem az, hogy bevehető- e a cégbe, mint megváltozott munkaképességű alkalmazott?

Olga  -  

A munkaadó akkor köteles rehabilitációs hozzájárulás fizetésére, ha az általa foglalkoztatottak légszám a 20 főt meghaladja. Ha csak 13-at, akkor nem kell foglalkozni a rehab-bal. Én így gondolom.

1991.IV. tv. 41/A.§. alapján.

Zsuzsi  -  

Kedves Zsuzsa! Az APEH honlapján található február 5-i tájékoztató szerint egy tizedesre kell kerekíteni a statisztikai állományi létszámot, ezek szerint a foglalkoztatói szintet is. Ez számomra azt jelenti, hogy egy 50 fő alkalmazottat foglalkoztató munkáltatónál csak 2,5szer kell megfizetni a 964500,- forintot, ha egyetlen megváltozott munkaképességűt sem foglalkoztat. A mai napon hatályos törvény is így rendelkezik. Kérlek erősíts meg vagy javíts ki. Köszönettel, Zsuzsi

Marcsi  -  

2009 év végén megjelent egy szaklapban, hogy a rehabilitácós hozzájárulás számításához az átlagos statisztikai létszám számításához az átlagolást a tényleges létszám alapján kell elvégzni, vagyis minden szermélyt a munkaidő hosszától függetlenül egy-egy egész főnek kell tekinteni.  Az Apeh 2010.02.05-én megjelent tájékoztatója szerint a tárgyévi átlagos statisztikai állományi létszám alapján kell a rehab.-ot számolni.

Ehhez kérek segítséget, mert a részmunkaidőben foglalkoztató cégeknél nagyon nagy eltérések lehetnek a kétféle létszám számítás között.

Anna  -  

Kedves Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna!

A Rechabilitáscós hozzájárulás bevallásával kapcsolatban lenne kérdésem.  Ön szerint a 2009 évi  szóló bevallásban is már alkalamazni kell az egy tizedes jegyre való kerekítést?

1.) Így az én esetben 1,16 azaz 1,2 fő 1,2 X 177.600,-= 213.120,-/ év

2.) Vagy még a 2009 évre maradt az egy fő  1,16 azaza 1 fő 1X 177.600,-= 177.600,-

Sajnos a fenti kérdésre nem kaptam válasz a cikkéből, mert ott már a 2010 évre vonatkozó összeggel írta a példát  és így számomra ez kérdés maradt.

Köszönöm szíves segítségét.

Anna

 

 

 

 

vállalkozó  -  

 Kiváncsi lennék az Országgyűlés hány csökkent munkaképességűt foglalkoztat/ nem számolva a képviselőket/?

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa,

hol található olyan jogszabály, mely a kerekítés szabályait hatályon kívül helyezte 2008.01.01-től???

És ha hatályon kívül helyezték, miért szerepel a mai napon hatályos törvényben mégis az egy tizedes kerekítés???

Válaszát kíváncsian várom.

Pom

firtkóné  -  

Önkormányzatokra is vonatkozik?

vállalkozó  -  

 Nagyon remélem.

melós  -  

Lordnak: Te biztos munkáltató vagy, mert elég szemét módón azt nézed, hogyan tudod kikerülni a törvényt, ne kelljen csökkentmunkaképességüt foglalkoztatnod, de fizetned is csak minnél kevesebbet kelljen. Vigyázz, nehogy te is csökkentmkp. legyél, mert felkopik az álad!

inkonzisztens  -  

"Azaz mind a kötelező foglalkoztatási szintet, mind a statisztikai létszámot is egész számban kell megadni."

már ne haragudj Zsuzsa, de számomra a törvény a mérvadó (2010-ben hatályos), amely kimondja:

"(4) Az (1)-(3) bekezdés alkalmazásában létszámon a tárgyévi átlagos statisztikai állományi létszámot kell érteni. A statisztikai állományi létszámot egy tizedes jegyre kerekítve a kerekítés általános szabályai szerint kell meghatározni."

szóval?
  

betty  -  

kérem hogy valaki irjon én 2010 01,01-től rechab járulékot fogok kapni akkor ez mellet vállalhatok munkát vagy nem? tud valaki segiteni?

Lord  -  

A témaban az az érdekes, hogy 20 fő 5%-a már 1 fő azonban ez után nem kell fizetni még a törvény szerint járulékot. Ha egy kicsit játszunk a számokkal akkor látható, hogy 29 fő után még csak egy fő után kell fizetni a járulékot miután az egy tizedes szerinti kerekités 1,45 főnél még lefelé kerekitendő azaz 1 fő szerintem a helyes szám. Ha éves átlagot számitunk még érdekesebb a kép. Ha az év első három hónapjában pl. 25 főt alkalmazok az első negyedévben csak 1 fő utn kell fizetni, ha  a második negyedévben minden honapjában 35 föt alkalmazok akkor már 2 fő után kell fizetni a rehabot mert az átlag 1,5 fő. Igy  ha végig visszük az egész éven atervezett létszámot akkor elérhetjük, hogy az éves átlag csak 1 fő utáni fizetnivalonk lesz, ez például az idénymunkáknál szerintem hasznosítható.

Judit  -  

Szia Zsuzsa!

2009.11.11-én 19:44:08 órakor írtam egy levelet a rehab.hozzájárulásról. Kértem, hogy segítsél, hogy miért kell egy költségvetési oktatási intézménynek rehbot fizetni. Kérlek nézd meg a levelet, és ha egy kis időd van akkor válaszoljál rá ha tudsz. Ez nagyon sok éves szinten, önkormányzat adja a működési költséget, egyik zsebéből kiveszi, másikba berakja. Mi értelme ennek. Köszönettel Judit

Macska  -  

foglalkoztatási kötelezettség szempontjából megváltozott munkaképességű munkavállaló c. hozzászóláshoz:

Abban az estben, ha a leendő munkavállaló még nem kapta meg az Országos Orvosszakértői Intézet szakvéleményéd, de egyértelmű az állapotából, betegségéből adódóan, hogy ő megváltozott munkaképességű lenne, akkor foglalkoztathatom-e vagy meg kell várni, hogy meglegyen a szakvéleménye?

Hugi  -  

Ma kaptam meg az APEH válaszát a létszám megállapításával kapcsolatos kérdésemre:

Ha a foglalkoztatott nyugdíjasnak minősül (Mindenki az aki nyugdíjszerű ellátásban részesül öregségi, rokkantsági, korengedményes, előnyugdíj, munkaképtelenségi járadék, szociális járadék), akkor redukált létszámot kell számolni vagyis 4 órás foglalkoztatás esetében 0,5 főnek számít.

Az általunk foglalkoztatott megváltozott munkaképességű kollégák kapják valamelyi ellátást akkor ha 4 órában foglalkoztatom redukálom 0,5 főre aztán kerekítem 1 főre. Nem egészen értem hogyan kell eljárnom?

Judit  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm ezt a rehab-os összefoglalást.

Meg tudná nekem pontosan adni, mely törvény mely §-a lett eltörölve 2008. január 1-től (régi kerekítési szabályt tartalmazza), illetve milyen számú törvényi előírás tartalmazza, hogy a létszám adatokat egész számban kell megadni? Vagy ez utóbbi egy végkövetkeztetés?

Válaszát, segítségét előre is köszönöm: Judit

csak a keresztnevét...  -  

Segítséget szeretnék kérni, mivel egy budapesti konzultáción azt mondták, hogy nyugdíjas foglalkoztatott után nem lehet kedvezményt igénybe venni. Ergo ha a cég rokkantnyugdíjast alkalmaz akkor hiába a megváltozott munkaképességű alkalmazott az adót akkor is meg kell fizetni. Tehát akkor hiábavaló egy 67%-os végleges rokkantnyugdíjast alkalmazni(heti 10-20 vagy 40órában), mert a rehabilitációs járulék megfizetésénél ő nem minősül megváltozott munkaképességűnek??? Speciel nálunk 24az átlaglétszám (ugye az alkalmiakat nem kell belevenni???) igy elegendő lenne egy főt alkalmaznunk. Az adó megfizetése egyenlő lenne a leépítéssel. Kedves Zsuzsa kérlek válaszold meg a felmerülő kérdéseim. Köszönettel:

Szilvi

Margit  -  

Nagyon köszönöm a válaszát.Ez rettenetes emelés.

Lívia  -  

Kedves Zsuzsi! Hol van az leírva, hogy a "tényleges létszám " után kell?Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy a napi 2 órás is 1 teljes fő lenne...

Ha jól tudom, pontatlanul fogalmaz a Tv,mert a statisztikai hivatal szerinti átl. lsz-ot említi, de ott is a statisztikától függ, hogy hogyan számol,pl a heti 20 órást 0.5 főnek számítja.

zsuzsa  -  

A munkaadói levelek cimű újság 10.19.-i friss száma a 477. es kérdés alatt taglalja a rehabilitációs jár. létszámszámitás szabályait. Ebből számomra az derül ki hogy jelenleg nincs, jogszabályi rendelkezés hiányában kötelező számitás a létszám (tehát hogy a részmunkaidős 1 főnek vagy arányosan kevesebbnek számit) számitására. .

rózsa  -  

Kedves Zsuzsa!

Nagyon köszönöm az időbeni tájékoztatást, mert annyi változás van , hogy szinte csak kapkodjuk a fejünket és bizony olvassuk, de elfelejtjük utánna ezért van szükség az emlékeztetőkre, melyet Ön küld nekünk és fáradozik azon, hogy ne maradjunk le semmiről! Köszönjük az egész évi munkáját.

Éva  -  

Szeretnék segítséget kérni, hogy a pénzbeli ellátásban részesülő (rokkant nyugdijat,rendszeres szociális járadékot kapó) megváltozott munkaképességű munkavállaló figyelembe vehető-e a rehabilitációs hozzájárulásnál ?

 

judit  -  

Szia Zsuzsa!

Légyszíves segítsél, hogy egy oktatási intézménynek (általános iskola), miért kell, hogy fizessen rehab. hozzájárulást? Az Iskola nem cég. Költségvetés. Évek óta fizetünk, hiszen pedagógust nem tudunk megváltozott képességüeket foglalkoztatni, nem beszélve arról, hogy eleve módszertani intézmény vagyunk, ahol fogytékos és autista gyerekek vannak. Ide nem hiszem, hogy megváltozott munkaképességü dolgozókat kéne felvenni. Köszönettel Judit

csak a keresztnevét...  -  

Elnézést kérek, megtaláltam, Matola Ferencné

csak a keresztnevét...  -  

Szeretném megkérdezni, hogy pontosan ki számít megváltozott munkaképességűnek. Tehát pl. rokkantnyugdíjas foglalkoztatása beszámíthaó-e.

 

köszönöm, Matola Ferencné

Margit  -  

Hogyan lehet  figyelembe venni a részmunkaidőben -Pl. napi 4 vagy 7 órában- foglalkoztatott csökkent munkaképességű dolgozót?

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

A költségvetési intézményeknek is kell fizetni a rehab.hjárulást?

Margit

Ilkikó  -  

Köszönöm az információt, további kérdésem merült fel a létszámmal kapcsolatban. Az alkalmi munkavállalói könyvvel való foglalkoztatottakat eddig nem vettem bele a számításba. Ezt jól tettem? Ha nem akkor őket a foglalkoztatás napjai alapján kellene figyelembe venni az átlaglétszám számításánál? Mit gondoltok erről?

Üdv. Ildikó

csak a keresztnevét...  -  

Marcsi 2

Az 5 % a kezdet kezdetétől 5 % volt, csak a Ft/fő változott évről évre, de ennyire még soha sem. Nem tudom eléri e célját, de remélem, hogy el. Én a fiamon keresztül érintett is vagyok. Ő súlyos hallássérült,  közgé érettségije, felsőfokú rendszerinformatikai végzettsége, angol középfokú nyelvvizsgája van. Egy év múlva diplomázik, mérnök informatikus lesz. Távoktatásban tanul, mert a nappali oktatásban nincs biztosítva a jegyzetelési lehetősége, szóval nem kap semmiféle "akadálymentesítési" támogatást. Szeretne elhelyezkedni, hogy mire meg lesz a diplomája, legyen szakmai tapasztalata is. Sok sok helyre adott be pályázatot, de amint megtudták, hogy hallássérült, fére tették a pályázatát. Így otthon készít virtuális hálózatokat, épít szervereket, szimultán gyakorolja, amit tanul. Senki nem nézi meg, hogy mit tud, mindenki előítélettel van iránta. Szörnyű romboló hatással van rá is. Remélem, hogy ezzel a pénzmegvonással szemléletváltás is lesz a munkaadókban. Elnézést, de nem tudtam megállni, hogy elmondjam, milyen jelentősége van, mi az üzenete a sok adónak.

Ili  -  

Kedves Zsuzsi!

Kösz az infót, a kerekítés új volt. További szép napot !

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi! Köszönöm az infót! Andrea 

 

Márta  -  

Érdeklődöm, hogy az alkalmi munkavállalókat hogyan kell, illetve kell-e figyelembe venni?

Márta

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm az információt, valóban kérdéses volt a kerekítés. Több szakmai állásfoglalás többféleképpen értelmezte.

Anita

Magdi  -  

Kedves Zsuzsi! Köszönöm az újabb infót.

Ildikó  -  

Köszönöm új infromációt kaptam.

Marcsi  -  

Köszönöm a hasznos tájékoztatót.

Ica  -  

Ki számít megváltozott munkaképességűnek?

Honnan lehet megtudni?

Böröczkyné Zsuzsi  -  

A foglalkoztatási kötelezettség szempontjából megváltozott munkaképességű munkavállaló:az a munkaviszony keretében foglalkoztatott munkavállaló, akinek munkaszerződés szerinti napi munkaideje a napi négy órát eléri, ha

ea) a munkaképesség-csökkenés - az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (a továbbiakban: ORSZI), 2007. augusztus 15-ét megelőzően az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Orvosszakértői Intézete (a továbbiakban: OOSZI) szakvéleménye, illetőleg 2001. január 1-jét megelőzően, vasutas biztosítottak esetében a Magyar Államvasutak Orvosszakértői Intézetének szakvéleménye szerint - 50-66 százalékos mértékű, illetőleg az egészségkárosodás - az ORSZI szakvéleménye szerint - 40-49 százalékos mértékű, vagy
eb) a munkaképesség-csökkenés - az ORSZI vagy az OOSZI szakvéleménye, illetőleg 2001. január l-jét megelőzően, vasutas biztosítottak esetében a Magyar Államvasutak Orvosszakértői Intézetének szakvéleménye szerint - 67-100 százalékos mértékű, vagy
ec) az egészségkárosodás - az ORSZI szakvéleménye szerint - 79 százalékot meghaladó mértékű, vagy
ed) az egészségkárosodás - az ORSZI szakvéleménye szerint - 50-79 százalékos mértékű, és ezzel összefüggésben a jelenlegi, vagy az egészségkárosodását megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas, azonban az ORSZI szakvéleménye alapján rehabilitációja nem javasolt, vagy
ee) a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény (a továbbiakban: Ftv.) 23. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján látási fogyatékosnak minősül, vagy a vakok személyi járadékában részesül, vagy
ef) az Ftv. 23. §-a (1) bekezdésének d) pontja alapján a személyiség egészét érintő fejlődés átható zavara miatt fogyatékossági támogatásban részesül,
eg) külön jogszabály szerint súlyos értelmi fogyatékosnak minősül és erre tekintettel a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló külön törvény szerint adóalapot csökkentő kedvezmény igénybevételére jogosult, vagy
eh) siket vagy súlyosan nagyothalló, halláskárosodása audiológiai szakvélemény szerint a 60 decibel hallásküszöb értékét eléri, vagy meghaladja, vagy
ei) a súlyos mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményeiről szóló külön jogszabály szerint súlyos mozgáskorlátozottnak minősül, vagy
ej) az egészségkárosodás - az ORSZI szakvéleménye szerint - 50-79 százalékos mértékű, és ezzel összefüggésben a jelenlegi, vagy az egészségkárosodását megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas és rehabilitálható, vagy
ek) az ea)-ej) pontokban meghatározott mértékű munkaképesség-csökkenés, egészségkárosodás, illetőleg fogyatékosság nem állapítható meg, azonban az OOSZI, vagy az ORSZI szakvéleménye szerint jelenlegi munkakörében vagy tanult foglalkozásában, illetőleg más munkakörben vagy foglalkozás keretében személyre szóló rehabilitáció megvalósításával foglalkoztatható tovább

Ilona  -  

Azt hiszem, a számítás rossz, hiszen az 5% a plafon, abból hiányzó létszám *összeg. Vagyis a cikk szerint 50fő*0,5%=2,5 fő, kerekítve 3 fő.

3 fő*964.500 ft  =  2.893.500,- ft a befizetendő összeg.

Remélem jól gondolom.

Böröczkyné Zsuzsi  -  

Kedves Ilona!

Jól gondolod, és örülök, hogy a cikkek gondolkodtatnak. Talán így még jobban rögződik az egész számra kerekítési probléma. Köszönöm az észrevételt.

Ágo  -  

Egyetértéek az előttem szólókkal. Ennyi adó egy 50 fős céget padlóra küldene.

Böröczkyné Zsuzsi  -  

hm.. lehet hogy még a közel 3 millió forint is problémás lesz..

Andrea  -  

Kedves Zsuzsi!

Úgy vélem a számításba némi hiba csúszott, ugyanis nem kell az összes foglalkoztatott után megfizetni a 964,500.- forintot, csak az átlagos foglalkoztatotti létszám öt százaléka és a ténylegesen foglalkoztatott megváltozott munkaképességűek száma közötti különbségre.

(3) A rehabilitációs hozzájárulás éves összege a kötelező foglalkoztatási szintből hiányzó létszám, valamint az (5) bekezdésben meghatározott rehabilitációs hozzájárulás szorzata.

Így a számítás helyesen,

50*0,05*964.500= 2.411.250.-

Üdvözlettel

 

Böröczkyné Zsuzsi  -  

Kedves Andi!

Hibát észrevettem, javítottam, viszont a Te számításodban a létszámot nem kerekítetted. Valójában a témával pont erre szeretettem volna rávilágítani, hogy ilyen nagyságrendű járulékmértéknél már nagyon nagy eltérések lehetnek egy helytelen kerekítés miatt.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi !

Az 5 %-os foglalkoztatási szint talán megmarad? Akkor a példa szerinti 50 fő * 5 % = 3 fő *964.500 Ft= 2.894 e/Ft lesz a kötelezettség?

Üdv.: Teca

Mariann  -  

Hol találom meg a Tv.-ben, hogy egész számra kell kerekíteni?

 

Éva  -  

Kedves Zsuzsi!

Szerintem csak 3 fő után kell a fenti példa alapján fizetni a rehab.hj.-t, ami 2.893.500.- Ft. /és ez sem kevés/

Részlet a törvényből:

41/A. § (3) A rehabilitációs hozzájárulás éves összege a kötelező foglalkoztatási szintből hiányzó létszám, valamint az (5) bekezdésben meghatározott rehabilitációs hozzájárulás szorzata.

(4) Az (1)-(3) bekezdés alkalmazásában létszámon a tárgyévi átlagos statisztikai állományi létszámot kell érteni.

(5) A rehabilitációs hozzájárulás mértéke 964 500 Ft/fő/év.

 

Böröczkyné Zsuzsi  -  

Hát bizony mindenkinek igaza van.... A létszám 5%-ának a egész értékre kerekített összege után kell fizetni. Szóval a helyes összeg 2,893,500 Ft. Köszönöm az észrevételeket, és mindenkitől bocsánatot kérek. A cikkben a javítást kékkel olvashatják. (És most azt hiszem egy kicsit elmegyek pihenni...)

Andrea  -  

 Kedves Zsuzsa

Akinél pl.60 fő a létszám, és a megváltozott munkaképességűek száma 5 fő akkor egyáltalán nem kötelezett járulékfizetésre?

 

János  -  

Kedves Zsuzsa

50*964.500HUF=48,225 millió 50 főt foglalkoztató cég esetében szerintem javításra szorol.

50 főt foglalkoztató cég esetében ahol ez a stat. létszám, ennek az 5%-a 2,5. Amely kerekítés alapján 3 fő lesz. Ha nem foglalkoztat megváltozott munkaképességű dolgozót akkor 3*964.500 HUF=2.893.500 HUF lesz a járulékfizetési kötelezettsége.

Üdvözlettel:

János

xy  -  

Kedves Zsuzsi!

Igen, a példa rossz. Én is ezt szerettem volna jelezni.

Beáta  -  

A járulékszámítás nem úgy kell, hogy az 50 főt*5%-kal (2,5 kerekítve 3)és szorzom a 964.500 Ft-tal , kerekítve egy 50 főt foglalkoztatónál éves járulékfizetési kötelezettség 2.894.000 Ft

Ágnes  -  

Az 50 főre vonatkozó számítás egy cseppet hibás. Az 50 fős cégnek csak a kötelező foglalkoztatási szintből hiányzó létszámra kell fizetnie, ami az 50 fő 5%-a. Így azért jóval szerényebb összeg a járulék összege, ami meg sem közelíti a 48 millió forintot.

Szilvia  -  

Nem az 50 fő 5%-a után kell fizetni a hozzájárulást?

Vagyis 3 fő, azaz 2.895.500 Ft-ot, nem pedig 48. 225 eFt-ot.

Legalábbis 2009-ben így volt, és már csak bízni merek, hogy ez így is

marad.

Ildikó  -  

Kedves Zsuzsi!

De ha a létszám 50 fő, akkor az 5% az 2,5 és nem 50. (Az 5% nem változik 100%-ra, vagy igen?)

Ildikó

 

 

Ica  -  

Kit tudunk majd megkérdezni, ki az akit elfogadnak megváltozott munkaképességű személynek???

Elnézést nem értem az 50x964.500,- -os számolás lényegét.....

Köszönettel

katalin  -  

Kicsit sokallom az összeget. Az 5%-al való szorzás szerintem hiányzik a számításból. A fizetendő összeg igy is épp elég nagy lesz.

 

márta  -  

A példa rossz, mert 50 fős cég nem fizet 50 fő után járulékot, max 3 fő után kell neki fizetni.

Marcsi  -  

Szia Zsuzsa!

 

Szerintem a számításod nem jó.Ha 50 fő a statisztikai létszámod akkor 50 fő x 5% azaz 2,5 fő kerekítve 3 fő és ez x 964.500.- Ft-tal ami 2.893.500.- Ft ami ismételten kerekítve 2.894.000.-Ft a fizetési kötelezettség 2010-ben.

Gizella  -  

Köszönöm, nagyon hasznos a tájékoztatás szerintem nem sokan tudtak arról, hogy már tavaly sem kellett 1 tizadesre számolni a létszámot. ( én sem)