Összefoglaló a Kisvállalati Könyvelők Országos Találkozójáról

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

Tegnap a rendezvényről fáradtan, de rengeteg élménnyel és információval gazdagabban tértünk haza. Úgy gondoljuk, hogy az első alkalommal megrendezett Kisvállalati Könyvelők Országos Találkozója beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a jövőben jó lehetőség lesz igazi közösséggé kovácsolni az érdeklődőket.

kkot.jpg
A nap első előadását én tartottam. A sport is téma volt. Ezúttal nem mi fogytunk a sporttól, hanem a társasági adót fogtuk fogyókúrára - sikerrel.

Mérlegképes továbbképzés 2013-tól

Pankucsi Zoltántól, - aki az NGM Számviteli Főosztályának vezetője - megtudtuk, hogy a mérlegképes továbbképzés rendszerének megújulása 2013-tól várható. Kreditpontos lesz a képzés, és szakmai kiadványokért, valamint szakmai szervezeti tagságért is jár majd kreditpont.
Mit gondolsz? Az Adónavigátor hozzon létre valamilyen szakmai szervezetet?

"Stand up comedy" egy adókonferencián?


Az ebédszünet után senkinek nem volt lehetősége a jóllakottság miatt aludni, hiszen Dr Futó Gábor előadásán a nevetőizmainkat alaposan megtornáztattuk.
Futó Úr szabadon értelmezte az előadása tematikáját, de szerintem senkit nem zavart, hogy elkalandozott más területekre. Néha olyan érzésünk volt, minta egy stand up előadáson lennénk, könnyesre nevettük magunkat, és emellett az információtartalom sem sérült.
Még találkozunk Futó Gáborral az Adónavigátornál, nem is olyan sokára...

Fiatalos lendület és profizmus


Dr Farkas Alexandra előadására, nehéz szavakat találni.
Zavarba ejtő fiatalsága ellenére, óriási szaktudásával, remek előadói képességeivel, közérthető kerek mondataival, egyszerűen lenyűgözött minket. Úgy tálalta az uniós áfa irányelv szabályait, hogy szinte levegővétel nélkül tette hozzá a gyakorlati példát is.
Megcáfolta azt az előítéletet, hogy hivatali előadótól csak jogi nyelvezetű és unalmas előadást kaphatunk.

Nem elég ha csak Te tudod, hogy jó vagy...


A nap végére az adózási szakmától elszakadva, de a könyvelőket legalább ennyire érintő terület problémáira adott megoldást Jagodics Rita. A könyvelőket, mint vállalkozókat, néhány apró, de azonnal alkalmazható tanáccsal látta el annak érdekében, hogy munkája során sikeresebb és elismertebb legyen. Rita megmutatta a „jó ügyfelekkel teli könyvelőiroda” felé vezető utat.

A jó hír az, hogy kevesen járnak ezen az úton, és ez egy jó lehetőség kitűnni a tömegből. A rossz hír az, hogy nem megy arra busz, ami elvinne – az utat neked kell bejárni…
Ne félj, segíteni fogunk! Olyan jó visszajelzések jöttek Rita előadását követően, hogy vele együtt közösen gondolkozunk a további lépéseken.

Nagyon jó érzéssel nyugtáztuk, hogy a hallgatók szerették az előadást, és a végén többen jelezték is, hogy megfogadják Rita tanácsait.

A Találkozó szerintünk sikeresen zárult, egy pozitív szemléletben gondolkodó csapat mind szakmailag, mind emberileg és erkölcsileg gazdagabbá vált.

Fotók, helyszíni tudósítások itt:

http://www.facebook.com/adonavigator


A bejegyzés címkéi

sikeres könyvelő, konferencia beszámolók


Hozzászólások

Erzsike  -  

JÓK A TÉMÁK ÉS AZ ELŐADÓK, VAN BENNE LENDÜLET ÉS FŐLEG ISMERET.

csak a keresztnevét...  -  

Gazdagabb lettem egy csomó imformációval. Köszönöm.

csak a keresztnevét...  -  

Sajnálom, hogy nem lehettem ott ezeken az előadásokon. A képek tanusága szerint megint teltházas volt.

Van egy nagy problémám,hátha tud valaki segíteni rajtam.

Az adóvilág 6.számából kellene pár oldal ami a fordított adózással foglakozik.

Nem tudom hol lehet beszerezni a régebbi számokat.

 

-  -  

már nem kell, mert a NAV-tól kapok másolatot

Zsuzsi  -  

Nagyon jó volt az előadás, én végig ott maradtam.Köszönöm.

Legközelebb is el fogok menni.

Kata  -  

 Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott a találkozón !

Legközelebb, ha szerveztek ilyet, ha törlk, ha szakad, elmegyek.

Hálát adok  Zsuzsinak, hogy létrehozta az adónavigátort, mindig

fontos, hasznos  és aktuális híreket kapok, érthetően, mégis lényegre

törően. Köszönet érte !

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Mint mindig most is remek volt az előadás.Az nem lehet kérdés,hogy az Adónavigátor hozzon e létre szervezetet.Köszönöm a sok információt.

ÉVA  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

Minden elismerésem a szerdai előadás megszervezéséért,lebonyolitásáért. Nem véletlen, hogy az adónavigátort választottam, eddig mindig azt kaptam amit vártam töletek. A jövőben is számithattok a jelentkezésemre, mert nagyon jó csapat ez.További sok sikert a munkátok végzéséhez.

 

Szommer Timea  -  

Kedves Zsuzsi és Zoltán!

Érdemes volt felkelni hajnali 4órakor és elindulni Nagykanizsáról Budapestre. Kiváncsian vártam az előadást, hiszen hétfőn és kedden végszenvedtem(értsd szó szerint) a mérlegképes kötelező oktatást.

Az oktatást profin megszerveztétek. Az előadókat ,mintahogy Zsuzsi említette az elején,  nekünk választottátok. Nagyon gyorsan eltelt ez a nap. Remélem regisztráltok azon szervezetek közé, akiktől a kreditpontokat lehet gyüjteni. Szerintem minden előadó a maga területén profi volt.

További sikeres munkát!

 

csak a keresztnevét...  -  

25 éve járok tanfolyamokra, de ennyire jól még sehol nem éreztem magam, tetszik a közvetlen hang, szinte barátaimnak érezlek benneteket. mindent köszönök.

3 éve járok az előadásaitokra, nagyon tetszenek, tetszik, hogy mindig  napra kész informáciokkal látok el bennünket könyvelőket. F.né Éva

Ildi  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

Én először voltam az általatok szervezett előadáson, és nagyon jól  döntöttem, hogy benneteket választottam.Nagyon profi volt a szervezés, különösen tetszett, hogy a megadott tematika szerint és pontosan kezdődtek, fejeződtek be az egyes előadások. Az előadok nagyszerűen felkészültek, gyakorlatiasak, kiváló szakemberek. Számomra a leghasznosabb Zsuzsi és Alexandra előadása volt.

Köszönöm nektek a lehetőséget és november 30-án biztos újra ott leszek az előadásotokon. :)

További sikeres munkát, szervezést kívánok.

Üdv.Ildi

 

 

 

 

Bea  -  

kedves Zsuzsi és Zoli!

már többször voltam adónavigátor konferencián és mindíg nagyon megérte. A szerdai napon Zsuzsi előadása és Farkas Alexandra előadása volt szerintem igazán olyan "adónavigátor színvonalú", amit jelentkezéskor vártam. Zsuzsitól mindíg tanulok, Alexandrától pedig remélem a jövőben is fogunk hallani előadásokat nálatok. Dr Futó Gábor előadás módja jó volt, de ahogy előttem már mondták, a munkatörvénykönyvéről tényleg nem nagyon esett szó, pedig érdekelt volna,hiszen voltak változások .Inkább tb-ről beszélt. Pankucsi Zoltán előadásáról nem írtak a többiek véleményt, de ha megengeditek vele kapcsolatban írnám, hogy jó előadó volt, de szerintem a 2013-tól bevezetendő továbbképzés tervezett kredit pontos határairól stb értesülhetünk majd akár egy adónavigátor hírlevélben is, de a konferencia napján ezt az értékes időt személy szerint inkább Zsuzsi vagy Farkas Alexandra tovább hallgatásával töltöttem volna, én az ő előadásukat hasznosabbnak ítélem szakmai- gyakorlati szempontból.Ezért már jelentkeztem is a novemberi konferenciára mert Zsuzsit eszembe sem jut kihagyni. Örülök hogy van az Adónavigátor,már csak hozzátok járok előadásokra.

Anikó  -  

 Kedves Zsuzsa és Zoli!

Köszönöm ezt az isteni hangulatú, profin megszervezett, nagyon informatív napot. Végre olyan előadásokon vehettem részt, ahol hallottam újat is! Nem volt kidobott pénz, nagyon megérte a befektetést. Biztos vagyok benne, hogy búsásan meg fog térülni. Én egyáltalán nem bántam, hogy Futó Gábor eltért az előre meghatározott témától, bár örültem volna, ha meg 1-2 órát hallgathatom. Viszont akkor nem lett volna idő Jagodics Rita fantasztikus, gondolatébresztő előadására. Annyira tetszett Zsuzsa előadása, hogy - bár lehet, hogy ugyanaz lesz a téma - azért a 6.-i kecskeméti KISZÖV-ös előadáson is ott leszek.

Köszönöm az élményt! A szakmai szervezet megalakítását pedig akár aktívan is támogatnám.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi !

Minden nagyon jó volt és színvonalas!

Farkas Alexandra előadását pedig különösképpen dícsérném! Hihetetlenül közérthetően, jól összeszedetten, példákkal alátámasztott KITŰNŐ előadást tartott! Biztosan mondhatom, hogy könyvelői pályafutásom legjobb előadását hallottam tőle áfával kapcsolatosan!

 

 

 

-  -  

Ehhez a gondolathoz csak csatlakozni tudok, Alexandra szemtelenül fiatal kora ellenére hihetetlenül színvonalas és tartalmas előadást nyújtott. Szívesen hallhatnám máskor is...

-  -  

Ugyanez a véleményem, szívesen vennék részt előadásán, legalább olyan jó előadó képességű és szaktudású, mint Zsuzsi

 

haniko  -  

Kedves Zuzsa és Zoli!

A tegnapi nap szuper volt, minden témában kaptam újat. Zsuzsa előadásaiban még sohasem csalódtam. Erikához csatlakozva egy kicsit hiányoltam a meghirdetett munkaügyi témát. Rita előadása elinditotta a fantáziámat.  Meggyőztetek, jelentkezem a mesterkurzusotokra is. Már szervezem az utat a nagy konferenciátokra is.   Igen, szivesen csatlakoznék ilyen csapathoz.

Gratulálok és köszönet a munkátokért.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

                    Minden elismerésem a tegnapi nap megszervezéséért, és  lebonyolíásáért. Bizony kimerítő volt a sok-sok figyelmet igénylő,

pörgős, tartalmas előadásra folyamatosan odafigyelni, de nagyon-nagyon megérte. Sok hasznos dolog elhangzott. Ismerőseimnek fel-

tétlenül mesélni fogok e napról.

Bizony jó lenne a jövőben is rendezni ilyen találkozókat. Mégegyszer

gratulálok Nektek     

Üdvözlettel: Katica

 

 

Irén  -  

Őszintén örülök, hogy ott lehettem. Nagyon hasznos, jól érthető előadások voltak , igazán a szakma legjobbjaival!

Mégegyszer köszönöm , és további sok sikert és ilyen jó találkozókat, kívánok Nektek és magunknak is.

 

Jó egészséget üdv. Irén

Melinda  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

Még most is tart a varázslat! Nagyon jó nap volt, mint  mindig köszönet érte. Én már rég elhatároztam, hogy nem is megyek más előadásra csak a Tietekre. Alig várom a következő alkalmat. A szakmai szervezet alakítását én is örömmel venném.Köszönöm és további sikeres munkát és szép napot kivánok.

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa !Sajnos nem trudtam elmenni,jeleztem is a Zolinak,hogy  nagyon belázasodtam,ügyeletet kellett hívni ,de gondolom most is mindenki jól érezte magát ebben a nagy családban mindíg jó ott lenni,és rengeteg információval megpakolva jegyzetfüzetünket térünk haza.További sikeres jó munkát,jó egészséget.Nusi

Éva  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

A Rita előadását hallgatva ti jutottatok eszembe. Én is úgy csatlakoztam a csapathoz 3 éve, hogy szólt egy ismerősöm, hogy vagy egy jó oldal, ahol ingyen kapok segítséget, még kérés nélkül is. Beregisztáltam, és tényleg jöttek a figyelemfelhívó, lényegretörő és mindig pontos információkat tartalmazó e-mail-ek különböző aktuális témákban. Az első előadás is nagyon tetszett, de akkor még mentem máshová is. A következő évtől már csak hozzátok mentem, és másnak is lelkesen mesélek rólatok. Tiszteletreméltó az az elhivatottság, ahogy ezt csináljátok. A profizmus is látszik, mind a szakmaiságban,mind a háttérmunkában. A háttérmunka fejlődését is nyomon követhettem az elmúlt években, és még nincs vége, ami az idei évi változásokból is látszik. Nem tudom, hogy ti is kaptatok-e Rita szintű segítséget, de gratulálok és köszönöm.

Sz.Éva

 

 

Böröczky Zoltán  -  

Kedves Éva!
Köszönjük szépen, hogy mellettünk tetted le a voksodat! Jagodics Ritát már 3-4 éve ismerem, ő engem csak párhete. Ez úgy lehet, hogy többször voltam olyan konferencián, ahol ő előadóként szerepelt, én pedig néző voltam. Ha ezt „Rita szintű segítségnek” nevezzük, akkor igen, kaptunk ilyet.

Éva  -  

Kedves Zoli!

Gondoltam, hogy ez nem lehet véletlen. Egy ilyen előadást végighallgatva egy kreatív és tenni akaró vállalkozó elindulhat egy úton.  Engem személy szerint nem érint most a vállalkozás építés, de egy olcsón dolgozó, "küszködő" ügyvédi irodának már "továbbképzést tartottam" tegnap az új ismereteimből.

Éva

Böröczky Zoltán  -  

Gratulálok!
Mindenkinek azt ajánlom, hogy kezdje el, mindegy, hogy hogyan, csak valahogy!
Mert, mint tudjuk: „A tett halála az okoskodás...” Szóval ne halogass!

Erzsi  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!  ilyen nagy előadáson most vettem részt először, Zsuzsi előadását már hallottam mikor a Verzál is tartott előadást azóta is nagyon sokszor keressük. A honlapotokat és

értesítéseiteket mindig megkapom olvasom és sokat tanulok belőle ugyan ugy mint a szakkönyv illetve a CD-ből.  A 28-i előadással  kapcsolatosan  fáradtan érkeztem haza, zümmögő fejjel, de az előadások és az általatok meghivott előadók  nagyon jók voltak .

Köszi a szervezést

Erzsi  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

Én először voltam az általatok szervezett rendezvényen /a honlapotokon olvasott nagyon sok jó vélemény sarkallott erre/, bennetek nem is csalódtam. Zsuzsi tényleg nagyon jól felkészült, előadása szakmailag alapos, gyakorlatias, élvezetes stílusú. Az előadók közül kiemelkedő volt Farkas Alexandra, aki az "öreg rókákat" meghazudtoló módon közvetítette tudását felénk. Amivel viszont nem voltam elégedett, az Futó Gábor előadása, bár élvezetes volt, de a "témából" nem készült fel. Mindezzel együtt egy nagyon jól megszervezett nap volt, köszönöm nektek!

Kati  -  

Látszik, hogy ugyanazon a konferencián vettünk részt, mert szinte szó szerint ilyen élménybeszámolót tartottam a férjemnek, pedig még nem is olvastam a bejegyzéseteket. amikor meglátta a stand up comedy címet, felnevettem, mert pont ezekkel a szavakkal jellemeztem Dr. Futó Gábor előadását, és megígértem a férjemnek, hogy ha megkapom a hanganyagot, akkor neki is lejátszom, mert annyira élvezetesen adta elő még ezt a húsbavágó témát is. Az meg már szinte természetes, hogy amikor nálatok vagyok konferencián, akkor mindig hallok új infokat, és mindezt úgy, hogy megértem, és ennyi info alapján alkalmazni is tudom. Máshol csak elhintik a címszavakat, meg a paragrafusokat, de mégsem tudok vele mit kezdeni. Köszönöm

Ági  -  

Kedves Zsuzsi és  Zoli!

Nekem is (mint mindig) nagyon tetszettek az előadások. A körülmény is.

DE:

Dr Futó Gábor nem igazán készült fel erre az előadására???

Ezt nagyon sajnálom, mert sok okosat tudott volna nekünk a Munka törvénykönyve témában mondani. Nem lehetne kérni tőle  pár oldalas szerzeményt a gondolatairól ?

Mária  -  

Kedves Zsuzsa és Zoltán ! Ha aszt mondom hogy remek nap volt nem elég jó kifejezés. Nincs rá jó kifejezés nagyon- nagyon köszönöm nektek  a tegnapi nap szervezését ésezen a  napon nagyon sok új dolgot kaptunk és sok jó tanácsot.De ha lehetne egy kérésem akkor az az lenne, hogy minden előadásotokat úgy kellen kezdeni mint a szinház vagy mozi előadásokat, hogy a telefon készülékeket szíveskedjenek kikapcsolni. Aki nem bírja ki ezeket a napokat telefon nélkül az jobb lenne ha else jönne, lehethogy az előadót nem zavarja de aki közvetlen a beszélgetők mellet ül hát azt igen. Mi nem a telefon beszélgetésekre vagyunk kíváncsiak. Köszönettel és kívánok nektek jó egészséget hogy továbbra is tudjatok ilyen jó előadásokat szervezni

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

Köszönöm kérdésed, nagyon jó előadókkal jó előadásokat hallgattam. Nagy élmény volt!

Szép napot és sok sikert munkátokban

Várom az ígért anyagot.

Üdvözlettel Dr. Karsay Éva

Erika  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!

Előttem már elmondták a sok pozitív dolgot így nem ismételném. Fantasztikus volt tényleg.

DE.....

Dr. Futó Gábor előadása inkább a tbj. törvényt és a nyugdíjjal kapcsolatos változásokat foglalta össze. A MT. változásainak ismertetése nekem nagyon hiányozott, ezért ha megoldható vagy novemberben a nagy konferencián vagy év elején mindenképpen jó lenne egy előadás ebben a témában.

 

Erika

 

 

 

Eszter  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli

Nem kell túlragozni, most sem csalódtam :)

Ica  -  

Nagyon jól sikerült a tegnapi nap. Különösen Farkas Alexandra előadása  tetszett. Fantasztikusan jó szakember és jó előadó. Futó úr előadását már máskor is hallgattam, most is a tőle megszokott  kitünő minőséget hozta. Az utolsó előadástól egy picit többet vártam, néhány apró ötletet talán tudok majd hasznosítani.

Üdvözlettel: Ica

 

Jutka  -  

A szakmai szervezet nagyon jó ötlet, szívesen csatlakoznék. A tegnapi nap nagyon jó volt és megérte, mint mindig!

Éva  -  

Kedves Zsuzsi, Zoli!

Tökéletesen felépített és tartalmas volt a tegnapi nap, gratulálok. Mind az előadók, mind a házigazdák, mind a technikai háttér (az informatikusoktól a lányokig) tökéleteset nyújtottak. Mint mindíg. Szerintem Nektek nem kell attól tartanotok, hogy "ez mind elvárássá válik" Felétek... Mert mindenki tudja, mire számíthat, ha jelentkezik egy előadásotokra. Hiszen vagy ajánlás alapján teszi, vagy a honlapotokba futott bele (ahol olvashatta a sok pozitív visszajelzést), vagy a facebook-on olvashatott Rólatok csupa jót. Vagy ha mégis elvárássá válna? Hát könnyen teljesítitek, mert láthatóan szeretitek és élvezitek, amit csináltok... és láthatóan nem csak azért, mert jól lehet vele keresni. (és ez a dolog lényege... Máshol hiába hívnak neves előadókat, akkor is sótlannak, száraznak érzi az ember az előadást... De Nálatok én ilyet még sosem éreztem. Soha nem jöttem még úgy haza, hogy azt éreztem volna, nem volt értelme reggel elindulni. Sőt... az energiátok és a hozzáállásotok engem kifejezetten feltölt. )
További jó munkát, és köszönet mindenért!
Éva
 

Böröczky Zoltán  -  

Köszönjük Éva!

Elvárás = kihívás... azt pedig szeretjük!

Tamás  -  

Kedves Zsuzsi és Zoli!
Mint mindig, a tegnapi nap is nagyon jó volt! Kicsit megijedtem mikor olvastam, hogy csupa vendégelőadó lesz, de köszönöm, hogy ilyen jól választottál "helyettest" !:) Rengeteget okosodtunk, de az utolsó előadás feltette az i-re a pontot:) Remélem a videofelvételt majd valamilyen formában közzé teszitek és szerintem nem csak az én kérésem lenne, hogy legyen folytatása Rita tegnapi előadásának ;) 

Böröczky Zoltán  -  

Köszi Tamás!
Rita ma írt egy e-mailt nekem arról, hogyan lehetne folytatni. Ő állt Veletek szemben a színpadon, és valószínűleg látta Rajtatok, hogy lenne igény, a folytatásra. Dolgozunk az ügyön…

csak a keresztnevét...  -  

Veletek is nagyon jó volt. Mindig tanulok az előadásokból. Mindig sikerül felhivni a figyelmemet valami újra, fontosra. Köszönöm szépen.

Fekete Istvánné  -  

Zsuzsikám!  Szuper volt ez a tegnapi nap. Még sok ilyet kívánok magunknak. Minden előadó nagyon jó volt, de Te........................! Ez a sok pont csupa jó dolog.

 

 

 

 

Kati   -  

Kedvves Zsuzsi és Zoli!

Mindennel egyetértek amit irtatok, és nagyon-nagyon köszönöm Nektek ezt a tartalmas és szakmailag maximális ismeretetekt adó napot. Igen jó lenne, ha szakmai szervezetet alakitana az Adónavigátor velünk is.

Dia  -  

Szia Zsuzsi!

Nagyon jól éreztem magam, bár voltak mély pontok. :-) De a végére Rita előadása feldobott. Az ÁFA előadás nagyon hiteles és jó volt, de a jegyzetek hiányoznak, mert ott voltam néha magam alatt. :-) Mesterkurzusra jelentkezem! Csak otthon hagytam a lapot...