Könyvelők Országos Találkozója 2019

  |   írta: Könyvelők Országos Találkozója   |  

dsc_7209_p.jpg


Mi a legnagyobb problémája a könyvelőknek 2019-ben?

Munkám során sok könyvelővel találkozom, és ez a három téma szinte minden beszélgetésben felmerül:
  • A szakmai ismeretek napra készen tartása. Az ügyfeleink ezt a tudást fizetik meg a könyvelési díjban. A kötelező továbbképzések nem mindig érik el ezt a célt, ezért szükséges egyéb forrásokból is tájékozódni.
  • Könyvelőirodai digitalizáció. Ma már mindenki érzékeli, milyen nagy lehetőség van modern rendszerek alkalmazásában, mert hihetetlen módon képesek meggyorsítani és egyszerűbbé tenni a könyvelők munkáját.
  • A megfelelő munkatársak megtalálása. Minket könyvelőiroda vezetőket is elért a munkaerőpiaci válság. Ma már nagyon nehéz olyan munkatársat találni, aki érti és szereti a szakmáját.
Böröczky Zsuzsi
a KOT házigazdája

Itt a segítség!

Ezekre a kérdésekre adunk választ a Könyvelők Országos Találkozóján, vagy legalábbis segítünk megmutatni a helyes utat, hogy neked már ne kelljen felesleges köröket megfutnod a megoldások eléréséhez.

kot2019_logo.png

Jelentkezési lap>>


ELŐADÁSOK

Kisvállalkozói matekóra

zsuzsi.pngBöröczkyné Verebélyi Zsuzsanna
bejegyzett könyvvizsgáló, adószakértő

Az év vége közeledtével már nagyon várjuk, hogy milyen módosításokkal lep meg minket a jogalkotó. Bár a változások részleteit még nem ismerjük, az év végi feladatainkra már most fel tudunk készülni.

Az EVA megszűnése után az érintetteknek hova lehet átlépni, és más adónemek esetében érdemes-e váltani?

Az idén is megkezdődik a kisvállalkozói matek, amiben nekünk könyvelőknek kell segítséget nyújtanunk ügyfeleinknek, hogy jövőre is a legkedvezőbb adózási módot választhassák.



Számlázás és könyvelés a digitalizáció korában

stygr_lszl_kot19.jpg
Stygár László
A Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője

A digitalizáció hurrikánja nemcsak vállalkozókat, de a NAV-ot és a könyvelőket is utolérte. Ha a vele érkező lehetőségeket felismerjük és használjuk, pozitívan hatnak mindannyiunk életére.

Amikor arról beszélünk, hogy elveszik-e a robotok a könyvelők munkáját, szerintem nem. De arról igenis érdemes beszélni, hogy hogyan kopik ki a manuális, hibalehetőséggel teli "rabszolgamunka" a könyvelők keze alól, és hogyan fogják ezt elvégezni helyettük szoftverek. Akár már ma!

A könyvelők melyik csoportjába tartozol?

cs_zs.jpg
dr.Sallai Csilla és Böröczky Zsuzsi

Nem Facebook csoportra gondolunk, hanem arra, hogy mennyire vezeted tudatosan a könyvelőirodádat. Ha még van mit tanulnod ezen a téren, az nem a te hibád, mert ezt nem oktatják kötelező képzéseken.
  • Vannak könyvelők, akik rengeteget dolgoznak, mégsem érzik, hogy egyről a kettőre jutnak. Kevés szabadidejük van, és mindennel az utolsó percben végeznek.
  • Aztán vannak, akik munkájukat és irodájuk működését tudatosan, tervek, és szabályok mentén szervezik. Ők ritkán túlóráznak, és mindig időben elkészülnek a bevallások.

Te melyik csoportba tartozol? Amelyikre a folyamatos tűzoltás jellemző, vagy amelyikben 4-kor hazamennek a könyvelők? Készen állsz néhány „pipálós” kérdés megválaszolására?


Kinek a csuklóján csattan a bilincs?

fuloppeter.jpgDr Fülöp Péter
ügyvéd, adótanácsadó

Lehet, hogy könyvelőként már futott át a kezeden néhány fiktív számla, de észre sem vetted. Pedig rád nézve is súlyos következményei lehetnek az ilyen csalásnak.

Az előadás során felderítjük, hogyan szűrheti ki a könyvelő a valótlan gazdasági eseményeket. Értelmet nyernek olyan fogalmak, mint pl.: körhinta jellegű adókijátszás, cégfantomizálás és fedezetelvonás.

Megtudhatjuk, mire „ugrik” az adóhatóság, milyen ügyleteknél kell résen lenned, hogy elkerüld a felelősségre vonást.

Megismerkedünk az adóellenőrzés fajtáival, egyes adóigazgatási eljárások szabályaival, és hogy miként védekezhetünk eredményesen peres eljárás során.


Könyvelőirodai evolúció

Egri-Retezi Katalin, TakácsTibor és Böröczky Zsuzsi beszélgetése
evolucio.jpg
Az egyedfejlődés során azok a fajok maradtak fenn és váltak sikeressé, amelyek a legjobban tudtak alkalmazkodni a körülményekhez. Zsuzsi két elismert szakértővel beszélget arról, hogy a jövőben milyen elvárásoknak kell megfelelnünk, mik lehetnek azok a kiaknázandó lehetőségek melyekkel versenyelőnyre tehetünk szert más könyvelőirodákkal szemben.


Hogyan találd meg, és vonzd be a cégedbe a jól képzett és dolgozni akaró pénzügyi, számviteli szakembereket?

andras-kozeli.pngBaráth András
okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó, a Gerilla Önéletrajz Műhely és a JobSolver alapítója és vezető tanácsadója

Miért nincs elég jelentkező az álláshirdetésekre? Hol vannak a jó pénzügyi, számviteli szakemberek? Miért tart manapság háromszor annyi ideig, és miért kerül négyszer annyiba megfelelő pénzügyes kollégát találni?

A kényelmes válasz az, hogy “mert nincs elég szakember a piacon”. Ha azonban az igazság is érdekel, akkor hallgasd meg ezt az előadást.

András az egyik legismertebb álláspiaci szakértő Magyarországon, az előadásában többek között beszél azokról a valódi okokról, amelyek megakadályozzák, hogy olyan munkaerőt találj, amilyet szeretnél.
  • Mi jelenti a könyvelők számára manapság a legnagyobb veszélyt a megfelelő szakemberek megtalálásában?
  • Hogyan fogalmazz meg egy igazán jó álláshirdetést?
  • Hol és hogyan hirdess, hogy az ne üres pénzkidobás legyen?
  • Mit keres 2019-ben egy pénzügyi, számviteli szakember?
  • Hogyan tudod felvenni a versenyt a multikkal?
  • Mi az a két messze alulértékelt szakember réteg, amiben tartalék van, és nem szólítják meg őket a cégek?
  • Mik az alapvető problémák a fiatalok munkavállalási szokásaiban? Hogyan tudod integrálni őket a cégbe?

Semmi száraz elmélet, csak olyan módszerek és tippek, amivel eredményesebbé teheted cégednél a munkaerő-utánpótlást.


Segédtáblák és dokumentumok, amelyek megkönnyítik a könyvelői munkát

abakusz.jpgBöröczky Zsuzsi már eddig is megosztott több, általa használt táblázatot és dokumentumot a követőivel. Most mégtöb hasznos anyagot mutat meg használat közben.

Munkánkban már számos ügyviteli programot használhatunk, de egyben biztos vagyok: az Office programcsalád kiemelt szerepet játszik a mindennapjainkban.

Analitikákat, feljegyzéseket készítünk, egyeztetéseket végzünk ügyfelekkel és partnerekkel, amihez leggyakrabban az Excel és a Word programokat hívjuk segítségül.

Megmutatunk néhány kész táblázatot, dokumentumot azokból, amiket Zsuzsi használ munkája során, és a konferencia után elküldjük neked e-mailen ezeket a hasznos dolgokat.



MEGLEPETÉS ELŐADÁS

meglepi.jpg



Időpont:

 

Helyszín:

 

Kedvezmények:

KOT 2019

2019. szeptember 25.
(szerda)
8 - 17 óráig
fugg.gif

Lurdy Ház


1097 Budapest
Könyves Kálmán krt. 12-14.

Megközelítés >>


fugg.gif
Érvényes Irányadó Magazin előfizetőknek 4 000 Ft kedvezmény.
(A kedvezményes kupon kódot korábban e-mailen küldtük.)

Ez a vonat elment...

Köszönjük az érdeklődést!

ez_a_vonat_elment.jpg

KÖNYVELŐIRODAI SZAKKIÁLLÍTÁS

 

 


Adónavigátor Tanácsadó Kft.
6000 Kecskemét, Katona J. tér 18.
NGM akreditációs sorszám: 52/2010.
zoli

Információ:
Böröczky Zoltán
zoli@adonavigator.hu
20/9449302