Feltöltési kötelezettség 2008

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

Lassan itt az év vége. Mielőtt átadnánk magunkat az ünnepi készülődésnek, még egy nagyon fontos és munkaigényes feladat vár ránk - a feltöltési kötelezettség. Az elmúlt évben a különadó feltöltése a legkisebb vállalkozásokat is elérte. 2008-ban ez számunkra kedvező irányba változott.

December 20. Mindenkinek más jut eszébe erről a dátumról, de a könyvelőknek egészen biztos ugyanaz. A feltöltési kötelezettség.
2008-ban december 20-a szombatra esik, így gondolhatnánk, hogy rendelkezésünkre áll még a hétvége ennek a feladatnak az elvégzéséhez, de a munkanapok áthelyezése miatt az idén a december 20-a szombati munkanap. A határidő tehát december 20.

Eddig az időpontig kell kiszámolni a tárgyévre várható adókötelezettségeket, és eddig az időpontig azt meg is kell fizetni az adóhivatal részére.

Érintett adónemek:
- TAO alanyok esetén
o társasági adó
o különadó
o iparűzési adó
- EVA alanyok esetén
o eva

2008-tól a társasági adó hatálya alá tartozó adózóknál nem kell a feltöltési kötelezettségnek egyetlen adónemben sem eleget tenni azoknak, akiknek a tárgyévet megelőző adóévben az éves szinten számított nettó árbevétele nem haladta meg az 50 millió forintot. Így a tavalyi évvel ellentétben a különadót is csak azoknak kell december 20-ig megfizetni, akik elérik az árbevételi korlátot.

A társasági adó kapcsán a feltöltési kötelezettséget december 20-áig be is kell vallani, melyre idén a 0801 nyomtatvány szolgál. A bevallási kötelezettségnek akkor is eleget kell tenni, ha az adóalany kötelezett a feltöltésre, de az adóelőleg-kiegészítési kötelezettség nulla. Ilyen eset akkor állhat fenn, ha:

- az adóalany a tárgyévben várhatóan veszteséges, és a bevallásakor az elvárt adó megfizetésével szemben nyilatkozatot tesz

- ha az általa kalkulált várható adót már előlegek formájában korábban bevallotta, és azt az adóhivatal folyószámláján előírta.

Azoknak az adózóknak, akik a tárgyévet várhatóan veszteséggel zárják, a nyereségminimum szabályai szerint keletkezhet adóelőleg feltöltési kötelezettségük, így bevallási és befizetési kötelezettséggel nekik is számolni kell.

A 0801-es bevallásban a bevallási időszak kezdő napjaként a 2008. évi üzleti év első napját, a bevallási időszak utolsó napjaként az üzleti év utolsó napját, a mérlegfordulnapot kell szerepeltetni, függetlenül attól, hogy az éves fizetendő adó összegére történő kiegészítés, valamint arról a bevallás benyújtásának határideje az üzleti év utolsó hónapjának 20. napja. Amennyiben a társasági adóelőleg-kiegészítés bevallási határideje megegyezik más, a 0801-es bevallásban szereplő, nem éves kötelezettség(ek) bevallási határidejével, ezeket a bevallási időszak különbözősége miatt nem lehet egy 0801-es bevallásban bevallani. Ebben az esetben a társasági adóelőleg-kiegészítés bevallása végett külön kell a 0801-es bevallást benyújtani.

Például a naptári évvel megegyező üzleti éves adózónak a társasági adóelőleg-kiegészítést 2008. december 20-ig kell bevallania. E mellett előfordulhat, hogy a 0801-es bevalláson szereplő egyéb kötelezettségét – havi bevalló esetén – november hónapra szintén 2008. december 20-ig kell bevallania. A bevallási időszak a társasági adóelőleg-kiegészítés esetén 2008. 01. 01.– 2008. 12. 31., míg az adott havi kötelezettség esetén 2008. 11. 01.– 2008. 11. 30. A két időszak eltérése miatt a példa szerinti esetben a november hónapra az adózó két 0801-es bevallást nyújt be, amelyek egyikében csak a társasági adóelőleg-kiegészítéshez kapcsolódó rovatokat tölti ki, a másikban pedig az egyéb, november havi kötelezettségeit vallja be.

A különadó feltöltését továbbra sem kell bevallani, csak megfizetni.

Az eva alanyok számára 2006-tól él az az előírás, hogy eva előlegüket december 20-áig ki kell egészíteniük az adóévi várható fizetendő adó összegére, az adóelőleg-kiegészítést azonban az adóévre vonatkozó 0843-as eva bevallásban kell majd szerepeltetni.
Az eva alanyok is kötelezettek iparűzési adó fizetésére, feltöltésről azonban nem lehet szó, hiszen egyetlen eva alany sem haladhatja meg az 50 millió forintos árbevételi határt!
Az ő esetükben tehát biztosan nem áll fenn az iparűzési adó kiegészítési kötelezettség.

Az adóelőleg kiegészítési kötelezettséget az éves várható adókötelezettség száz százalékára kell teljesíteni, azonban az adózás rendjéről szóló törvény vonatkozó rendelkezése alapján mulasztási bírság csak a kilencven százalék alatti teljesítése esetén szabható ki.

Összefoglalva:

Feltöltési kötelezettség Társasági adó Különadó Iparűzési adó EVA  
Befi-
zetés
bevallás Befi-
zetés
Beval-
lás
Befi-
zetés
Beval-
lás
Befi-
zetés
bevallás  
TAO
alanyok
ha az előző
évi árbevétel meghaladja az
50 millió Ft-ot
igen dec. 20-ig,
a 0801 nyomtat-
ványon akkor is,
ha nulla.
igen nincs igen nincs -  -  
ha az előző
évi árbevétel
nem haladja
meg az
50 millió Ft-ot
nem nem nem nem nem nem - -  
EVA alanyok
(egyéni és társas
vállalkozások)
- - - - nincs, mert
nem érik el
az árbevétel korlátot
dec. 20-ig 0843-as bevallás-
ban
 


A bejegyzés címkéi

adózás rendje, társasági adó


Hozzászólások

Kati  -  

Az EVA feltöltést  90 %-ra vagy 100 %-ra kell megtenni

Csilla  -  

Kedves Zsuzsi!

Mi saját magunkon tapasztaltuk, hogy a különadóra feltöltési kötelezettsége van az előző évben 50 milliót meg nem haladó tao alanyoknak. Feltöltési kötelezettség van, csak bevallási nincs.

Nelli  -  

Nagyon köszönöm a figyelemfelhivást és a rendszeres tájékoztatást.

Piroska WM - nek  -  

Magdika! Szerintem a táblázat ugyan azt mondja, amit Te. Nem dátumot tartalmaz a bevallás oszlopon az utolsó sor, hanem a nyomtatvány számát,amit mindenki a rá vonatkozó időpontban kell, hogy beadjon. Vagyis az Evások 2008- ban fizetik a feltöltést és 2009-ben vallják be. Bocsi, hogy beleszóltam! Üdvözlettel: Piroska

 

 

 

Piroska  -  

Az információ nem új, de most nagyon időszerű és hihetetlenül egyszerúen foglal össze mindent. Ezért nagyon jól jött, és jókor.

Más, nem a feltöltéssel kapcsolatos kérdésem van.  A lakásszövetkezeteknél léteznek, többnyire épületenként, a tulajdonosok által választott küldöttek. Ezek által kapott díj a választott tisztségviselőkre vonatkozóan adózik? Vagyis teljes összege adóalap az Szja vonatkozásában? Én így gondolnám.

Lehet ilyen esetben megbízási szerződést kötni a küldöttel a feladatainak ellátása vonatkozásában? Egyébként a díj fizetésének célja a küldött költségeinek (pl. telefon, utazás stb.) a megtérítése lenne.

Üdvölettel Piroska

 

éva  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm, hogy segíted a munkánkat.

A feltöltéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. 2008-an alakult cég két hónap előtársasági időszak / febr.-márc/ alatt időarányosan 50 m feletti árbevételt ért el, vonatkozik-e rá a feltöltés. Az Apeh ügyfélszolgálata szerint nem, más vélemények szerint igen. Várom a véleményedet.

Köszönettel: Éva

 

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi, kérem segitségedet: nem találom a 0801-ben a tao eloleg feltöltés helyét, melyik sorban kell jeleznünk,,,, koszi válaszod: Rozália

Kata  -  

Helló, olvastam, hogy nem találod a 0801-en a társasági adóelőleget. A főlapon van az E blokkban. Ki is emelték kék színnel.

Marika  -  

Kedves Zsuzsi!

Nagyon jó a táblázat!

Kszönettel:Marika

Tünde  -  

Kedves Zsuzsa!

2007 dec.22 .-én alakult  Kft. Kérdésem az lenne van-e tao. bevallási és feltöltési kötelezettségem.Válaszod sürgős lenne mivel ahányan vannak annyi félét beszélnek.Előre is köszönöm!

Erzsi  -  

Kedves Zsuzsi!

Mindenkit a cégautó adó/2009 foglalkoztat. Annak az egyéni vállalkozónak is kell majd fizetni, aki az Szja tv. szerinti 500 km-t számolja el útnyilvántartás nélkül?

Ugyanez az egyéni vállalkozó, aki közúti teherfuvarozást végez, és a teherautóját nem használja magáncélra a teherautó után is kell majd fizetni??

Ksözönettel: Bné

Erzsi  -  

Kedves Zsuzsi!

Mindenkit a cégautó adó/2009 foglalkoztat. Annak az egyéni vállalkozónak is kell majd fizetni, aki az Szja tv. szerinti 500 km-t számolja el útnyilvántartás nélkül?

Ugyanez az egyéni vállalkozó, aki közúti teherfuvarozást végez, és a teherautóját nem használja magáncélra a teherautó után is kell majd fizetni??

Ksözönettel: Bné

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

A 2009 évi cégautó  adóval kapcsolatban szeretnék kérdezni...mi szerint, 2009 ben az 1600 cm3 alatti gk. után 7 e. Ft/hó, felette 15 e. Ft. /hó a gépjármű adó.

Eddig a cégautó adót olyan  céges gk. után kellett fizetni, amelyet a a magánszemély saját célra is használt.

2009 ben a fenti kötelezettség is csak ebben az estben áll  majd fenn...

Ha a vállakozásnak több céges autója van, de csak egyet használ magán célra is, akkor  2009-ben mind után meg kell fizetni , vagy csak az az egy után?

Aztán olyat is lehet hallani, hogy tehergépkocsi után is fizetni kell. 

Igaz ez?

csak a keresztnevét...  -  

Kedve Zsuzsa, Kovács Piroska vagyok és a 2009 évi cégautó adóval kapcsolatban szeretnék kérdezni, estleg lehet-e többe tudni róla , mint  hogy 1600 cm3 alatt 7 e. Ft/hó, az fölött 15 e. Ft/év.

Mert, hogy eddig akkor voltunk kötelezettek cégautó adóra, ha a céges autót magán célra használtuk.

Most az lenne a érdésem, hogy ez a kötelezettség csak ebben az estben áll fenn, vagy minden esteben meg kell fizetni a cégek összes autói után, sőt még olyat is hallani, hogy teher autó után is, függetlenül , hogy használta-e magán célra vagy  nem...Mi itt az igazság?

Válaszát elöre is köszönöm, Piroska

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm a figyelemfelhívó cikket!

Éva  -  

Az APEH folyószámlán azt tapasztaltam, hogy a társasági adó előleg kivetés nincs előírva december 20-ra, de a különadó előleg kivetést  viszont előírták.

Gyöngyi  -  

Köszönöm a kimerítő és megnyugtató tájékoztatást! Az 50 milliós árbevétel határ elkerülte eddig a figyelmemet, így könnyebb lesz az év végi munkát beosztani.

wm  -  

Kedves Zsuzsi!

Eddig elkerülte a figyelmemet , hogy a táblázatod utolsó sorában azt írod,hogy az EVA alanyoknak bevallási kötelezettsége van dec.20-ig.

Ez biztos? A nyomtatványon erre nem találok utalást, és megnéztem újra a kitöltési útmutatót is. Bevallani nem dec 20-ig kell.

Köszi!

Üdvozlettel Magdi

Magdolna  -  

 Kedves Zsuzsa!

Szerintem a helyi kommunális adó esetében is van 2008.12.20-ig feltöltési kötelezettség. Ez nem szerepel a felsorolásában!

Lola  -  

sziasztok!

továbbítok egy kérdést:

..akiknek a tavalyi évben akartunk vallani,veszteségeseknek a progi nem engedte.

Most lám újra látom:::

Azoknak az adózóknak, akik a tárgyévet várhatóan veszteséggel zárják, a nyereségminimum szabályai szerint keletkezhet adóelőleg feltöltési kötelezettségük, így bevallási és befizetési kötelezettséggel nekik is számolni kell.

Most akkor mi van???..mit tegyünk?

köszi,

Lola

Évi  -  

Nagyon szépen köszönöm az ujabb segítséget, máris vidámabban várom az ünnepeket.

anna  -  

Köszönöm  a tájékoztatást, hasznos volt.

csak a keresztnevét...  -  

Üdvözöllek

 

Először is köszönöm, hogy már ilyen korán gondoltál erre a témára, mivel még nem igazán található ezzekkel kapcsolatos információ. Engem részletesebben érdekelne az iparűzési adó feltöltés ill. kalkuláció, mivel nekem komplex módszerrel kell az adót ( adókat) megállapítanom. Úgy olvastam valahol, hogy az eszközérték számítás módszerében változás történt a kisértékű eszközök területén, de nem találtam mostanában sehol ezzel kapcsolatos információt. Ha esetleg ebben tudnál segíteni, nagyon megköszönném.

Éva

 

Bánfiné Kata  -  

Köszönöm az aktuális tájékoztatást.

Ili  -  

Köszönöm a tájékoztatást. Új információt kaptam.

További jó munkát kívánok! Ili

marika  -  

Nagyon köszönöm a naprakész információt, érthető világos, mindig lényegre törő!!!!!!!!!

Mindenkitől szeretném kérdezni, hogy kábelteleviziós szolgáltató szövetkezet esetén nincs-e különleges odafigyelés? Ha valakinek van ilyen szövetkezet vagy szolgáltató szeövetkezet e konzultáljunk. Előre is köszönöm.

e-mail cim: nemethne.marika@freemail.hu

 

Rózsa  -  

Köszönöm a tájékoztatást! Egy értekezleten is megerősitették, hogy az 50 millió árbevétel alattiaknak, nincs semmilyen feltöltési kötelezettsége.

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm a tájékoztatást. Hasznos volt.

Üdvözlettel: M.Gabi

 

Éva  -  

Nagyom köszönöm a hasznos információt!!  Érthető és világos!

További szép napot !

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm a hasznos információt!

A táblázat kitünő! További jó munkát és egészséget kívánok! Klára

 

Babi  -  

Köszönjük az infót

Kisné Móni  -  

Szia Zsuzsi!

Köszi a hírleveled, mindig jól jön. Külön köszönet az emailben érkező kérdéseim megválaszolásáért.

Üdvözlettel: Kisné Móni

Erzsi  -  

Köszönöm az összefoglaló értékes információt

andi  -  

 Én is köszönöm a hasznos információt! 

A táblázat nagyon jó!

Irén  -  

Kedves Zsuzsa! Nagyon köszönöm a figyelemfelhívást és  az összegzést táblázatos formában is.

További sok sikert és jó egészséget kívánok.

Viktória  -  

Szerbusztok! Sajnos nem tudom kinek van igaza! A mi bt-nknek az árbevétele sosem haladta meg az 50 mft-ot és különadót sem töltöttünk fel az elmúlt évben. Nem régen viszont kaptuk az APEH-től erre vonatkozóan a mulasztási birságot, amit sürgősen rendeznünk kellett. Kinek van igaza?

Szné Anikó  -  

2007-ben még fel kellett törlteni a különadót, az 50 mill 2008 01.01-től érvényes

 

Üdv Anikó

Viktória  -  

Köszi a választ!

Jutka  -  

Köszönöm szépen az információt. Nekem tényleg segített.

Még egyszer köszönöm!

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm, nagyon jól fogjuk tudni hasznosítani. Szerintem, ha ezt az összefoglalást odaadjuk egy nem számvitellel foglalkozónak, pl. ügyvezetőnek, az is tökéletesen átlátja és megérti.  Sokkal hasznosabb, mint a "szaknyelven" megfogalmazott hivatalos tájékoztatások. MCE

 

 

Gabi  -  

Kedves Zsuzsi!

Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást. A0801-es eszembe se jutott... KÖSZÖNÖM!

Magdi  -  

Kedves Zsuzsi! Köszönöm a tájékoztató cikkedet. Még vége sincs az áfának, máris itt a következő nagy " falat ". Teljesen jó az ídőzítésed.

Csatlakozom azoknak a táborához, akik tájékoztatást várnak Tőled a beszámolók elektronikus úton történő benyujtásáról. Fáradozásodért hálásak vagyunk. Üdv:Magdi

 

gyula  -  

kösz !!

Anna  -  

Köszönöm szépen a részletes tájékoztatást. Nagy segitség a 0801-es bevallás kitöltésében.

Szné Anikó  -  

Sziasztok!

Zsuzsinak igaza van az 50 mill alattiaknak nem kell feltölteni (kiegészíteni) A különadó tv. 6§ (3) bek alapján.

Akinek előző évben volt különadója és emiatt van előlegfizetési kötelezettsége annak természetesen be kell fizetnie. A 20-a a kiegészítési kötelezettségről szól (vagyis ha esetleg többet kellene fizetnie, mint az előleg)

(Ez nekem is új , és hasznos info volt, de tényleg megtalálható a törvényben)

Üdv Anikó

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Sajnos nem jó a tájékoztatásod, mert december 20-ával már most elő van írva az adófolyószámlán a különadó feltöltési kötelezettség. Semmi sem változott tavalyhoz képest....

Üdv.:

Gábor

Lajos  -  

Kedves Gábor!

Szerintem ez azért van, mert az utolsó negyedéves előleg kötelezettséget december 20-ig kell teljesíteni, csakúgy, mint a TAO-nál, ez a 0729-esen megtalálható kötlezettség. Zsuzsi írása csak arra a feltöltési kötlezettségre vonatkozott amit külön öszegként a negyedéves kötlezettséget "levéve" a 0801-esen kell/kellene teljesíteni.

Üdvözlettel: Pila

  -  

Kedves Lajos!

Valóban félre értettem, de az utolsó negyedéves Tao fizetési kötelzettség dátuma nem dec 20 (ha nem kötelezett feltöltésre), hanem 2009. január 20. Ez zavart be, hogy különadó előleget viszont dec 20-val kell befizetni, függetlenül, hogy feltöltésre kötelezett vagy sem.

Gábor

Lajos  -  

Kedves Gábor!

Köszönöm a visszajelzést.

Üdvözlettel: Lajos

 

 

Anikó  -  

Kedves Zsuzsi!

 

Nagyon köszönöm a teljeskörű tájékoztatást.

Anikó

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa !

A táblázatok mindig nagyon nagy segítséget adnak.

Csilla

 

Erzsó  -  

Kedves Zsuzsa!

 

Én is nagyon szépen köszönöm az infót, király vagy, hogy én hozzám is eljuttattad.

 

 

 

Aranka  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm az információt. Nagyon jó volt, mivel éppen aktuális.

Üdvözletel: Aranka

csak a keresztnevét...  -  

 

Kedves Zsuzsi,

Köszönöm szépen az információkat, sokat segítettél.

Teri

Zoli  -  

Te Zsuzsi! Nem szeretnél APEH elnök lenni? Imába foglalnánk a neved!(Így is!!!)

Köszi: Zoli

CILI  -  

KÖSZÖNÖM AZ INFORMÁCIÓT SOKAT SEGITETT.

TOVÁBBI SZÉP NAPOT,

Ágnes  -  

Remek a cikk, érthető a tájékoztatás, jó az összefoglaló táblázat ! Köszönöm.

Zsuzsa  -  

Köszönöm a sok segítséget.

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm  szépen a tájékoztatást !

Ica  -  

Nagyon hasznosnak találom a táblázatot szerintem mindenkinek hasznos!

Köszönöm szépen

Csilla  -  

Köszönöm a téjékoztatást és az önzetlen segítséget!

G.Novák Mária  -  

A feltöltési kötelezettség a kommunális adóra is vonatkozik, már ahol van.

Minden tájékoztatást nagyon köszönök én is! Mindig nagyon jól jön egy kis összefoglalás, megerősítés!

Köszönöm!

 

Mariann  -  

Köszönöm az infót , és azt, hogy külön ki tért az EVÁ-s előírásra.Üdvözlettel:Mariann

Gabi  -  

Köszönöm a hasznos információt és az emlékeztetőt a feltöltési kötelezettségre vonatkozóan. Sajnos ez mindig beárnyékolja az ünnepi készülődést, de ennek is eleget kell tennünk évről évre . Nem beszélve arról, hogy a társasági adó kötelezettséget igen nehéz eltalálni még ebben az időpontban, leginkább  "túltöltjük" a bírság elkerülése miatt., az Adóhivatal pedig  május 31.-ig gyakorlatilag használja a vállalkozások  pénzét. 

Nóra  -  

Nagyon köszönöm az előrelátó tájékoztatást!

Tercsi  -  

Köszönöm az infót, a bevallás beadása teljesen új infó volt számomra!

judit  -  

köszönöm a figyelem felhivást

Györgyi  -  

Köszönöm Zsuzsi a segítséget! Sajnos nem gondoltam rá, nagyon jó hogy vagy! Szép napot!!!

csak a keresztnevét...  -  

Köszönet  az  információkért.

Zsóka

Marika  -  

Számomra új információ, hogy a különadót is csak akkor kell befizetni december 20.-ig, ha elérte az árbevételi korlátot. Nem tudom, hol jelent meg, de ez elkerülte a figyelmemet.

Köszönöm a segítséget

Rozália  -  

Kedves Zsuzsa, köszönöm a teljeskörű, igen rendszerezett, logikus összeállitást,  mindenkinek igazán segitség, üdv Rozalia

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm az információt, így biztos nem felejtek el semmit.

rózsATIR  -  

Kedves Zsuzsa!

Nagyon szépen köszöböm a küldött információt.nagyon kedves, hogy időt szakít a figyelem felhívásra nagy segítséget jelent ez nekünk ebben a feszített munkatempóban.

További szép napot

                                      Juhászné Rózsa

Szalai Mária  -  

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet a kötelezettségekre

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

 

Számomra nagy segítség volt ez az emlékeztető, megfejelve a táblázattal.

Köszönöm és nagy várakozással tekintek előre a dec.02-i  programra!

További jó munkát kívánok!   Bné Szilvi Győrből

 

 

Vali  -  

Nagyon köszönöm a tájékoztatást, fantasztikus segitség a munkámhoz.

Köszönöm

Vali

csak a keresztnevét...  -  

2008-ban kezdő vállalkozásnak (2008-ban bejegyezték) van e feltöltési kötelezettsége?

A választ előre is  köszönöm

 

Kulcsár Csaba

pani  -  

Köszönöm  az infót ! Pné.K.A

Edina  -  

Zsuzsi ! Nagyon szépen köszönöm az információt!

Gabi  -  

Nagyon szépen köszönöm a teljeskörű tájékoztatást, mert nagyon hasznos és részletes információt kaptam.

Az Éves beszámoló elektronikus bevallásához kapcsolódó feledatokról, a megteendő lépésekről szeretnék segítséget kérni. Legyen szíves írni ezekről. Ügyfélkapum van, hogyan tovább. Az elektronikus bevallással ez esetben is az összes felelösség a könyvelőé?

Előre is köszönöm a segítségét.

Üdvözlettel: Gabi

Ili  -  

Az információ ugyan nem új, mert ez a munka nekünk a "karácsonyi ajándék", de így összefoglalva tisztán átlátható, hogy mit kell tennünk.

Köszönjük az egész évi segítséged.

Manka  -  

Köszönöm az információt!!!

István  -  

Zsuzsi, nagyon szépen köszönjük a folyamatos tájékoztatást!

Marika  -  

Zsuzsikám !

a hirleveleidben közölt információk mindig hasznosak számomra, nagyon köszönöm

Éva  -  

Mérlegbeszámoló elektrnikus közzétételéről szeretnék kérni tőled tájékoztatást. A hírleveleidet mégegyszer köszönöm nagyon hasznosak számomra..

Ági  -  

Köszönöm, nagyon hasznos segítség.

Ágnes  -  

köszönöm.nagyon nagy segítség volt a táblázat!!!

Éva  -  

Köszönöm a tájékoztatást.

Márti  -  

Nagyon jó az összeállítás. Köszönöm.

 

Márti

Magdi  -  

Kedves Zsuzsi! Nagyon köszönöm az újabb tájékoztatást. Mindig a legjobbkor jön a figyelmeztetés. A táblázat  szuper jó, óriási segítség.Mégegyszer nagyon köszönöm és további jó munkát kívánok.Üdv.Magdi

 

oLGA  -  

A feltöltési kötelezettségről uj információt kaptam.Köszönöm

Judit  -  

Köszönöm, köszönöm, köszönöm. Sokat segítettél!

Tényleg jó ez a kis táblázat.

Öröm olvasni téged!

Katalin  -  

Nagyon jó a táblázat. Sokat segít. Köszönöm!NAVE

EMI54  -  

Köszi Zsuzsi,  ilyen lényegretörő, világos tájékoztatást csak Tőled lehet kapni, a táblázat meg egyszerűen szuper. Szép napot Neked meg a kollégáknak is: Emi

Evelin  -  

Kedves Zsuzsa ! Köszönöm az időben értkezett összefoglalót. Szeretem a hírleveleidet és nagyon hasznosnak is tartom Őket. Esetleg ha a mérlegekbeszámolók elektronikus közzétételéről is tájékoztatnál minket azt nagyon megköszönném. Én úgy látom, hogy ebben a dologban még senki nem tud semmit ( legalább is ahogy rákerestem a neten) . Pedig én azt gondolom erre is fel kell készülnünk. Köszönöm . Szép napot neked ! Evelin

Éva  -  

Kedves Zsuzsi!

Emlékeim nekem is voltak arról, hogy már tavaly örültünk annak, hogy idén nem kell a kisebb vállalkozásoknak dec.20-ig különadót feltölteniük.

Azért biztos, ami biztos alapon megnéztem a törvényt ( 2006.évi LIX.tv.), melynek a 6.§ (3). bekezdése ír a feltöltési kötelezettségről. Itt viszont nem térnek ki az 50M Ft-os előző évi árbevételre, tehát ez alapján "mindenkinek" fel kell töltenie december 20-ig.

Hol lehet arról hivatalos forrásból értesülni (törvénymódosítás, állásfoglalás, stb...), hogy a kisebb forgalmú vállalkozásoknak tényleg nem kell idén feltölteniük?

Köszönettel:

Szorger Éva

 

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm szépen, mindig nagyon aktuális híreket kapok.

Sokszor kapok új információt is, de van amikor megerősítést.

Köszönöm   Üdvözlettel  Szalay Ilona Margit

Zsuzsa  -  

köszönet az összefoglalásért!

csak a keresztnevét...  -  

Csak egy megerősítést szeretnék kérni, ha egy hónapig valaki 2008-ban előtársaságként müködött és volt 5 millió Ft eredménye. Ez évesített összegben meghaladja az 50 millió Ft*-ot. Augusztustól van a második üzleti éve. Tekintve, hogy az előtársasági időszakban nincs adóelőleg fizetési kötelezettsége, akkor feltöltés sem lesz neki az idén.

Előre is köszönöm a választ.

T.Ildi

Mari  -  

Kedves Zsuzsa,

nagyon köszönöm az összefoglalót, különösen a táblázati formát.

Meg kell mondjam, hosszú ideje én magam is készítek táblázatot az éppen esedékes adófizetésekről-bevallásokról, mert így próbálom kizárni a tévedés lehetőségét. Olyan sokrétű feladat jut egy-egy határidőre, hogy így egyszerűbb. Mégegyszer köszönöm.

EMI54  -  

Kedves Mari!

Felfigyeltem arra, amit írtál. Nem tudnád közkinccsé tenni a táblázataidat mindanniunk okulására?

Ria  -  

Nagyon jó és gyakorlatias összefoglalás !  Köszi !

csak a keresztnevét...  -  

köszönök az infot Pribusné Zsóka

Zsóka  -  

Köszönöm, megnyugtató a tájékoztatás. Az Apeh tanulhatna Tőled.

Mária  -  

Köszönöm a folyamatos tájékoztatást, sokat segít a napi munkában.

Márta  -  

Zsuzsa!

Köszönöm az infót, mint minden eddigi (ha nem is jeleztem vissza) hasznos.

Üdv: Márta

Dia  -  

Köszömöm Zsuzsi! Nagyon jó, hogy ilyen időben figyelmeztettél minket! Megint mindenre kiterjedően figyeltél!

Lia  -  

Zsuzsi, nagyon jók ezek az időben küldött emlékeztetők, összefoglalók, rendezik a gondolatainkat egy kicsit!:) Köszönjük!

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm az információt, számomra a legjobbkor jött, hiszen a bennem korábban felmerült kérésekre kaptam meg a választ.

Üdv. Rózsa

Rozi  -  

Köszönöm Zsuzsi az információt,nagyon sokat segítettél. ! Szép napot Neked !!!

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm Zsuzsi, pont ezzel kezdtünk foglalkozni mi is, sokat segítettél ezzel az összeállított információval.

Erzsi  -  

Köszönöm, így összefoglalva az információ nagyon sok időt takarított meg nekem! Minden egyes cikked segít a munkámban!

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm a szakmai előrejelzéseket és a tájékoztatásokat.

Nagyon hasznosak számomra. Mária

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm, ez jókor jött, pont ezen kezdtem gondolkodni, hogy utánanézek. :o)

 

 

Mariann  -  

Köszönöm Zsuzsi a folyamatos tájékoztatást

Zsuzsó  -  

Köszi, Zsuzsi! Jó, hogy mindig figyelmeztetsz minket az aktuális feladatokra. Klassz a táblázat is, nem kell összevadásznunk a különféle törvényekből a kötelezettségeket.  

Gyöngyi  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a segítséget, akkor megint indulhat a nadrágszíj húzás, meg a meló