Áfa kulcs váltással pénztárgép átállítás

  |   írta: BöröczkynéVerebélyi Zsuzsanna   |  

Ahogy már a korábbi áfa kulcs váltásoknál is megtanultuk, elkerülhetetlen feladat a pénztárgépek átállítása. Mostanában napi szinten merül fel a kérdés, hogy mit kell tenniük az alanyi mentes vállalkozóknak, akiket tulajdonképpen nem érint az áfa kulcs változása. Viszont van pénztárgépük.

Az apeh honlapján 2009. májusában megjelent tájékoztató szerint:
„A csak bizonyos áfa mértékű termékeket értékesítő, vagy az általánostól eltérő adózást választó (alanyi adómentes, EVA, különleges adózás szerinti) felhasználók esetében, valamint azon pénztárgépeken is, amelyeken üzembe helyezéskor - helytelenül - a korábbi gyűjtőknek megfelelő beállításokat nem végezték el, vagy korábban az átállításokat nem hajtották végre, az új gyűjtőket szintén létre kell hozni.
Amennyiben a pénztárgép nem képes kezelni valamennyi gyűjtőt, úgy fentieket értelemszerűen annyi gyűjtőre kell alkalmazni, amennyire a készülék még alkalmas.”
Mindez azt jelenti, hogy az alanyi mentes vállalkozók is gondoskodjanak a pénztárgépek átállításáról!
A teljes tájékoztató az alábbi linken olvasható:
http://www.apeh.hu/adoinfo/penztargep/afavalt_090519.html


A bejegyzés címkéi

áfa


Hozzászólások

Magdi  -  

Kedves Zsuzsi! Köszönöm az újabb tájékoztatást.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi !

Csodálom a tettre készségedet, nem volt elég 14-én az előadást megtartani, még a mi lelkünket is ápolod, hogy figyeljünk mindenre.

Nagyon köszönöm Tilda

Ildikó  -  

Köszönöm az inrormációt

Györgyi  -  

Kedves Zsuzsi!

Köszönöm a tájékoztatást, már szóltam mindenkinek az átállításról. A gondoskodásodért, a segítségedért hálás köszönet.  

Enikő  -  

Köszönjük a figyelmeztetést, de én ezt már alapból el kellett olvassam, mert van AM EV ügyfelem, aki már 07.01-én érdeklődött az átállításról. Az APEH-ben azt mondták neki, hogy nem kell átállítani. Én ennek ellenére azt javasoltam állítassa át.