Elektronikus közzététel - ÚJRATÖLTVE -

  |   írta: Böröczkyé Verebélyi Zsuzsanna   |  

Emlékszel rá, tavaly tavasszal könyvelői körökben, mi volt a slágertéma...? Május 1. után a beszámolókat csak elektronikusan lehetett közzétenni, de az erre vonatkozó technikai információk csak valamikor április végén váltak ismertté.

Akkor az adónavigátor tartott egy félnapos tréninget az elektronikus közzétételről és hogy lásd, nem csak az elméletről beszélünk, egy beszámolót ott az előadáson küldtem be „élő egyenes adásban”.

 

Ha tavaly elég ügyes voltál és sikerült még május 1. előtt papíron elküldened a beszámolókat, akkor az elektronikus rendszer most teljesen új dolog a számodra:

  • Kinek van joga a beszámolót elküldeni?
  • Az előző évekhez hasonlóan a Cégbírósághoz is be kell nyújtani a beszámolókat?
  • Hogyan kell elküldeni a szöveges mellékleteket?
  • Mi a teendő a könyvvizsgálói jelentéssel?
  • Be lehet-e szkennelni a beszámolót?
  • Ki fogja a beszámolót aláírni?
  • Szükséges-e digitális aláírás?
  • Mi az a PDF formátum?
  • Hogyan lehet PDF formátumot előállítani?
  • Hogyan kell a közzétételi díjat kifizetni?
  • Stb, stb...

 

Ha 2009-ben már használtad a rendszert, akkor sem árt átismételni a részleteket, hiszen eltelt majd’ egy év, amióta utoljára ezen dolgoztál.

 

Klikk ide a részletekhez>>

 

Ha ott voltál a tavalyi előadáson, írd meg a hozzászólásokba, milyennek találtad a bemutatót!

Érdemes volt egy félnapot áldozni rá? Ha igen, akkor szívesen felfrissítenéd az ismereteidet...?



Hozzászólások

csak a keresztnevét...  -  

Tavaly iparkodtam minél előbb elküldeni a bevallásaimat, az idén még meg sem kiséreltem kitölteni próbaként sem - amit aztán természetes törölnék - ,hogy egyáltalán  miként működik a program, elméletben tudom, de gyakorlatban nem, viszont azt hallottam ismerős könyvelőktől, hogy nem olyan ördöngős dolog, viszont ennél konkrétabbat nem hallottam. Pár napon belül viszont én már el fogom küldeni az első bevallásomat, úgyhogy akkor be tudok számolni sikeremről, vagy sikertelenségemről.

Erzsi  -  

 Kedves Zsuzsi!

Miért csak Budapesten tartasz előadást az elektronikus közzétételről? Kecskeméten nincs kilátásban?

 

Frida  -  

http://www.e-beszamolo.irm.hu/

Kedves könyvelő társak ezen a weboldalon megtalálható minden ami az elektronikus bevallással kapcsolatos.

További szép napot és jó munkát kívánok mindenkinek.

Üdv.Frida

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa és Zoltán!

Szívesen részt vennék a félnapos trénningen, mivel tavaly ígyekeztem és május 1. előtt elküldtem a beszámolókat. Sajons vidéki ( Gyula)vagyok és számomra a mozgás nagy problémákat jelent. Ezért lenne egy tiszteletteljes nagy kérésem, hogy a félnapos tréninget nem lehetne-e  felvenni és díj ellenében ( trénning árával megegyezően 5.000,-Ft+áfa) megrendelhetővé tenné, hogy én is otthon gyakorlohassam. Köszönettel T.Erika

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa és Zoli ! Részt vettem tavaly az előadáson, annyira jó volt hogy hazatérve pillanatok alatt eltudtam készíteni a beszámolót, ennek ellenére ismét elmegyek mert igaz az ismétlés nem árt. sőt kell is. Mindent köszönök Mária

csak a keresztnevét...  -  

 Kedves Zsuzsi!

 

Bár én nem foglalkozom kettős könyveléssel, de szívesen olvasom a cikkeid. Nagyon hasznosnak találom.

Nem a témával kapcsolatban lenne kérdésem, de szeretnék Tőled segítséget kérni, ha lehetne:

 

A kérdéseim a következők:

 

Nappali tagozaton tanuló főiskolást lehet napi 4 órás munkaviszonyban foglalkoztatni? Milyen járulékfizetési kötelezettségei lennének az illetőnek? 

Ezenkívűl tudom, hogy márc. 31-ig marad a kiskönyv (alk.munkaváll.), ha új helyre megy az illető dolgozni, akkor kell-e másikat kérnie, vagy folytathatja a régit?

 

MAGDI  -  

Kedves Zsuzsi

Tavaly papir alapon adtam be a mérlegeket. Sajnos az időpont nekem családi okok miatt nem.jó. A részvételi dij beflizetése mellett szeretném ha DVD-n megkaphatnám az előadást.

Kérem válaszolj, hogy lehetséges-e?

Eddig még minden budapesti előadáson ott voltam és a következőkön is szeretnék megjelenni.

 

GINA  -  

Kedves Zsuzsi!

Nagy kár, hogy vidéken nem tartasz előadásokat. Hidd el, hogy nagyon sokan rész  vennének rajta.Sokszor nem kapunk megfelelő tájékoztatást ezeken a vidéki "rangos " előadásokon . A törvényváltozásokat  felolvassák az előadók, de semmi gyakorlati dolgot nem mondanak el. Többet lehet megtudni abból az információból amit Tőled kapunk. Köszönjük.Szeretnénk látni Zalaegerszegen, vagy Nagykanizsán is.  Üdv. Gina

Linda  -  

A tavalyi előadáson ott voltam, csodálatos volt, mivel nem sikerült minden mérleget papiron beküldenem,ezért élesben a jegyzet alapján sikeresen teljesítettem a mérlegek beadását. Nem is volt olyan komplikált, mint amennyire tartottam tőle. Mindenesetre köszönöm a mostani infot is, nagyon jó az emlékeztetés.Köszönettel és üdvözlettel.

 

Éva  -  

Bevallom azok közzé tartozom akik április hónapban még a régi formában adták be a bevallásokat. Így nekem a bevallás elektronikus megoldása teljesen új feladat lesz ebben az évben. Azért,hogy nem voltam tavaj biztos vagyok benne nagyon hasznos volt a részvevők számára. Mióta rendszeresen járok a képzésekre nagyon sok új fontos tapasztalatot szereztem, és nem hagynám ki akkor sem ha csak frissíteni kellene a tudásomat.   Szép napot, jó munkát.

 

Erzsi  -  

Szia Zsuzsi !

 

A tavalyi előadás nagyon jó, gyakorlatias volt. Sokat segített a beszámoló elküldésénél.

Gondolom most a változásokkal együtt fogsz tájékoztatni a beküldésről.

 

Jó munkát !

 

Üdv. Baloghné

csak a keresztnevét...  -  

 

Javaslom mindenkinek az előadást:. Őszintén szólva nekem nagyon megkönnyítette a beküldéshez kapcsolodó feladatokat.

 

Feketéné Gizus  -  

Kedves Zsuzsa!

Messzemenőkig a legjobb előadás volt, megértettük mit kell csinálni. Kitisztult a sok szóbeszéd folytán kialakul összevisszaság.

Köszönjük

 

István  -  

Érdemes figyelni az idén az IM honlapján közzétett

sémára, ABEV programmal lesz küldhető a beszámoló is !

Icu  -  

Szia Zsuzsi! Sajnálom , hogy Kecskeméten nem rendezel ilyen konferenciákat, mert arra nagyon sokan elmennék. Bp-nincs lehetöségem utazni, igy csak abban bizom hogy megint kiadod cd-t az elöadásodról és mi is hozzájutunk még időben.

Üdv. Icu.

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

A beszámoló elektronikus elküldésével kapcsolatos előadás nagyon jó gyakorlatias volt.Jól végig vezetted a képernyőn a folyamatot,így a beszámoló elküldése gyerek játék volt.Sok időt és energiát takarítottál meg.No és  a bull zippet azóta is használom.

 

Csilla