Az evások és a szakképzési hozzájárulás

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

Az evások számára az eva törvény határozza meg a szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettséget és NEM a Szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló többször módosított 2003 évi LXXXVI. Törvény. Bár vannak hasonlóságok a két szabályozás között, általában az evások nem örülnek a rájuk szabott kötelezettségnek.

Az egyszerűsített vállalkozói adóalany szakképzési hozzájárulás fizetésére kötelezett:

- az általa munkaviszony keretében foglalkoztatott minden magánszemély (ide nem értve a tevékenységben személyesen közreműködő tagját) után,

- a foglalkoztatás időszakának minden megkezdett hónapjára.

A szakképzési hozzájárulás mértéke magánszemélyenként havonta a tárgyhónap első napján érvényes minimálbér kétszeresének 1,5%-a.

A hozzájárulás mértéke tehát ebben az esetben független a bér nagyságától, az minden munkavállaló után 2008-ban havonta 2070 Ft.

A kötelezettséget munkaviszonyhoz köti, tehát nem kell fizetni a személyesen közreműködő tag után még akkor sem, ha a társaság a kettős könyvvitel hatálya alá tartozik. (Szemben a nem evások szabályával, amikor az elszámolt bérköltségnek része a tagnak kifizetett személyes közreműködés ellenértéke.)

Ennél sokkal érzékenyebben érinti az eva szerint adózókat az, hogy az alkalmazott munkavállalójuknál nem a bér összege után kell a hozzájárulást fizetni.

A gyakorlatban nem jellemző, hogy az evások alkalmazottai a minimálbér kétszeresénél többet keresnek, inkább kevesebbet. Ezért a járulékalapnak tekintett minimálbér kétszerese általában több, mint a nem eva szerint adózók járulékalapja.

Sőt. Az evásoknál az sem számít, hogy abban az adott hónapban hány napig tart a munkaviszony. Ezért mérlegeljük a következményeit annak, ha a hónap utolsó napján vesszük fel az alkalmazottat. Ugyanis 1 napi foglalkoztatás esetén is egy teljes havi járulékot (2070 Ft) kell kifizetni.

Ha az adóalany iskolával kötött együttműködési megállapodás alapján vagy tanulóval kötött tanulószerződés alapján közreműködik szakképző iskolai tanuló gyakorlati képzésében, akkor szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettségének összegét csökkentheti tanulónként havonta a tárgyhónap első napján érvényes minimálbér kétszeresének 1,5%-ával.

A bevallási és befizetési kötelezettség teljesítése is eltérő a nem evások szabályaihoz képest. Az egyszerűsített vállalkozói adóalany a szakképzési hozzájárulást negyedévenként megállapítja és befizeti, valamint az egyes negyedévekre megállapított adóelőleget az adóévre vonatkozó egyszerűsített vállalkozói adó-bevallásában bevallja.


A bejegyzés címkéi

eva, szakképzési hozzájárulás


Hozzászólások

Koncz Mária  -  

Az a kérdésem, hogy amennyiben az EVA hatálya alá tartozó vállalkozás egyetlen alkalmazottja folyamatosan egész hónapban táppénzen van, kell-e erre az időszakra Szakképzési hozzájárulást fizetni, 3.045,-Ft-ot? A vállalkozásnak ezekben a hónapokban bevétele sincs.
Köszönettel Koncz Mária

Tamara  -  

Amit kifelejtettem!!

Köszönet az eddigi hasznos információkért!

Tamara  -  

Csatlakoznék Ildikó korábbi (10.03) kérdéséhez. Lehet, hogy átsiklottam, de nem láttam választ, viszont nagyon érdekelne, mert érintett vagyok részmunkaidős alkalmazott kapcsán.

"EVÁS foglalkoztató: rövíditett munkaidőben foglalkoztatott munkavállalója után a szakképzési hozzájárulást a munkaidővel arányos minimálbér kétszeresének alapulvételével kell, hogy számításba vegye?"

rózsa  -  

Köszönöm a tájékoztatást!

Bár olvastam, de még is elfelejtettem!

csak a keresztnevét...  -  

Köszönö a folyamatos tájékoztatást, hasznosnak tartom.

Sajnos még előadásokon nem volt lehetőségem résztvenni,de remélem erre is hamarosan sor kerül.

Márta

BABAI  -  

Miért büntetik az evást azzal, hogy dupla min.bér után kell szakképzésit fizetnie????

Miért is nem a valós, tényleges jövedelem az adóalap???

Lehet, hogy inkább am-könyves kellene alkalmazni, és nem becsülettel alkalmazottat!?

Babi  -  

Számomra felháborító, és érthetetlen, hogy az evás foglalkoztatónak miért kell szakk.hj.fizetnie  GYÁS_GYED-GYES-en lévő kismama után ?

Szerintem ők fizetésnélküli szabadságon vannak, nem foglalkoztatottak, munkát nem végeznek, és ez az időszak alatt jogi állományban vannak!!

Nem értem! Jó lenne, ha nem kellene olyan után fizetni adót, ami nincs!

 

Csilla  -  

Köszönöm a megerősítést!

Edit  -  

Kedves Zsuzsa!

Szakképzési-vel kapcsolatban szeretném kérdezni , hogy a háziorvosnak kell-e fizetni szakképzésit?/alkalmazottakkal,egyéni váll. és társasági formában működők/ Köszönöm a hasznos infókat,minden jót :GnéEdit

Éva  -  

Köszönöm az új információt

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm. Új információt kaptam. Az, hogy a részmunkaidősfoglalkoztatott után arányosan csökkenteni kell-e az alapot engem is érdekelne.

Mégegyszer köszönöm és további szép napot: Magdi

 

Magdi  -  

Sajnos  most szembesültem ezzel a gonddal, vagyis Én  rosszul állapítottam meg az evás szakképzésit.

Gyás, Gyed alatt is kell fizetni hozzájárulást, hiszen munkaviszony fent áll.

Üdv. Magdi

Rozália  -  

Igazán nagyon hasznos infromációk, köszönöm. Lenne egy kérdés: igaz nem evás, de a szakképzési hozzájárulásról jutott eszembe. A KFt főfoglalkozásu tagja , munkát végez, nem vesz fel munkabért, csak a  járulékok kerülnek utána megfizetésre. A fel nem vett  /brutto/ munkabér  alapja-e a szakképzési hozzájárulásnak, vagy csak  a felvett, ténylegesen kifizetett  btto bér után kell számolni.. Előre  is köszönöm  a véleményeket, hozzászólásokat,  üdv. Rozália

csak a keresztnevét...  -  

köszönöm!

Erzsébet  -  

Kedves Zsuzsa!

Egy új és meglepő információval lettem okosabb.Azt tudtam,hogy az evás vállalkozások csak az alkalmazottak után fizetnek szakképzési hozzájárulást,a minimálbér kétszerese után.Az viszont teljesen új számomra,hogy töredék hónap után is teljes összeget/2070.-Ft/ kell fizetni.

Köszönöm az új és hasznos információt!

Üdvözlettel     Jelencsikné Erzsi

Margit  -  

Ez 2007 .évben is így volt?

Ildikó  -  

EVÁS foglalkoztató: rövíditett munkaidőben foglalkoztatott munkavállalója után a szakképzési hozzájárulást a munkaidővel arányos minimálbér kétszeresének alapulvételével kell, hogy számításba vegye?

Erzsébet  -  

Kedves Zsuzsi, kedves kollégák!

A cikk nagyon aktuális volt, és segitett is. A cikkhez kapcsolódóan volna egy kérdésem:Sajnos nem vagyok elég tájékozott evés egyéni vállalkozó ügyben, kérem, ha valaki tud segítsen! Másodfoglalkozású evás egyéni vállalkozónak két alkalmazottja van, mindkettőt heti 20 órában foglalkoztatja, havi 34500,- ftért, vagyis a minimálbér feléért. 

Ebben az esetben is a teljes minimálbér után kell kiszámítsa a szakképzáési hozzájárulás összegét?

köszönettel: Erzsébet

Magdi  -  

Kedves Zsuzsi! Már megint új információt kaptam.  Én sem tudtam, hogy 1 nap után is teljes hónapra kell fizetni az alkalmazott után.Éppen érint a téma, a legjobbkor jött megint a segítség.Nagyon köszönöm és további jó munkát kívánok. Üdv.Magdi

 

Nóra  -  

Nagyon köszönöm!

etus  -  

ez nem is olyan egyszerű, jó a figyelmeztetés, nehogy elmaradjon. egy szerencsém van, hogy nincs alkalmazottja a társaságnak.

gabi  -  

Köszönöm a tájékoztatást,  új informáiót kaptam.  Jó tudni.

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm az  új információt. További jó munkát! Ili 

Erika  -  

Abban az esetben is meg kell-e fizetni a szakképzési hozzájárulást, ha a dolgozó Gyed-en, Gyes-en van, de a munkaviszonya fennáll?

Krisztina  -  

ez jó kérdés, engem is érdekelne a válasz üdv

Böröczkyné Zsuzsi  -  

A magánszemélyek létszámának megállapításához a KSH "Útmutató a munkaügy-statisztikai adatszolgáltatáshoz" című kiadványa nyújt segítséget. E szerint a munkaviszony keretében foglakoztatottak körébe beletartozik az az alkalmazott, aki táppénzen, gyed-en, gyes-en, gyáp-on van. Tehát kell fizetni.

Krisztina  -  

Köszönjük gyors válaszod üdvözlettel

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm a téjájoztatást!

Ica

emi54  -  

Már megint nagyon hasznos információkat kaptam. Köszi szépen. Van egy kérdésem: mi is evások vagyunk, ketten a bt.-ben  ügyvezetők egy kültaggal. Munkaszerződésünk nincs a bt.-vel, alkalmazotti kedvezményt nem veszünk igénybe. Nekünk kell-e szakképzési hozzájárulást fizetnünk? Ez nagyon fontos és sürgős kérdés, kérlek, válaszolj. Előre is köszi

Pani  -  

Köszönöm az információt,bár nem érint,de  ismerőseim körében sokan hasznát fogják venni. Pné.K.Anna

Mária  -  

Köszönöm!

És az ég tudja mennyi ilyen témát találhatunk, amelyet másképpen kell értelmezni, mint normális esetben?!

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm az információt, mi is eva-ok vagyunk, de azt nem tudtam, hogy 1 napi munkaviszony után is teljes havi szakképzési hozzájárulást kell fizetenem.

 

Marika

Kovácsné ,Magdi  -  

Kedves Zsuzsi!

Eva-sok (kettős könyvvitel)-egyéni vállalkozónak könyvelhetnek,és eva-t

meg kell szüntetni?

 

Magdi

Magdi  -  

Zsuzsika! Nagyon jó az EVÁS szakképzési cikk, nem  tudtam, hogy 1 nap után is egy havi összeget kell fizetni  és még sok minden tisztázódott bennem.

Segítséget kérnék szintén szakképzési hj. témában. Szakmunkás tanulót foglalkoztat egy ügyfelem, többet -szakácsot, felszolgálót. Tanulókkal kötött szerzödést  és regisztráltatta magát az OM Alapképző intézményhez mely el is fogadta és regisztrálta. Már tavaj történt és még nem csináltam meg a bevallást amit már február ban el kellett volna küldenem - de nem tudom megcsinálni. Már beszéltem is a Minisztériummal várják a bevallást és a cég is még visszavár pénzeket, de ez is  ismeretlen számomra. Én az államfele járó kötelező részt az APEH-hoz utaltattam, közben az OM illetékese azt mondta azt is a Minisztériumba kellene utalni, tehát mindent, de akkor a 03 lapra mit írok? Kérem a segítségedet milyen törvényeket tanulmányozzak át, hogy mihamarabb megtudjam csinálni aztán a következő években fog menni, de a kezdet szörnyű!

Várom jó tanácsaidat ez ügyben!

Köszönöm segítségedet!

Papp Mihályné Magdi

Csuhai Imréné Margó  -  

Nagyon köszönöm!!

Kati  -  

Nagyon köszönöm a tájékoztatést, mivel ez teljesen elkerülte a figyelmemet.

Éva  -  

Kedves Zsuzsi! Köszönöm az információt, megint találtam benne olyat, ami eddig elkerülte a figyelmemet, Nem tudtam, hogy az evás munkaviszonynál akár 1 napi foglalkoztatás esetén is meg kell fizetni egy teljes havi szakképzési hozzájárulást.

Mónika  -  

 

Kérdésem, hogy a gyed-en, gyes-en lévő munkavállaló után is fennáll-e az előbb említett fizetési kötelezettség?

Böröczkyné Zsuzsi  -  

A magánszemélyek létszámának megállapításához a KSH "Útmutató a munkaügy-statisztikai adatszolgáltatáshoz" című kiadványa nyújt segítséget. E szerint a munkaviszony keretében foglakoztatottak körébe beletartozik az az alkalmazott, aki táppénzen, gyed-en, gyes-en, gyáp-on van, tehát az evás foglalkoztatónak ekko is kell szakképzési hozzájárulást fizetni!!!!

Ani  -  

Másik nagy igazságtalanság,pl.  ha az alkalmazott 3évig szülni van, akkor is fizetni kell utána a fix összegü járulékot. Üdv. Ani

Erzsi  -  

Mi  van ha az evás alkalmazott tartósan betegállományba kerül, vagy elmegy szülni (tgyás, gyed, gyes)? A munkaviszonya nem szünik meg! Mi van a szakképzési hozzájárulással?

Magdi  -  

Sajnos igen fizetni kell az evás vállalkozónak a munkaviszony keretében foglalkoztatottak után akkor is, ha ténylegesen nem termel. Ha gyeden van az alkalmazott abban az esetben is meg kell állapítani a szakképzési hozzásárulást. A tárgyhónap első napján érvényes minimálbér kétszeresének a 1,5%-át.

Üdv: Magdi