Látta a "Pillangó" című filmet? Hogy jön ez ide...?

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

Vége a májusnak és talán fellélegezhetünk egy kicsit. Kemény és mozgalmas év áll mögöttünk gyakran tanácstalansággal és ebből fakadó indulatokkal. Múlt őszi adótörvény változások, teljesen új áfa törvény, évközi adótörvény módosítások – csak a legfontosabbakat említem.

Értelmezési problémák, egymásnak ellentmondó törvények és hivatalos állásfoglalások. Az új szabályok alkalmazása nem tud rutinná válni – nincsenek annyi ideig érvényben. Ezt az új áfatörvény évközi módosítása is bizonyítja.
 
Ismer még egy olyan szakmát, ahol a munkavégzés feltételei, ilyen sűrűn változnak? Néha úgy érzem, hogy a gyakori változtatás nem eszköz, hanem maga a cél…
 
Ha még mindig itt van velem és olvassa az Adónavigátort, akkor Ön nem adja fel egykönnyen, ezért minden tiszteletet megérdemel. Kár, hogy az ügyfelek, megbízók ezt nem mindig értékelik…
 
A Pillangó jut eszembe, Steve McQueen mondata a film végén, amikor összetákolt tutaján sodródik a nyílt tengeren:
 
„Hé, gazemberek! Még mindig élek!”
 
(… a kamera eltávolodik, míg a hullámokon himbálódzó tutaj
apró pontként a semmibe vész…)
 
Fel a fejjel itt a nyár, család, barátok, utazás…!
 
Nekem a nyári lazítás előtt van még három fontos kötelezettségem, amit nagyon komolyan veszek.
 
Ha szeretné jobb hangulatban lezárni az évet és egyben letudni továbbképzési kötelezettségét is kérem, tartson velem. Ígérem, nem lesz haszontalan időtöltés!
 
Május elején lezajlott az első olyan mérlegképes továbbképzés, melyben nem csak a képzés előadóját adta az adónavigátor, hanem a szervezésben is szerepet vállalt.
 
A második nap végén egymondatos értékelést kértünk a résztvevőktől, ezekből néhány:
„Csak gratulálni tudok, a két napnak végre volt értelme.”
„Nagyon hasznos volt.”
„A legjobb kötelező oktatás volt, amin eddig részt vettem.”
„Bár minden előadó ilyen szaktudással rendelkezne.”
„Az elmúlt 10 év alatt nem tapasztaltam ennyire használható, gyakorlatba könnyedén átültethető, közérthető előadást ebben a "száraz" témában.”
A június 3-4-én rendezendő budapesti mérlegképes továbbképzésen van még néhány szabad hely.
 
Ha ide kattintva megadja e-mail címét, elküldöm Önnek az online jelentkezési lapot, amin máris 10% kedvezménnyel jelentkezhet a továbbképzésre.
 
„Titkos információ”: néhány kattintással halmozhatja a kedvezményeket, ezért a jelentkezési lapon alaposan tanulmányozza át az erre vonatkozó részt…
 
Kecskeméti továbbképzéseken szintén üres még néhány szék (itt nincsenek plusz kedvezmények, alapból olcsóbb a képzés):
 
Kecskemét 2008 június 10-11. >>
Kecskemét 2008 június 18-19. >>
 
A továbbképzések mindkét napján én tartom az előadásokat. A budapesti helyszín roppant elegáns és szuper az ellátás. A kecskeméti helyszín kicsit szerényebb (iskolai tanterem), de kényelmes és senki nem marad étlen szomjan.


Hozzászólások

Éva  -  

Kedves Zsuzsi!

Ma ért végett a pesti továbbképzés, és örülök, hogy megismerhettelek,és hallgathattalak!Nagyon jó előadó vagy, több év távlatából van hasonlítási alapom.Hát fárasztó, és egyben hasznos két nap volt! Nagyon jól vitted a témákat, és élvezet volt hallgatni, mert a sokszor száraz és unalmas dolgok is érdekessé váltak.Igyekszem tájékozott lenni, mégis sok plusszocskát kaptam az értelmezésekben, megerősítéseket az ingatabb dolgokban, hasznos információkat! Köszönöm!

Üzenem: Jövőre Veled ugyanitt....

Jó pihenést kívánok a nyárra, feltöltődést!!

Üdvözlettel:Éva

csak a keresztnevét...  -  

Nagyon tetszik a mérlegképes továbbképzésen az előadás és sok hasznos tanácsot gyakorlati rutint sajátítottam el! Köszönöm

Holnap is ott a helyem!!!!

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

Minden elismerésem Ön iránt, köszönöm szépen a hasznos információkat,  és azt, hogy egész évben segítséget nyújtott, az egyértelmű gyakorlatias válaszaival. Remélem a jövőben is számíthatunk Önre !  Tisztelettel: Piroska

csak a keresztnevét...  -  

Nagyon-nagyon találó ez a Pillangó cimü filmből vett idézet.  Még élünk. Vagy csak könyvelünk?  Mikor élünk?  Köszi, most jól jött ez a vigasz, hogy másoknál sincs ez másképpen.

Noémi  -  

Remélem, ősszel is lesz mérlegképes továbbképzés, mert nekem június elején vizsgaidőszakom van... :(

Éva  -  

Köszönöm a kedves és igaz szavakat, nagyon sok segítséget kaptam az év folyamán és remélem a továbbiakban is számíthatók a segítségére.

Nyugalmas pihenést kívánok Mindenkinek.

csak a keresztnevét...  -  

A "Pillangó"-hoz. Nagyon kedves az írása! Ezt a tevékenységet űzni csak sok munkával, kitartással és némi humorral lehet. A nagy hajtás után  most lesz némi pihenő. Jó pihenést, nyaralást stb. kívánok Önnek és minden kollegának sok szeretettel.

Marcsi  -  

Szia Zsuzsi

Jó lenne ha nem csak mérlegképes előadást tartanál Kecskeméten hanem ősszel az adótörvények változásáról is. Nagyon jó az előadásod én Békéscsabán vettem részt az előadásodon, de meggyőződésem lett, hogy ezek után minden számviteli és adózási témában csak téged szeretnélek hallani. Csak gratulálni tudok a tudásodhoz felkészültségedhez  és közvetlenségedhez. Csak így tovább ebben a nehéz szakmában szükségünk van rád, a tanácsaidra véleményedre. Jó pihenést nyáron .  

 

Julika  -  

Szerencs és környékére nem jösztök véletlenül ez évben, mert nekem egy kicsit fársztó már Bp.

Előe is köszönöm, hogy ha  elgondolkozol rajta.

Eddig is sok segítséget kaptam. Köszönöm: Julika

Györgyi  -  

Drága Zsuzsi!

A "Pillangó" témájú leveled ..... ennél lélekhez szólóbban nem lehet megfogalmazni amit írtál!!! Erőt adtál vele a továbbiakhoz!

Nagyon-nagyon szépen köszönöm!!!

Neked is kívánok erőt, energiát, és pihenést is! Jó, hogy vagy !!!!

 

Szögi zsuzsa  -  

Szegeden nincs továbbképzés pedig szívesen részt vennék.

Szögi Zsuzsa  -  

Sajnos Szegeden nem tartanka képzést. szívesen vennék részt.

pani  -  

Kedves Zsuzsi ! "Pillangó " témájú leveleddel maximálisan egyetérték. Szerencsére Békéscsabán is voltál a mérlegképes továábképzésen előadó, így mi is elmondhatjuk, hogy valóban hasznos volt a továbbképzés, sok elfoglaltságod mellett remélem (reméljük ) a jövőben is el fogsz ide jönni. A nyárra jó pihenést kívánok Neked . Tisztelettel : Püskiné K.A.

Laura  -  

Kedves Zsuzsanna!

Igazán köszönöm ezt  a "néhány" együttérző szót. Már a nagy májusi hajtásban én is látom - végre- az alagút végét. De ez a néhány együttérző szó igazán jól jött!

Kívánok nagyon kellemes, pihenéssel teli nyarat!!

és... ha esetleg Miskolcon tartana továbbképzést vagy előadást, kérem írja meg, szívesen elmennék!

Addig is köszönöm az infókat!!!!!!!!!! 

Ica.  -  

Kedves Zsuzsi!!  Nagyon is igazad van. Mi könyvelők sodródunk az ügyfelek és Apeh és jogszabályok viharában. Versenyszerű úszásra kényszerítve.  Ott leszek juniusban a kecskeméti előadáson, mert tudom, hogy hasznos előadáson veszek részt. Olyan előadáson, mely a gyakorlatra épít, és a jogszabályi hivatkozások ellentmondásait, buktatóit, kevésbé értelmezhető részeire emled kia a hangsúlyt.

Előre is köszönet ezért a kitartó munkáért amit tanúsítasz tájokoztatásunk érdekében.