Ön szeret ingyen dolgozni...?

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

Egyre több könyvelőtől hallom, hogy ügyfelei késve, vagy egyáltalán nem fizetik ki a könyvelői díjat. Ilyenkor Ön érzi magát kellemetlen helyzetben, amiért szólnia kell a számla kiegyenlítése miatt. Több megoldás is létezik arra, hogy nyugodtan, a biztos bevétel tudatában végezze munkáját.

Egy csőd felé haladó vállalkozásnál nehéz behajtani a követelést, de Ön a könyvelő, Önnél senki sem látja jobban a cég jövőjét... Ha nem látja biztosítottnak azt, hogy megkapja munkája árát, akkor vegyen egy nagy levegőt és megbízási szerződése szerint mondja fel a megbízást.

 

Egy csomó bosszúságtól, idegeskedéstől és ingyenmunkától fogja megkímélni magát!

 

Ha időben lép, akkor nem fog ingyen dolgozni. Egy bérleti szerződésnél teljesen elfogadott néhány hónap bérleti díj, mint kaució. Miért ne kérhetne Ön is két-három hónap könyvelési díjat előre? Ez fedezné a ki nem fizetett hónapokat és a felmondási időt is.

 

Persze más a helyzet azokkal a vállalkozókkal, akik egyszerűen csak − nem szeretnek fizetni. Biztos lehet abban, hogy más helyzetekben kifizetik a számláikat − bevásárláskor a pénztárnál, benzinkútnál tankolás után, a fodrásznál, az étteremben, stb. Ön szerint a fodrász fontosabb munkát végez, mint Ön...?

 

A Győztes Könyvelő Konferencián több megoldást is mutatok ezekre a problémákra. Lesz köztük olyan, ami meglehetősen szokatlan, de annál hatékonyabb.

 

Ha Önnek is vannak bevált módszerei, írja meg azokat a hozzászólásokba!

 

Már csak egy hétig lehet 12 000 Ft+áfás kedvezményes áron jelentkezni a konferenciára!

Szeptember 1-től már 16 000 Ft+áfa a részvételi díj.

 

Mennyit ér meg Önnek egy hónap ki nem fizetett könyvelési díj?

 

Több infó, kedvezményes jelentkezés itt >>



Hozzászólások

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm hogy leirta ezt, ugyanis sajnos a vállalkozók nem érzik a sulyát a könyvelési munkának sem, sőt az időráforditást sem.Csak akkor értékelik (sajnos) a könyvelőt, amikor bajban vannak. Bocsi, de ez igy van.........

Katalin  -  

Köszönöm az információt! Ahogy múlnak az évek egyre nehezebb könyvelőnek lenni, mi is pénzből élünk. Nekem is volt aki egy évig húzta a nem fizetést, megoldásom: kivontam magam az előírt szabályok szerint,erről értesítattem az érintet vállalkozót. Majd fogtam és  utánvét feladtam az összes anyagát. Persze az utánvét összeg tartalmazta az elmaradt jutatásomat is. Így megtérült a munkám. (persze kamatmentesen, lehet ez a baj velem türelmes vagyok s persze nincs szőrös szívem se) Pedig tudom, hogyha akar időben is tudott volna fizetni. Remélem még ha kicsit is tudtam segíteni.

Köszönettel: Kati

Ildikó  -  

Köszönöm az intormációt

Nanita  -  

Kedves Zsuzsi!

email címemre nem érkezett válasz,ezért itt szeretnék érdeklődni. Sajnos nem tudok részt venni személyesen a konferencián bármennyire is szeretnék az egy éves kislányom miatt. Viszont szívesen  megvenném az előadás anyagát cd-n vagy írásos anyagként. Lesz erre esetleg lehetőség?

Köszönettel: nanita

Györgyi  -  

 A kérdésem a következő: 

ahhoz hogy egy zenekar vagy egy művészeti csoport számlaképes legyen milyen társasági forma a legjobb megoldás?

 

Részletes választ szeretnék!

 

Előre is köszönöm:

 

Györgyi

 

Nagyon hasznosnak találom ezt az oldalt! Köszönet ezért!

 

Evelin  -  

Kedves Zsuzsa , egy gyors kédés a konferenciáról...hány órakor kezdődik és meddig tart ? Bocsi ez nem kimondottan a témához kapcsolódik de az emilomra nem kaptam választ . Köszi . Evelin

ügyfélszolgálat  -  

Evelin,

9-kor kezdünk, 16.30-ig szeretnénk befejezni, utána még lehet beszélgetni az előadókkal kicsit szabadabb formában.

Renáta  -  

 Kedves Zsuzsa!

Örömmel vennék részt a konferencián , de sajnos nem tudok ott lenni. Nem készül róla valamilyen hang vagy írásos anyag? Azt szívesen fogadnám.Köszönöm a sok segítséget amit a könyelők munkájának megsegítéséért tesz.

Renáta

 

Monaco  -  

Kedves Zsuzsi!

Ha nincs pénz, nincs könyvelés.

30 nap után szerződést bontok, és megindítom a felszámolási eljárást az ügyfél ellen.

Magdi  -  

Kedves Zsuzsi!Én sem vagyok kivétel, sajnos nekem is vannak ügyfeleim akik nem fizettek még ebben az évben. De sajnos azt is látom a könyvelésükből, hogy a munkájuk is alaposan lecsökkent.Üdv.Magdi

Mária2  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a meghívást, de én sem tudok ott lenni, de szívesen megvenném a CD-t, vagy írásos anyagot a konferenciáról.Köszönöm előre is a megoldást.

Egyébként nálunk is előfordulnak nem fizetők. Hol fizetnek, hol nem. Először nagyon megjártuk velük. Volt, akiknek felmondtunk és elfelejtettük az APEH-nál kijelenteni magunkat, mint képviselők. Mi a felmondástól kezdve nem adtunk le adóbevallásokat részükre, de volt vállalkozó, aki valamiért nem ment másik könyvelőhőz és nem adott le ő sem bevallást, viszont a bírság nekünk jött ki, mert még mi voltunk bejelentve. Nagyon nehezen tudtuk eltöröltetni. Azért sem tudunk sokszor időben felmondani, mert hosszú ideig nem jelentkezik személyesen, a bizonylatokat valakivel beküldi vagy postaládába dobják, stb. Ilyenkor a bevallásokat leadjuk az APEH fele, de máshova semmit. Így marad el a mérleg, illetve a helyi adó.  Az erre kapott felszólító levelekkel, esetleg már a kiszabott bírsággal utána rohannak hozzánk. Ekkor tudjuk visszamenőlegesen behajtani a tartozást és szerződést módósítani az előrefizetésről, vagy saját ügyfélkaput kell nekik kérni és az ő nevükben megy, illetve ha nem fizetnek, nem a bevallás.. Általában beleszaladnak a "csőbe", mert ezek a nemfizetők adót sem szeretnek időben fizetni, részletfizetést kérnek, ilyenkor megint csak rászorulnak a díj fizetésére, mert nem nyújtúnk segítséget a részletfizetés kéréséhez. Nagyon sok vállalkozónak van Széchenyi Kártyája, amit évente meg kell hosszabbítani, akkor megint csak van mód az elmaradás behajtására.  A nagyon linkektől minnél előbb igyekszünk megszabadulni.

Magdolna  -  

Kedves Zsuzsa és kollégák!

Sajnos én is belekerültem ebbe az esetbe, van ügyfelem, aki még az idén nem fizetett, minden ügye, bevallása pedig el van küldve. Sajnos körbetartozásba keveredett és nekem igencsak kínos szóvátenni a könyvelési díj fizetését.

Üdvözlettel:

Magdolna

Erika  -  

Kedves Zsuzsi,

esetleg hanganyag formájában nem tervezitek az előadás kiadni?

A múltkori cd nagyon jó megoldás volt.

Köszönöm

 

 

Zsóka  -  

Sajnos nem tudok ott lenni a konferencián, de mégsem szeretnék lemaradni, mert  valamennyi téma nagyon érdekelne. Esetleg a személyes részvétel helyett lenne-e más megoldás?

Sajnos én is egyre nehezebben jutok a könyvelési díjhoz, már küldtem is el emiatt ügyfeleket. Nagyon érdekelne, hogy miként lehet elérni, hogy ne legyen több havi díjelmaradás, állandó kellemetlen figyelmeztetés, könyörgés, fenyegetés stb, és persze ingyen munka.