Változások az új PTK-ban - könyvelőknek

  |   írta: Lurdy Ház - Budapest   |  

Az új Polgári Törvénykönyv az elődjéhez képest teljes új szerkezetben tartalmazza a szabályokat, amely kihatással lesz a cégek, vállalkozások életére. Egy könyvelő nem legyinthet azzal, hogy: ez a cégjogászok dolga, majd megkérdezzük az ügyvédet!

ptk_fej.jpg

Bár való igaz, hogy a könyvelőknek nem kell fejből fújniuk az új PTK szövegét, de elengedhetetlen tudniuk, hogy mit hol keressenek 2014 tavaszától.

Számos olyan új szerződéstípushoz kötődő gazdasági esemény is megjelenik ebben a kódexben, amelyeket eddig más törvényekben foglalt szabályok alapján rögzítettél a könyvelésben. Ilyenek többek között a franchise-ra vonatkozó szabályok, a lízingszerződések vagy a bizományosi szerződések.

Miért foglalkozna egy könyvelő az új PTK-val?


dr_nemeth_gabriella.jpgDr. Németh Gabriella ügyvéd, a konferencia előadója, és egyben az Adónavigátor jogi szakértője.

Gabi rendszeresen konzultál Böröczky Zsuzsival, hogy az általa vezetett könyvelőiroda munkáját segítse.

Ezeken a beszélgetéseken derült ki, hogy az ÚJ Polgári Törvénykönyvbe egy csomó olyan rendelkezés is bekerült, amelyekről korábban a Gazdasági Társaságokról szóló törvény vagy a cégtörvény rendelkezett, és amelyeket könyvelőként eddig is használtál. Elkerülhetetlenek lesznek számodra is azok a kérdések, melyekkel az ügyfeleid fognak bombázni.

Ugye nem szeretnéd ezekben a helyzetekben kínosan azt válaszolni, hogy "nem tudom"?

Irányadó magazin előfizetők korábban két CD mellékleten is megtapasztalták dr. Németh Gabriella közvetlen, barátságos, közérthető stílusát. Akik pedig ott voltak a legutóbbi Könyvelők Országos Találkozóján, azok személyesen is megismerkedhettek vele.

Ez az előadás is hasonlóan közérthető és barátságos stílusban hangzik majd el, mert az előadó tudja: a jogról nem elég beszélni, azt érteni, használni is tudni kell.
vonal2.jpg

Időpont

 

Helyszín

   

Részvételi díj

2014. február 26.


(szerda)

9 – 16 óráig
Regisztráció 8 órától
fugg.gif

Lurdy Ház


1097 Budapest
Könyves Kálmán krt. 12-14.

Megközelítés >>


fugg.gif


18 000 Ft +áfa

(bruttó 22 860.-)

vonal2.jpg


Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

no-kave-no_ado_2.jpgA továbbképzés szüneteiben NEM szolgálunk fel langyos kávét és vizet, száraz pogácsát, nejlonos szendvicset, és ezért NEM tüntetünk fel a számlán „közvetített szolgáltatást”, amelynek az adóját Neked kellene megfizetned. Sokkal jobb megoldás, ha a Lurdy Ház éttermeiben és büféiben azt eszel-iszol, amit megkívánsz, és annyit költesz rá, amennyit akarsz.

 

 

Mi történik a jelentkezési lap kitöltése után?

A megadott e-mail címre egy díjbekérő e-mailt küldünk, amely alapján intézkedhetsz a részvételi díj átutalásáról. Amennyiben nem rendelkezel bankszámlával, egy MKB fiókban is befizetheted a díjbekérőn szereplő összeget. A pénz beérkezése napján kiállítjuk a számlát, amelyet postán küldünk a megadott e-mail címre.

vonal2.jpg

ez_a_vonat_elment.jpg

Ez a vonat már elment, lezártuk a jelentkezést.


 

Adónavigátor Tanácsadó Kft.
6000 Kecskemét, Katona J. tér 18.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00861-2010
Intézményakkreditációs lajstromszám: AL-2678

Információ:
Böröczky Zoltán - zoli@adonavigator.hu - 20/9449302