Szakértői blog

Miért jó a START Bónusz kártya?

A START programok lehetősége az adótörvényekben már nem új. Célja a „kezdők” és „újrakezdők” munkaerőpiacra történő elhelyezkedésének segítése. 2012-ben a korábbi 3 féle start-kártyából kettő kiváltása megszűnt, de jött helyette egy újabb lehetőség. Ráadásul a kedvezmények halmozódhatnak.
Bővebb információ >

VAKÁCIÓ! Te melyik betűnél tartasz?

Gratulálok! Szép munka volt! Büszke lehetsz magadra!
Ez a május sem volt könnyű, de túl vagyunk rajta. Néhány napot pihenjünk, de még ne dobj el mindent, később hálás leszel magadnak, ha néhány apróságot még melegében elintézel!
Bővebb információ >

Módosult határidő: június 30!

Nem, sajnos nem a beszámolók közzétételének határidejét hosszabbították meg. Május 31-ig egy új közteher bevallásával kapcsolatosan lettek volna teendőink, de a NÉBIH közleménye szerint késhetünk.
Bővebb információ >

Mi lesz a telefonadó hatása?

Újabb adó kerül bevezetésre, amely elképzelhető, hogy a telefonálási szokásaink megváltoztatására ösztönöz. Már egy ideje rendelkezésünkre állnak azok a technikai megoldások, amelyekkel jelenetős összeggel csökkenthetjük telefonköltségünket.
Bővebb információ >

Teendők az EU jelzésű közösségi adószám esetén

FRISSÍTÉS: 2018. május 3.
Az utóbbi időben egyre több kérdés érkezett a közösségi adószámokkal kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy ez a korábban íródott, de még mindig aktuális cikk felelevenítése hasznos lesz mindenki számára.

Előfordulhat, hogy egy közösség területén kívülről származó partnerünk szolgáltatását EU kezdetű közösségi adószámmal számlázza le. Vajon ezt hogyan kell kezelni az áfa rendszerében? Közösségi szolgáltatásként vagy import szolgáltatásként?

Bővebb információ >

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/B. § alapján élelmiszerlánc-felügyelet alá tartozó tevékenységet végző személyeknek és vállalkozásoknak 2012-től élelmiszerlánc-felügyeleti díjat kell fizetniük.
Bővebb információ >

Év végi átértékelés, mint adóalap

Korábban már írtam arról, hogy a 2011-es év zárásánál már minden vállalkozás számára kötelező a devizás eszközök és kötelezettségek átértékelése. Az év végi euró-árfolyam kiugróan magas volt, ami kihatással lehet a társasági adó alapjára is.
Bővebb információ >