A szabadság kiadására vonatkozó szabályozás módosítása

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

A Munka Törvénykönyvének április 1-i változásáról sokat lehetett hallani a média különböző csatornáin. A szabadság kiadásának rendje azonban munkáltatónként eltérhet, fontos tehát tudni, hogy a következő évre történő átvitelre mikor van lehetőség.

Főszabály szerint a szabadságot esedékességének évében kell kiadni. A munkavállalónak alanyi joga van a szabadságra, de a Munka tv. megfogalmazásából kitűnik, hogy a szabadságot nem a munkavállaló veszi ki, hanem a munkáltatónak kell kiadnia.

Általános szabályként a szabadság kiadása előtt a munkavállalót előzetesen meg kell hallgatni. Az alapszabadság egynegyedét a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni, kivéve a munkaviszony első három hónapját.

A munkáltató a szabadság kezdete előtt 1 hónappal köteles a kiadás időpontját a munkavállalóval közölni. Az egyhónapos közlési határidő lehetőséget teremt a munkavállalónak arra, hogy a szabadságra felkészüljön. Ne fordulhasson elő például, olyan eset, hogy a munkáltató alapanyag késedelmes beérkezése miatt a dolgozóit azonnal szabadságra küldje, hanem a kiesett időre, az állásidőre járó bért fizesse. Ha a munkáltató a meghatározott időpontot megváltoztatja, köteles a munkavállaló kárát megtéríteni (pl. ha emiatt a munkavállaló az előre befizetett két hetes üdülésre nem tud elmenni, a munkáltató köteles megfizetni a felmerült költségeket).

A szabadság kiadásának általános szabályán túl, a következő két esetben a tárgyévet követően is lehetőség nyílik a szabadság kiadására:

a munkáltatónál felmerült okból, ha fontos gazdasági érdeke ezt indokolja, a szabadság kiadásra nyitva álló éves határidő a tárgyévet követő év március 31-ig meghosszabbítható. A kivételesen fontos gazdasági érdekre a jogszabály eddig nem adott eligazítást, az április 1-én hatályba lépett módosításban azonban pótolták hiányosságukat.

Kivételesen fontos gazdasági érdeknek minősül minden olyan körülmény, melynek felmerülése – a Munkavállaló szabadság miatti távolléte esetén – a munkáltató gazdálkodását meghatározó módon hátrányosan befolyásolná. A kivételesen fontos gazdasági érdek fennállása esetén a szabadnapok legfeljebb egynegyede vihető át. Meghatározásra kerültek továbbá „a munkáltató működési körét közvetlenül és súlyosan érintő okok” egyes típusai is, melyek fennállása esetén a szabadság több mint egynegyed része is átvihető.

Azoknál a munkáltatóknál is változott a törvényi előírás, ahol működik szakszervezet és így van kollektív szerződés. Eszerint a felek a kollektív szerződésben megállapodhatnak abban, hogy a szabadság a tárgyévet követő év június 30-áig adható ki.

A módosító szabály átmeneti rendelkezései meghatározzák, hogy ezeket először a 2007. évre járó rendes szabadság kiadása tekintetében kell alkalmazni. A 2006. évre járó, még ki nem adott szabadságot a korábbi szabályokat lehet alkalmazni.

a munkavállalónál felmerült okból, ha betegsége, vagy a személyét érintő más elháríthatatlan akadály meggátolja abban, hogy szabadságát a tárgyévben kivegye, akkor az akadályoztatás megszűntétől számított 30 napon belül kell kiadni a szabadságot. E szabály kötelező előírás a Munka tv.-ben, ettől érvényesen eltérni nem lehet (még a felek egyező akarata esetén sem).

A szabadságra való igény három év alatt évül el. A ki nem adott szabadság pénzbeli megváltása törvénysértő. A következő évre járó szabadság tárgyévben előre való kivétele, ill. kiadása szintén szabálytalan.


Hozzászólások

Isrván  -  

 12 órás munkarendre (7-19 ill. 19-7) hogyan alakul a szabadság kivétel?  pl: 2 x12 órás munkanapra 3 nap szabadságot kell kivenni ?

kati  -  

a munkahelyemen augusztusban leállás cimen szabadságon vagyunk. augusztus 25-én kellett volna kezdeni, de problémák vannak a cégnél, nincs anyag igy továbbra is szabadságon kellett lenni, ami elviekben nem lehetne, mert időarányosan nem jár még annyi szabadság amit Ők kiadtak. Mivel a cégnél a tárgyév augusztustól- következő év augusztusáig tart. Időközben felmondtam és állitólag 9 nap szabadságot kell visszafizetnem.

Erika  -  

Kedves Zsuzsa! Köszönet a rendszeres infókért! A szabadság-megváltáshoz csak annyi, hogy munkaviszony megszűnéskor lehet, egyébként tilos. 

136. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszűnésekor, illetőleg sorkatonai vagy polgári szolgálatra történő behívásakor, ha a munkáltatónál eltöltött idővel arányos szabadságot nem kapta meg, azt pénzben kell megváltani. Egyéb esetben a szabadságot pénzben megváltani nem lehet; ettől érvényesen eltérni nem lehet.

Üdvözlettel, Era

Ildikó  -  

Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy 2005.nov.24.én született meg a kisfiam akivel jelenleg még gyesen vagyok. A 3 év alatt összegyült szabadságaim száma 73 nap. Vissza nem vesznek mert a munkáltatóm nem tud alkalmazni. Ez év novemberében lejár a gyesem.Kivehetem e a szabijaimat ezt követően havonta vagy a munkáltatónak ki kell fizetnie az összeset?És kollektív szerződésnél jár e végkielégítés?

Zsuzsa  -  

Azt szeretném megkérdezni,ha én négy órás munkát vállalok akkor mennyi szabadság jár egy évre a teljes pl. 45 év felett 30 nap vagy miután négy órás munkában 15 nap egy évre ?

Gergye István  -  

Mi is az a különös gazdasági érdek amit egy csodálatos munkaügyi felügyelő is elfogad. Kellene erre egy példa. akármit mondunk mondhatja azt a felügyelet, hogy az nem gazdasági érdek, hanem a munkáltató érdeke.

???

gergye@gl2005.hu

Zoli  -  

Szia! 3X12 órás folyamatos műszakban dolgozom, ami után 3 nap pihenő jár. Nekem már a max. szabadság jár, de mivel a szabit nálunk még órában számolják, így csak 20 nap. Tudomásom szerint szabadságot napban számolják maximum 30 nap. Nem értem akkor, ez a tőrvény csak a nappalos 8 órás dolgozókra vonatkozik? Sajnos úgy látom, hogy akik ezzel foglalkoznak nincsenek a helyzet magaslatán, nem kell hozzá semmi más csak egy számológép. Ebből megtudhatja, hogy 1 év alatt kb. 1 hónappal többet dolgozunk, mint egy 8 órában foglalkoztatót dolgozó. Szerintem a tőrvényeket a külföldi munkáltatók szája-íze szerint alkotják.

Izabella  -  

Nem tudok arra választ találni, hogy mi van akkor, ha a GYES után járó szabadságot a munkáltató nem adta ki 2007. évben, ez a szabadság átvihető-e 2008-as évre, és miként

Marianna  -  

CSak annyi érekelt volna, hogy mi van akkor, ha a felek megegyeznek, hogy a munkavállaló átviheti a szabadságát, kit sért ez?

Timea  -  

Köszönöm, hasznos információkat kaptam

Marcsi  -  

Szeretnem megtudni,hogy hogyan lehetseges az ,hogy edesanyam egy iskolaban takarit es a koleganoivel par ev elteresevel egy korosztalyba tartoznak/55-60/es kulonbozik a szabadsag napjaiknak szama.Mar utananeztem amennyire lehetett,de csak addig jutottam el,hogy 45 ev felett 30 fizetett szabadnap jar.Ez kicsit furcsa,mert az egyik koleganoje 52 eves es csak 29 napja van a masik 56 eves es 34 napja van.Edesanyamnak meg 30 napja van csak azt szeretnem tudni,hogy hogyan kell kiszamitani a szabadsag egyenre eso reszet./Egyikuk sem uj munkavallalo atlagosan 5 eve mar foglalkoztatottak/ Koszonettel Maria Sandor marcsi@eftel.net.au

Bea  -  

A tavalyi ki nem vett szabadságot a cégnek ki kell fizetnie, ha én szept, 30-a elött kilépek a cégtől és a kilépést követő napon mr van másik állásom?

csak a keresztnevét...  -  

Teca

Szilvi  -  

Napi 4 órában dolgozom.Ugyanannyi szabadság jár a 4 órásnak, mint a 8 órában foglalkoztatottnak, vagy csak a fele?

Andrea  -  

Én úgy olvastam az Mt.-ben, hogy a szabadságra való jog nem évül el a munkaviszony fennállása alatt (a 11.§-tól eltérően) . A cikk végén szereplő 3 év elévülési idő pontosan mire vonatkozik itt?

csak a keresztnevét…Magdi  -  

Szeretném tudni, hogy 4 éve gyesen levő anyukának mennyi szabadság jár ( a gyes kezdetétől göngyölődik a munkában állásig ?) Mi lesz a szabadsággal, ha a kisebbik gyermek 2 éves, és a céget felszámolják , egyáltalán gyesen levőnek fel lehet mondani?

csak a keresztnevét…Éva  -  

A kinem adott szabadság hogy-hogy törvénysértő?Mi rendszeresen kifizetjük a kilépett dolgozók még fel nem használt ,időarányos szabadságát.Akor ez nem helyes?Mióta?

Zsuzsi  -  

Fizetett szabadság a munkaviszony első napjától jár. Aki év közben lép be, annak időarányosan kell az azévi szabadságát kiszámolni. Egy 28 éves magánszemélynek évi 22 nap szabadság jár. Az, hogy a munkaviszony csak napi 4 órás, nem befolyásolja a szabadságos napok számát.

carol  -  

Valaki! Nem értem ezt az egészet. Kédés: jár-e nekem fizetett szabi? Ha csak 9hónapja jelentettek be 4óra 28évesen képesítéssel?? Nem bántani ezek nekem magasak-bla-bla. Előre is köszi.

csak a keresztnevét zsuzsa…  -  

Ez a törvény is csak annyit ér, amennyit betartanak belöle./ Le sem merem írni, hogy általában hogyan működik a szabadság kiadása, vétele egy-egy munkahelyen. A Munkavállalók hozzáállásával sincs minden rendben, nemcsak a munkáltatókat kell büntetni.Pl.nem akarok szabadságra menni, most nincs rá szükségem, inkább fizessék ki, de sokszor előfordul ilyen és ehhez hasonló mondat, kérés.

Böbe  -  

És a személyiségi jogok...? :D

csak a keresztnevét…Pikikee  -  

Bizony ez a törvény nagyon jó így ahogy van ! Sőt én még tovább szigoritanám, hiszen az éves szabadságunk nem arra való, hogy pénzben megváltsák, ha nem a szervezetünk regenerálodására ! Sőt én nagyon keveslem az éves szabadságomat..... még akkor is ha lassan elérem a 30 napot :-))))))))) Mond meg hánynap az alapszadságod és megmondom hányéves vagy :-)))))

anonim  -  

Kedves Zsuzsi! Személyes véleményem erről a témáról az, hogy a szabadság kiadásának vagy megváltásának lehetőségét a munkavállaló és a munkáltató megállapodására kellene bízni. Hiszen van akinek a pénz, van akinek a szabadidő a fontosabb!Egyébként köszönöm a tájékoztatást, további jó munkát kívánok! Andi

anonim  -  

Köszönöm a sok segítséget amit a munkám során kamatoztathatok, érthető, tiszta törvény értelmezést ami bizony többszöri olvasás után se válik sokszor érthetőbbé. További sikeres munkát és jó egészséget Mária

Diána  -  

Köszönöm. Ezt nem is gondoltam volna, hogy a pénzbeli megváltás törvénysértő! További jó munkát! Üdv. Diána

Péter  -  

Kedves Zsuzsa!Köszönöm szépen, hogy megtisztel hirlevelei megküldésével. Minden alkalommal bebizonyitja, milyen nagy szakmai tudással rendelkezik az egyre bonyolultabb jogszabályok értelmezésében, amelyeket mindig közérthetően ad közre.

anonim  -  

Kedves Zsuzsi! Köszönöm a hírleveleket, melyek a munkámban hasznos segítséget adnak.Mindig közérthető formában adod közre a még száraznak tűnő jogszabályokat is, melyek első olvasatra talán nem mindig érthető. Üdv. Zsuzsanna

Böröczkyné  -  

A 2006 évi szabadságokra is érvényes az a szabály, hogy azokat a tárgyévben ki kell adni. A 2006. évre járó, még ki nem adott szabadság kiadására 2007. szeptember 30-ig van lehetőség, amennyiben azt különös gazdasági érdek miatt nem lehetett a tárgyévben kiadni.

anonim  -  

próba

anonim  -  

Azt hallottam, hogy a 2006 évi szabadságokat, idén augusztus 31-ig kell, és lehet igénybe venni. Igaz-e ez a hír? Előre is köszönöm a választ.