Szabadság pénzbeli megváltása

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsana   |  

Sokszor kérdezik ügyfeleink, hogy a munkavállalók "bennragadt" szabadságát meg lehet-e váltani. Erre csak a munkaviszony megszűnésekor van lehetőség, az időarányosan járó, ki nem vett részre. A Munka Törvénykönyvének idén augusztus 1-én hatályba lépett módosítása még egy esetben ad rá lehetőséget.

Az Mt. 136. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A munkavállaló munkaviszonya megszűnésekor, ha a munkáltatónál eltöltött idővel arányos szabadságot nem kapta meg, azt pénzben kell megváltani. A gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadság megszűnését követően, ha a munkavállaló a gyermek ápolása, gondozása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára járó szabadságot nem kapta meg, azt a felek megállapodása alapján pénzben is meg lehet váltani. Egyéb esetben a szabadságot pénzben megváltani nem lehet; ettől érvényesen eltérni nem lehet.

A módosítás 2011. augusztus 1-én lépett hatályba.

Talán a sorok között feltűnt egy másik módosítás is. Eddig a szülési szabadságot követően az anyukának minden gyereke után a GYES vagy GYED első évére járt a szabadság.
Az egy éves szabadsággal érintett időszak 2011. augusztus 1-től fél évre (6 hónapra csökken).


A bejegyzés címkéi

munkaügy


Hozzászólások

Benkő Katalin  -  

Üdv!
Azt szeretném megtudni, hogy aki még gyed alatt 1 évig lehetett fizetés nélküli szabadságon, kérheti-e az erre az időszakra járó összes szabadság kifizetését munkába állás előtt?

VVali  -  

T. Szakértők!

Kérdésem, ha próbaidőn belül megszűnik a munkavállaló
munkaviszonya, a ki nem vett szabadságot szabadságmegváltás
címén a munkáltatónak ki kell-e fizetnie.
Hol találok erre szabályozást.
Köszönöm a segítségét!
VVali

Farkas Judit  -  

Tisztelt Szakértő(k)!
Van egy heti 2 órás takarító a cégünknél (van neki máshol heti 36 órát elérő főállása). Szabadságát a munka törvénykönyve szerint kiadhatom, úgy is, hogy azokra a napokra amikor nem dolgozott figyelembe véve a heti 2 nap pihenőnapot. A takarító fix bérben dolgozik, tehát ha kiadom a szabadságát pl egy hétre 5 napot, plusz még azokra a napokra bérszámfejtek amikor dolgozik, több lesz a bére mint a fix 10.000 Ft ( a plusz 4 nap szabadsággal). Jól számfejtettem így?

Köszönöm a segítségét!

Üdvözlettel: Farkas Judit

Anna  -  

Kedves Zsuzsi! Kérlek segíts abban, hogy ha 2011.12.12-én jár le a GYED és a munkavállaló szeretne dolgozni GYES mellet heti 30 órában. Ilyen esetben mikor kell kiadni, illetve 1 évi vagy fél évi szabadságot kell biztosítani? Gratulálok az új honlaphoz. Nagyon sok hála árad felétek! Köszönjük!

Ferenc  -  

 Az lenne a kérdésem, hogy, ha a kismama GYED után szeretne dolgozni, a baba pedig 2 éve született, akkor Ő megállapodhat-e a szabadság kifizetéséről, és ha igen, hány napot kell számolni?

csak a keresztnevét...  -  

Köszönöm az információt: Margó

Szilvi  -  

Kedves Zsuzsi !

Én augusztus 1-től menntem vissza dolgozni .Megállapítotak 84 nap szabit, és most azt mondjál hogy ez a jogszabály miatt a fele sem sár ! Igaz ez ?

Dia  -  

Köszönöm szépen!

Anna  -  

Köszönöm!

Anna  -  

Kedves Zsuzsi! Köszönöm az információt, ugye a 2012. január 01-től megnyíló  GYES és GyED-en lévőkre kell alkalmazni ?

Ica  -  

 

A módosító Tv. hatályba léptető rendelkezései között 126.§ (2). c.pont:


c) 2011. december 1-jén lép hatályba e törvény 4. §-a, 15-16. §-a, az Mt. e törvény 17. § (1) bekezdésével megállapított 193/D. § (2) bekezdése, e törvény 18-20. §-a, az Mt. e törvény 22. §-ával megállapított 211. § (5) bekezdése, 22. § (5) bekezdése, 23. §-a, és 128. § (1) bekezdés d) pontja,

 


22. § Az Mt. 211. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


(5) A 130. § (2) bekezdés c) pontja szerint a szabadságra jogosító idő szabályait a Módtv. hatálybalépését követően kezdődött fizetés nélküli szabadság esetében kell alkalmazni.

Munka Törvénykönyve:

130. § (2).

c) a gyermekgondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés]első hat hónapjára;462 

Véleményem szerint a 6 hónapos szabályt csak a december 1-e után kezdődő fizetés nélküli szabadságokra kell alkalmazni.

Anna52  -  

Köszönöm az infot! 

Kérdések:

1.  Ha jól értelmezem, minden gyermek után külön jár  egy, illetve fél évig a szabadság.

2. Ha valaki 2008 óta van GYED/GYES-en  az 1. gyerek után 1 év, 2. gyerek után 6 hónap szabadság jár, ha a 2. gyerekkel 2011. aug. 1. után vette igénybe a GYED-et.

 3. Csak  a 2011. aug. 1. után fizetés nélküli szabadságra kerülő  kismamákra vonatkozik a 6 havi szabadság, és bele számít-e gyermek után járó pótszabadság is.

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi !

A legjobbkor kaptam az infót, éppen aktuális nálunk.

Nagyon szépen köszönöm Tilda

csak a keresztnevét...  -  

8 órás állást átminősitették 4 órás állásra. Bentmaradt 10 nap részarányos szabadság amely eltünt. Se kifizetve se kiadva nem lett. Ezzel mi van, mert a program nem kezeli eltünt.

csak a keresztnevét...  -  

az fordult elő, hogy a kismama elhelyezkedett másik munkahelyen, és a régi cégétől nem számolt le, pedig ott főállúnak bejelentették.

Ez most tudódott ki, a szabadságát ezek figyelembevételével kell kiszámolni és kifizetni, ha hajlandó igazolni, hogy ott mikortól foglalkoztatják.

csak a keresztnevét...  -  

Zsuzsika!

Köszönöm a tájékoztatást!

Márti  -  

Köszönöm az infót,  a második fele új a számomra. Már csak az a kérdés, hogy a szabadság számításánál a született gyermek után járó 2 nap/év is beleszámít-e, vagy csak az alapszabadság.

Nelly  -  

Ha szeptemberben lejáró gyed után visszamegyek dolgozni kérhetem a szabadságom (2 gyerek után) kifizetését, vagy köteles vagyok letölteni azt munkába állás előtt?

Köszönöm

Erika  -  

Kedved Zsuzsanna!

 

Ezzel kapcsolatban felmerül a kérdés, a ki nem vett tanulmányi szabadság is "elveszik" ?

Beus  -  

Kedves Zsuzsi!

És Kedves Mindenki!

Köszi az infót. Kb. két hónapja írtam az Adónavigátor címére, de sajna (és csodálkozom, mert nem így ismerem őket) még nem kaptam választ kérdésemre: Lesz-e, és mikor Kecskeméten Mérlegképes továbbképzés?

Aki tud róla, írjon, legyen szíves!

Köszönettel, és további jó munkát!

Beus

Böröczky Zoltán  -  

Kedves Beus!
Ezer bocsánat, valahol elkallódott a leveled! Kecskeméten szeptember 6-7-én tartunk mérlegképes továbbképzést. Kérlek, írj egy e-mailt közvetlenül nekem, a zoli@adonavigátor.hu címre, és küldök egy jelentkezési lapot! Ha mást is érdekel a továbbképzés, írjatok bátran, van még 10-15 hely!

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönön a rendszeres tájékoztatást.

Márta

Csilla  -  

Köszönöm az infót, csak az nem világos, hogy kire vonatkozik: aki már tölti, vagy letöltötte a fiz.nélküli szabdságát, vagy aki augusztus 1. után kezdi meg.

Ági  -  

Kedves Zsuzsi!

Köszönöm.

 

maca  -  

köszönöm  megint felhívtad valamire a figyelmet amire  talán nem is figyeltünk volna

Eta  -  

Köszönöm Zsuzi, megint helyretetted a keringő híreket. Igen, pontosított infót kaptam, ami tömören rögzíti bennem a módosítást. Köszönöm.

Éva!  -  

Kedves Zsuzsi!

Köszönöm az új információt. A témával kapcsolatban a kérdésem, hogy a jelenleg GYES-en lévő és októberben már dolgozni visszatéreő ksimamának a szabdságot az előbb leírtak szerint kell számítani?

Köszönöm !

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Abban tudnál-e segíteni, hogy van-e valami átmeneti rendelkezés arra vonatkozóan, hogy mi van azzal a dolgozóval aki jelenleg van Tgyáson. A gyedet majd csak decemberben kezdi. Ha viszemegy majd dolgozni fél évi szbadsággal kevesebbet tud majd kivenni?

Ica  -  

Csak az nem derül ki sehonnan, hogy mi a teendő azon anyukákkal, akik éppen most vannak GYED-ük első évében, vagy már lejárt a GYED első éve, de még GYES-en vannak és ezért nem tudták a törvény hatályba lépéséig kivenni a szabadságot. Ha erre tud valaki valami hasznos infot, az sokunknak nagy segítség lenne.

Nanita  -  

Kedves Zsuzsi!

Nagyon szépen köszönöm a hasznos információt.

Anita