Szakértői blog

Ha kilépsz az evából...

Az eva az egyik legnagyobb kérdése a decemberi hónapnak. Ha már eldöntötted, hogy kilépsz, akkor néhány tanács, mivel tudsz adót spórolni.
Bővebb információ >

Köszönetnyilvánítás

Elsősorban Nektek, résztvevőknek köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek!
Kíváncsiak is vagyunk a véleményetekre, milyennek találtátok a konferenciát.

Bővebb információ >

EVA komédia

Tudod, miért nem foglalkozunk a végszavazás előtt részletesen a jövő évi adóváltozásokkal itt az adónavigátoron?
Itt egy tipikus példa a válaszra...
Bővebb információ >

Bejelentés készpénzfizetésről

A készpénzmozgással kapcsolatban már sok szabály kellett megtanulni. Ezekből egyik másik alkotmányellenesség címén került ki a törvényből. Jelenleg nincsenek korlátozva a partnerek közötti készpénzes tranzakciók, de előfordulhat, hogy azt be kell jelenteni.
Bővebb információ >

Osztalékelőleg

Ha a tulajdonosok az idei év várható nyeresége terhére szeretnének osztalékhoz jutni, akkor azt osztalékelőleg formájában még felvehetik. A 2011-es évre osztalékelőleget január 1-től már nem lehet adni, ekkor már meg kell várni a beszámoló elfogadásának napját. Mit is kell még tudni az osztalékelőlegről?
Bővebb információ >

Szabad a gazda, plusz letölthető fejezet

A rejtvényként feladott videót a kecskeméti Print 2000 Nyomdában vettük fel, ahol az Adónavigátor Könyvek legújabb darabja készül.
Mi a könyv témája és címe? Nézd meg a teljes videót, és fogadd el a könyv I. fejezetét ajándékba!
Bővebb információ >

Ajándékok az szja törvényben – 4. rész

Lehet, hogy van aki szerint ezzel a résszel kellett volna kezdeni, hiszen ez lesz teljesen adómentes. Azért került mégis a cikksorozat végére, mert ez nincs közvetlen összefüggésben az év végi ajándékozásokkal. De mindenképpen érdemes tudni róla.
Bővebb információ >

Ajándékok az szja törvényben – 3. rész

Mind a csekély értékű ajándék, mind pedig az üzleti ajándék sajátossága az, hogy konkrét magánszemélyeknek, partnereknek adjuk. Amikor kisebb értékű reklám célú szóróajándékokat osztogatunk, akkor nem készítünk feljegyzést arról, kinek adtuk azokat.
Bővebb információ >

Január elsejétől megszűnhet az eva

Az Adónavigátoron nem szoktunk időt fecsérelni tervezetekre, módosító indítványokra. Bőven elég, ha az elfogadott törvényeket beszéljük meg. Viszont ez a hír, sok vállalkozót nagyon érzékenyen érinthet.
Bővebb információ >

Hogyan segíthetsz az év hátralévő részében a legjobb ügyfeleidnek? - Ajándékok az szja törvényben 1.

Szerencsére, még vannak olyan vállalkozások, amelyek megengedhetik maguknak azt, hogy munkavállalóikat, üzleti partnereiket év végi ajándékkal lepjék meg.
Ez egy remek alkalom arra is, hogy könyvelőként ismét elismerést szerezz ügyfeleid körében.
Szedjük csokorba az ajándékok szja vonzatát. Cikksorozatunk első része a csekély értékű ajándékot mutatja be.
Bővebb információ >

Október 20: ÁFA bevallás

Most nem csak a közeledő határidőre szeretném felhívni a figyelmet. Az előttünk álló áfa bevallás kicsit más mint a többi. Az EU döntése alapján megváltozott az áfa visszaigénylés szabálya.
Bővebb információ >

Szja és illetékmentes a végtörlesztés

Talán van, akinek eszébe sem jutott szja-t és illetéket fizetni a végtörlesztés kapcsán keletkezett elengedett követelésről. Az „otthonvédelmi” törvény azonban nem felejtette el ezt a mentességet szabályozni.
Bővebb információ >