Ha nincs online pénztárgéped, akkor szolgáltass adatot!

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

Ha nincs online pénztárgéped, akkor most valószínűleg hátradőlve olvasgatod azokat a közleményeket, melyek a pénztárgépek beüzemelésével, visszavonásával, határidejével kapcsolatosak. És kifejezetten örülsz, hogy neked ezzel nem kell foglalkozni. De vajon meddig?

csutortok.jpg2013. elején elkezdődött a pénztárgépek cseréjével kapcsolatos komédia első felvonása. Ennek egyik fejezete volt az a 2013. április 26-án írt tájékoztató, amelyben olvashattuk, hogy ki kötelezett pénztárgéppel vagy taxaméterrel teljesíteni a nyugtaadási kötelezettségét.

Ebben azt az egy mondatot sokan megjegyezték, hogy „a nyugtaadás, gépi nyugtaadás kötelezettsége nem terheli az adóalanyt akkor, ha nyugta helyett számla kibocsátásáról gondoskodni tudott, mert módjában állt a nem adóalany vevőtől a számla szabályszerű kiállításához szükséges vevői adatokat megkapni”.

A folytatás ismert. A régi pénztárgépeket visszaadták, de újat már nem szereztek be, mondván, hogy mindenkinek számlát adnak.

Neked van ilyen ügyfeled?


Ha igen, akkor most figyelj!
2014. január 23-án hatályba lépett a pénztárgép rendelet módosítása, mely szerint 2014. március 1-jétől ezek a cégek heti adatszolgáltatásra lesznek kötelezettek.
Nem, nem írtam el. HETI!

Így szól a módosítást követően a rendelet:


„A Rendelet 1. § (1) bekezdése alapján pénztárgép használatra kötelezett olyan adóalany, aki (amely) az Áfa tv. 166. § - a szerinti nyugtakibocsátási kötelezettségét az Áfa tv. 166. § (2) bekezdésében foglaltak szerint kizárólag számla kibocsátásával teljesíti, az Áfa tv. 178. § (1a) bekezdés vonatkozásában úgy kell tekinteni, mint aki nyugtaadási kötelezettségének gépi nyugtakibocsátással tesz eleget.
Ezen adóalany az Áfa tv. 178. § (1a) bekezdésében meghatározott adatszolgáltatási kötelezettségének a Rendelet 2. § (1) bekezdésétől eltérően a Rendelet 1. mellékletében foglalt tevékenysége tekintetében olyan módon köteles eleget tenni, hogy az e tevékenységéhez kapcsolódóan kibocsátott számlák valamennyi adatát – az állami adóhatóság által meghatározott struktúrában – a számla kibocsátásának keltét alapul véve naponkénti bontásban, naptári hetente, a tárgyhetet követő hét negyedik napjáig, elektronikus úton megküldi az állami adóhatóságnak.”
Te hogyan fogod ezt a többletadminisztrációt megoldani az érintett ügyfeleidnél?


A bejegyzés címkéi

online pénztárgép


Hozzászólások

béla  -  

engem is érdekelne

Horváthné Márkus Katalin  -  

Kedves Edit!

Nyugdíjasként a Balatonon fizetővendéglátásként tevékenykedem,most hallottam a változásról,a könyvelőm sem tudott róla.../most nem ér rá evvel foglalkozni/itt olvasgatok...Szeretném kérni a segítségedet,hogy kell ki cseréltetni a TEÁOR08-ra ,hogy ne keljen ügyfélkaput nyitni.

Köszönöm előre is a választ!
Kata

Beáta  -  

Kedves Edit!

Én egy nyugdíjas szobakiadó vagyok, szeretném kérni segítségét, hogy hogyan kell a TEÁOR 08-ra kicseréltetni a számot, hogy ne kelljen heti bevallást adni ill. péntár-gépet.
Nagyon köszönöm a segítségét.

Beáta

Vali  -  

Könyvelői feladat?
Legyünk már tisztában azzal mi is az a könyvelői feladat.
Ha hetente adatot szolgáltat,akkor ehhez szerintem nem kell mérlegképes végzettség,sem számviteli diploma és regisztráció!
Én úgy gondolom amelyik vállalkozó ezt vállalja ért az internet kezeléséhez,tud írni és olvasni,ehhez az adminisztrációs feladathoz nem a könyvelőjét veszi igénybe,mert tisztában van vele mi az ő feladata.A könyvelőknek e nélkül is kevés idejük marad a valóságos feladatuk pontos elvégzéséhez.

hanzlik józsef  -  

Teljesen egyetértek az általad leírtakkal.Miért nem tájékoztatnak bennünket a médiában részükről ezen fontos módosításokról? Vagy talán nem meri senki felvállalni a felelősséget,ezen szerintem is jogtalan módosítás miatt.

Somogyi Imréné  -  

Szerintetek az 552006-Üdülési és egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatást is - amely nem Balaton-part (háttértelepülés!) - át lehet fordíttatni 559001 re? Ezt azért kérdezem, mert a 2014- es ÖVTJ szerint a falusi szállásadás pont kivétel. Köszönöm, ha tudd Valaki válaszolni!

Ria  -  

A jegyzői engedélyem szerint egyéb szálláshely kategóriában vagyok (2012). Évente átalányadózom fizetővendéglátóként.
akkor most 5520 vagy 559 vagyok?

Mészáros József  -  

Az illetékeseknek tisztában kellene lenniük a jogalkotásról szóló törvényekről. Nem kívánok a részletekben elmerülni, de azzal egy kezdő jogásznak is képben kell lennie, hogy egy korábban hozott törvénnyel, rendelettel, egy későbbi jogforrás ne menjen szembe. Ha egyáltalán jogforrásról beszélhetünk a áfa törvény hivatkozott 1 sz. melléklete tekintetében!
Azt már nem is elemezném, hogy egy életbe léptetett törvényt, hogyan bővíthet rendelet oly módon, hogy annak feltételeit szigorítsa! Oktatási tapasztalatom szerint az ilyen jogalkotó sürgősen mondjon le a diplomájáról, függetlenül attól, hogy azt plagizálta-e vagy sem!!!
Talán azon kellene a törvény Tisztelt (vagy sem)aktuális képviselőinek elgondolkodniuk, hogy a már több mint egy éve tartó herce-hurcáért elnézést kellene kérniük a gazdálkodóktól, az ilyen - utólag kreált - végrehajthatatlan eszetlenségre különösen tekintettel.

Ibolya  -  

Kifog hetente számlát hozni hogy tudja az ember ezt feldolgozni .Nincs semmi támpont hogy a programokat hogy kellene átalakitani milyen fájlra van szügség a kivitelezéséhez hogy a számlázo programm tudja kezelni a cégeknél.

Anikó  -  

Ügyfelem megrendelte az online pénztárgépét , még nem szállították ki neki. Ezért használja a régi pénztárgépet ami gépi nyugtát állít ki. Kérdésem , hogy ezt nekem most a PTGSZLAB nyomtatványom jelentenem kell vagy nem? Ha igen milyen adatot fogok én hetente szolgáltatni a nyugtákról? Gyors segítséget előre is köszönöm.

Siporka  -  

Engem érdekelne, hogy """– az állami adóhatóság által meghatározott struktúrában –""" idézetből a struktúra hol található meg?

Dr. Kontír  -  

Nem szeretnék csúnyát írni, mást viszont nem tudnék!

Dolceevitaa  -  

Az njt.hu alapján a kormányrendelet 01.23-01.24.-ig volt hatályos.

2/2014. (I. 22.) NGM rendelet
Hatályos: 2014.01.23 - 2014.01.24
2/2014. (I. 22.) NGM rendelet
egyes pénztárgéphasználattal kapcsolatos miniszteri rendeletek módosításáról......
A PTGSZLAB kitöltési útmutatója hivatkozik a fenti kormányrendeletre. Most akkor mi is a helyzet?

alex  -  

MODERÁLVA

Böröczky Zoltán  -  

Alex!
Kérlek, kímélj meg minket az ilyen stílusú hozzászólásaidtól!
Kulturált hangvételű, segítő szándékú bejegyzéseidet továbbra is szívesen fogadjuk!

Tündi  -  

PTGSZLAB új nyomtatvány. Na akkor kit kell bejelenteni 2014.02.07-ig?

matgeri  -  

Kicsit visszatérve a fizető vendéglátás besorolására, egy NAV cikkben ezt olvastam:
"552006 - (máshová nem sorolt) Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás;
(Ide tartoznak a korábban hatályos Szakmakód jegyzék szerinti SZJ 552002 - Fizető-vendéglátás, illetve az SZJ 552005 - Falusi szállásadás."
Ez a kör viszont asszem kötelezett pénztárgép használatra.

István  -  

Egyre jobb ez a söralátét, csak már kicsi hozzá az iroda...

tabi  -  

Egyre inkább nehezedik a munkám, mivel úgy érzem, ha van sapka rajtam az a baj, ha nincs az. A lényeg, hogy magukból kiindulva mindenki lop, csal. A kicsiket élni kellett volna hagyni, nem lenne annyi munkanélküli.

Csutor Ili  -  

Sajnos nekem is két ügyfelemet érinti a "rossz" pénztárgép megrendelése. Futottam a köröket NAV-ilag, Ő meg a ptárgép forgalmazóval. Ott hitegették, be lesz újra vizsgálva... lesz gép hamarost, blablabla.. Az Apeh meg azt tanácsolta, rendeljük meg tőle...Ügyfél kapun keresztül... és akkor ők megelőlegezik nekünk mind a támogatást, mind a forgalmazónak fizetett előleget. Aztán majd Ők (NAV) behajtják a forgalmazótól.
Még talán ez a legszimpatikusabb, mert akkor nem veszik el a kifizetett előlege az ügyfelemnek.

napkelet  -  

bocsáss meg figyelmetlen voltam, leírtad

napkelet  -  

Kérlek erősíts meg, hogy a magánszemély esetében 559001 Egyéb szálláshely szolgáltatás a jó OTVJ szám?

Szigeti Edit  -  

A tájékozott, vagy tájékoztatott "Balaton" nem fog ügyfélkapuzni, mert a fizetővendéglátás helyes TEÁOR száma az 55.90.01. ...
Balatoni könyvelőként még a nyáron minden ügyfelemnél és ismerősömnél kicseréltük a régi számokat a TEÁOR'08 szerintire.

Gyula  -  

Kedves Kollégák!

Én először is nagyon szépen köszönöm Zsuzsinak, hogy felhívta a figyelmet egy olyan változásra, amelyről legtöbben csak az első bírság kiszabása után értesültünk volna. Az adóhatóság ugyanis ismét sok információt feltett a honlapjára, ezt valószínűleg nem tartotta fontosnak.
Néhány korábban leírt hozzászólásra reagálnék. Az, hogy a módosító 2/2014. NGM rendelet másnap kimúlt, rendben van, a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. tv. értelmében így kellett lennie. Feladatát teljesítette, az 50. és a 48. NGM rendeletek módosultak. A határidő ketyeg.
Az, hogy az ilyen ügyfeleiteket tájékoztatjátok avagy nem, a szerződésetekben foglaltaktól és az eddig alkalmazott gyakorlattól kell, hogy függjön. Amennyiben eddig megtettétek, most is meg kell, mert az ügyfél joggal várja ezután is, ha kára származik, be is perelhet benneteket.
A heti adatszolgáltatás az ügyfél kötelezettsége, ezt a könyvelők nem is tudják nagy valószínűséggel átvállalni. Majd az IT szakemberek megoldják a számlázóprogramból, amennyiben a NAV közreadja az elvárt adatok fogadási struktúráját. Erre ismét nem kaptak az adózók hosszú határidőt, pedig a jogkövető magatartáshoz célszerű lett volna.

paniko  -  

Elnézést ha ismétlek, de melyik az a rendelet amelynek mellékletében fel vannak sorolva az on-line pt.gép köteles tevékenységek? 50/2013 NGM rend. 9/A § (1) bek hivatkozik rá. Köszönöm.

attila  -  

Kedves paniko, a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet 1. melléklete szerint nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel eleget tenni kötelezettek köre:
1. Az Áfa tv. 166. § (2) bekezdésében foglalt feltétel teljesülése hiányában nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel tehetnek eleget az alábbi adóalanyok, illetve üzletek:
a) a gyógyszertárak,
b) a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR’08 47.1-47.7 és 47.91 szerinti kiskereskedelmi, az 56.1 és 56.3 szerinti vendéglátási (kivéve a mozgó szolgáltatásnyújtást), az 55.1-55.3 szerinti szálláshely-szolgáltatási, a 77.1-77.2 és 77.33 szerinti kölcsönzési és a 95.1-95.2 szerinti javítási tevékenységet folytató valamennyi adóalany, üzlet, mozgóbolt, kivéve:
ba) a betétdíjas göngyöleget visszaváltó üzlet,
bb) a csomagküldő kereskedelem, kivéve annak nyílt árusítást végző üzlete, bemutatóterme,
bc) az ipari – kivéve élelmiszeripari – tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, ha termelő és értékesítő tevékenységét ugyanabban a helyiségben folytatja,
bd) a termelői borkimérés,
be) az utazási iroda, utazási ügynökség, turisztikai szolgáltató iroda utazási szolgáltatásai tekintetében,
c) a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR’08 46.2-46.7 szerinti nagykereskedelmi tevékenységet folytató adóalanyok, üzletek a kiskereskedelmi értékesítésük tekintetében.

Hortobágyi István  -  

Sajnos mindennek semmi köze a szakmához, ezt teljesen
más síkon kell megoldani.

attila  -  

Kedves Kollegák, kedves Micsikó,
A 2/2014. (I.22.) NGM rendelet, mely az egyes pénztárgéphasználattal kapcsolatos miniszteri rendeletek módosításáról szólt, a 2010. CXXX. tv. 12.§ (3) bekezdése alapján 2014. január 24. napjával hatályát vesztette.
Élt 2 (kettő) napot ... Béke poraira.


attila  -  

Hogy is van ez?
Mint lentebb írtam, a 2/2014. (I.22.) NGM rendelet 2014. január 24. napján hatályát vesztette, de a bevezető cikkben idézett rendelkezése viszont megtalálható a jelenleg is hatályos 50/2013. (XI.15.) NGM rendelet 9/A.§ (1) bekezdésében, azzal a megjegyzéssel, hogy "... a 9/A.§-t a 2/2014. (I.22.) NGM rendelet 4.§-a iktatta be ..."
Egy hatályos rendelkezésben szerepelhet egy hatályon kívül helyezett rendelkezés szövegezése??
Megismétlem kérdésem: Hogy is van ez?

Marcsi  -  

Nem teljesen - csak egy kicsit - tartozik a témához, de megjelent az Alt Cash Kft. közleménye:

Kedves Ügyfelünk!
A Sam4s NR-300-as pénztárgép engedélyét a közelmúltban visszavonta az MKEH.

Az engedélyt egy apróbb szoftveres hiba miatt vonták vissza, amit azóta javítottunk. A készüléket reményeink szerint hamarosan ismét forgalmazhatjuk majd, és teljesíteni tudjuk az Önnek tett vállalásunkat.
A Sam4s NR-300-as pénztárgépről és a kialakult helyzetről további információkat találhat a honlapunkon, ha ide kattint.

Köszönjük a kitartását!
Üdvözlettel: Alt Cash Kft.

Éva  -  

Kedves Kollégák!

Ne idegeskedjetek, az egész rendszer nem ér annyit, hogy egy percig idegesek legyünk miatta. Majd rájönnek, hogy ez az egész értelmetlen, és kivitelezhetetlen. Az M30-at is helyrerakták. Az biztos, hogy én nem szólok erről egyetlen ügyfelemnek sem. Ha megbüntetik, felvállalom a felelősséget, kifizetni nem tudom a birságot, majd leülöm. Sajnálom, hogy könyvelő lettem. Ráment az egészségem, már kapálni sem tudok.

Éva  -  

De ugye nem fognak nagyon meglepődni, ha inkább nem állítanak ki számlát a vállalkozók?

Ruszin Zsolt  -  

Az online pénztárgép helyett teljes körű számlázást választók körében van olyan adózó (méretes szabóság, cipész, bútorbolt) akinél a rendelkezés bevezetésének módja a jogbiztonságot sérti, azonban a szabályrendszer kialakítására sajnos az államnak van joga, azonban a szövegből látszik az átgondolatlanság.

Elgondolkoztatok már azon, hogy a számlán a "valamennyi adat" nevű előírás mit is jelent? A NAV erre azt mondta, hogy azt ők majd szűkítik. Aham. Tehát a rendelet szövege addig érdekes, amíg nem kerül a hivatal amúgy teljesen racionális gondolkodásának útjába.

Kik is készítették ezt a rendelet-módosítást? És még mindig a minisztériumban dolgozhatnak?

Micsikó  -  

Kedves Sorstársaim!
Akkor előszőr talán azt kell tisztázni, hogy ki kötelezett nyugtaadási kötelezettségét pénztárgéppel teljesíteni. Ezt a 16/2013. (VI.3.) NGM rendelet szabályozza.
A 2/2014. (I.24.) NGM rendelet azt szabályozta le, hogy amennyiben ez az adózói kör úgy dönt, hogy nem vesz pénztárgépet, hanem minden értékesítéséről, szolgáltatásáról számlát állít ki, akkor azt most a rendelet értelmében be kell jelentenie az adóhivatalnak, és március 01.-től adatot szolgáltat a kiállított számláiról.
Még véletlenül se jusson eszetekbe, ezt az adatszolgáltatást magatokra vállalni. Nem könyvelő feladata. Ha az ügyfél úgy dönt, hogy nem vásárol pénztárgépet, akkor jelentgessen az adóhivatalnak, egyéni szociális problémája, nem ránk tartozik. Ezt tudatosítsátok velük.

napkelet  -  

Mi van a fizetővendéglátással? 55.20 vagy 55.10
Magánszemélyként gazdasági tevékenységet végez, vonatkozik rájuk is az ÁFA tv.
Most akkor ügyfélkapuzni fog az egész BALATON?

BaraMa  -  

Ami még bosszantó, hogy ma érdeklődtem az adóhivatalnál telefonon, hogy a rendelet kihirdetését követő 15 napon be kell jelenteni nyomtatványon, hogyha valaki kizárólag számla kibocsátásával teljesíti az ÁFA tv-ben foglaltakat. A rendeletet kihirdették 2014. január 23-án, de ma még a NAV nem tudja, hogy melyik nyomtatvány szolgál erre a célra! Azt mondták, várjak, majd a NAV honlapján meg fog jelenni!!

Sallai Erzsébet  -  

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy és minden fontos változásról értesítesz!

Én úgy tudtam, hogy aki csak szolgáltatást végez azok a vállalkozások nem kötelezettek pénztárgép használatára?
Ha ez így van, és jól értelmezem a módosítást, akkor nincs
ilyen ügyfelem.
Kérlek légy szíves megírni, hogy valóban jól értelmezem e, illetve jól tudom e ezt a pénztárgép használatot!

Vali  -  

2014.01.28
Régóta vagyok a könyvelő pályán.Ami nagyon bosszant,hogy nem tudják mi is egy könyvelő feladata! Mi tartozik a könyvelési,számviteli tevékenységhez.Talán a WC pucolás is?
Feltételezem aki vállalkozik ,némi vállalkozói ismerettel is rendelkezik,írni és olvasni is tud,értelmezi a jogszabályokat.A heti forgalom jelentése szerintem nem a könyvelő feladata!Ha ezt mégis vállalja ,az az ő szuverén joga! A törvényi előírások betartatása,,tájékoztatás az viszont igen.Sajnos nagyon nem vagyunk a magaslaton ezen a téren.Ezért is becsülik le ezt a szakmát,mert úgy gondolják mindent ránk lőcsölhetnek.Tiltakozzanak az illetékesek,mi könyvelők viszont ne aprózzuk el magunkat,mert az nem vezet sehova sem.

Ica  -  

Örülök neki, hogy minden ügyfelem megrendelte a pénztárgépet. 1 gondolkodott a kizárólagos számlakibocsátáson, de meggyőztem, hogy az nem teljesen járható út. Ha behúzzák a csőbe, és nem valós adattartalmú számlát ad ki akkor bajba kerül. Egy nagykernél vásároltam (ami természetesen kisker is) Az elfogadott ellenértéket olyan számlával helyettesítették, amire az volt rá írva, " ez csak egy NYUGTA" a név és cím helyett.

Hát most kíváncsi vagyok mit fog kezdeni az adóhivatal azzal a rengeteg adatbázissal ami hozzájuk érkezik!! Az ebev honlapja folyamatosan rossz, túlterhelt. Mi jöhet még?

Mindez kizárólag azért mert jelenleg a NAV szerint minden vállalkozó csal. Alkotmányos jogainkat sértik ezzel a feltételezéssel. Vagy Anyagi nyerészkedés áll a e-pénztárgépek mögött??
Valaki színt vallhatna mi az igaz?? Minden vállalkozóban csalót látunk, vagy valakinek a zsebe odafönt még nagyon üres.

KatiKlári  -  

Jó lenne, ha néha előre gondolkodnának nagyjaink. Felháborító a könyvelői körökben és a munkáltató oldaláról is, amit véghez visznek. Nem szabad a mai világban már "könyvelni "
mással kell foglalkozni. Én már a pályám végén vagyok, ennyi tapasztalattal ezt úgy gondolom,hogy ezt kimondhatom.
Nagy igazság ez, amit mindenki tud.
Ha elfogynak majd az "adózók ", nem tudom ki fog a költségvetésnek adót fizetni.
Mi lesz a jövő ? Meddig lehet sarcolni a népet ?

Nyitrai Ildikó  -  

Na, ez az a cikk, amit NEM küldök tovább az ügyfeleimnek :D
bocsássa meg nekem a világ ...

Kreiszné  -  

Szeretném kérdezni, hogy szerintetek is azért találták ezt ki, mert nem fogy a pénztárgép? És persze ha most meggondolod akkor már nem vagy jogosult az 50.000,- Ft-os támogatásra?

Andi  -  

Nem csak számlázó programmal készülnek számlák, hanem kézi számlát is sokan írnak. Van olyan egyéni vállalkozóm, aki a bolti kisker mellett több településre is kiszállít, ez is kisker, és számlát ír az értékesítésről. Nem csak kp, hanem átutalásos eladása is van. Van köztük olyan, amelyik a halasztott áfát érinti. A heti adatszolgáltatásban a kibocsájtott számlákat kell felsorolni, vagy a pénzügyileg rendezettet? Hetente nem fog hozzám járni. Könyvelőként ezt nem vállalom.

haniko  -  

Sziasztok!
Lassan újra gondolom, hogy akarok-e könyvelő lenni vagy inkább vmi diliházba kötök ki kavicsot számolgatni. Senkit nem érdekel, hogy mit csinál a könyvelő. Érdekvédelem nincs???!!!

Udvari Etelka  -  

ezt értem,hogy márc. 1-től, heti jelentés, de mi van olyankor megigényelte a gépet, de nem tudnak szállítani, és a régi pénztárgépét használja ( számlát adni nem tud, mivel gesztenyeárus és pattogatott kukorica) akkor a heti jelentésbe a pénztárgép adatai alapján küldjük a jelentést?

Ica  -  

Sajnos még nem látjuk az adatszolgáltatáshoz kitalált nyomtatványt, reménykedem abban, a szoftvercégek megoldják, hogy a számlázó programokból valahogy át lehet adni az adatokat. Egyébként tényleg megvalósíthatatlan, hogy ne tudjak elmenni 2 hét szabira (amit egyébként munkavállaló esetében a Munka Törvénykönyve kötelezően előír) és nem fog az ügyfél minden hétfőn a könyvelőhöz szaladgálni, aki a könyvelés mellett még egy másik programba is bepötyögi a számlák adatait. És persze nem is lesz kedve megfizetni a többletmunka díját. Tehát vagy vesz pénztárgépet, vagy ő küldözgeti az adatokat- szerencsés esetben a számlázó programból való átadással.

Kovácsné Nusi  -  

Csatlakozom a kérdezőhöz.Alanyi ÁFA mentes egyéni vállalkozó
Pénztárgép időben megrendelve,NAV hatályon kívül helyezte a
a megrendelt gépet. Mivel ÁFA mentes Nyugtát állít ki,aki kéri annak számlát ad./tüzép kisker/ most akkor ezt jelentsem
15 napon belül és küldjek heti összesítőt.A másik ügyfelem/Állatorvos kft/ Ő is ÁFA AAM.ő a régi gépi nyugtát adja,neki sem jött meg az időben megrendelt pénztárgép.
Kezdem azt hinni,hogy ez egy pénztárgép mutyi.Én nem tudok nekik mit mondani,73 évesen a nyugdíjam kiegészítéseként dolgoznom kell,azt sem mondhatom,hogy elmegyek takarítani mert 3 inkafartusom volt

zsuzsa  -  

Ügyfelem pénztárgépének adómemóriája betelt még novemberben
és annak reményében hogy megkapja az uj pénztárgépet nyugtával teljesiti kötelezettségét, illetve aki számlát kér
annak számlát ad. Akkor ez rá hogyan vonatkozik.

Zsuzsa

Bodorné  -  

Csak azt tudnám, most melyik jogszabályt sértsem meg :)
A Munka törvénykönyv értelmében a munkáltató köteles 14 napot egybefüggően szabadságként biztosítani részemre. Amennyiben elmegyek szabadságra ki küldi el hetente a bevallást?
Kíváncsian várom a bejelentőlapot is, miszerint üzletenként, vagy adóalanyonként kell bejelenteni, hogy számlakibocsátó vagyok. Egy szálloda esetében ahol vendéglátó egység is lehet számlakibocsátó a szálloda vonatkozásában és pénztárgéphasználó a vendéglátó egységnél.
Mindenesetre ismételten bebizonyosodott, hogy az adminisztráció csökkentésére törekszünk.

Szilvia  -  

A jogalkotó SOHA AZ ÉLETÉBEN NEM DOLGOZOTT, de könyvelőként biztosan egy tollvonást sem tett, mert akkor ilyen hülyeséget nem alkotott volna. Havonta kapjuk a számlákat, jó esetben...
Tényleg elmegyek kapálni, az valamivel nyugisabb.

Márti  -  

Ügyfelem kárpitos egyéni vállalkozó, hívásra elmegy pl: az ágyért, otthon a műhelyben áthúzza, 9524 a TEÁOR kódja, a rendelet szerint erre a tevékenységre kötelező a gépi nyugtaadás. Ő mindenkinek számlát ad, ezt is hetente jelentgetni kell szerintetek?
Köszönöm ha válaszoltok.

Barnaki Erika  -  

Az én ügyfelem "szerencsére" még nem kapta meg az azóta betiltott gépét, viszont már kétszer voltunk ellenőrzésen ez ügyben. Most büntetéssel fenyegetnek, hogy nem tett meg mindent annak érdekében, hogy legyen gépe. (csak megrendelte és befizette az előleget)

Kata  -  

...

Gyöngye  -  

Sajnos én mindkettő rossz élményt megszereztem és belegondolni és félek a heti adatszolgáltatásokba illetőleg a kp visszaszerzésében a rossz gép miatt. Milyen egyszerű söralátét nyomtatvány típust fognak erre kreálni és milyen szankciókkal ? És melyik az a NAV szerver ami ezt a mennyiséget működő rendszerrel bírni fogja? Jaj...

Szép Henriette  -  

Nekem egyenlőre csak olyan "nyomorult" ügyfelem van, aki megrendelte a SAM4S 270-es gépet. Megrendelte helyette a SAM4S 300-as gépet. Szombat óta a fejét fogja, mert a gép ott van az üzletben original csomagolásban és természetesen ez a gép sem jó jelen állás szerint. És nagyon-nagyon-nagyon tele van a szamócás napozója ezzel az egésszel.
Olyan ügyfelem szerencsére nincs, aki a számlagyártást választotta pénztárgép helyet. Attól meg nekem lett volna tele a szamócás napozóm......

Erika  -  

Érdekelne a véleményetek a pénztárgép mizériával kapcsolatban. Az én egyik ügyfelem 26 gépet előlegezett le, ebből már van, amire a végszámlát is megkapta. Gépei még nem voltak. Most már engedélyezett gépei sincsenek. Ugyanakkor több százezer forintja van a pénztárgép forgalmazónál. Most rohanjon rendelni másik 26 gépet, majd rohanjon a már befizetett pénze után? Miközben egész idő alatt "jogkövető" magatartást tanúsított, és ezt decemberben az adóhatóság az ezzel kapcsolatos ellenőrzéseknél meg is állapította.Ti értitek, hogy kikről miről szól ez a hajmeresztő történet?