Ptk-ról könyvelőknek - konferenciabeszámoló

  |   írta: Adónavigátor   |  

Tegnap csaknem 400 könyvelő és cégvezető számára tartottuk meg az új Ptk-ról szóló előadásunkat.
Dr. Németh Gabriella ügyvéd volt az előadó, aki közérthető módon, barátságos stílusban tálalta a legfontosabb cégjogi változásokat, amelyeket március 15-étől már az új Ptk tartalmaz.


Változások az új Ptk-ban - könyvelőknek




Hozzászólások

Tilli Lászlóné  -  

Szervusztok! Sajnos nem tudtam ott lenni a konferencián. Amennyiben van CD róla kérek belőle utánvéttel.Közben egy kis segítséget szeretnék kérni. Az új PTK bevezetése után egy kft- törzstőkéjének leszállításakor van-e adófizetési kötelezettsége a tagoknak, vagy kivehetik az adózott pénzükből befizetett tőkét. A társaság saját tőkéje a a leszállítás után is több lesz mint a jegyzett tőke (3000 eFt.) Nincs hitele.
Ha jól értelmezem a jogszabályt akkor 2 alkalommal közzé kell tenni a tőkeleszállítás tényét? Előre is köszönöm a választ.

erik  -  

Ha valamilyen formában elérhető lesz az előadás, kérem küldjenek róla e-mailt.

Előre is köszönöm

Kovács Gyuláné Nusi  -  

Kedves Zsuzsi !Nagyon köszönöm,hogy ott lehettem ezen a konferencián,szinte mindég felülmúlod önmagad,arról nem beszélve,hogy külön köszönöm az ügyvédnőnek ,hogy nem tűzdelte tele jogi zsargonnal,hanem olyan közérthetően szinte a könyvelők nyelvére lefordítva mondta el a változásokat és ezekkel a diákkal eligazodhat mindenki ebbe a 10 kilós "könyvecskébe"Sajnálhatják azok a könyvelők akik kihagyták ezt a lehetőséget,rám is legyintettek minek megyek és erre az előadásra?Hát megérdemlik,hogy kínlódjanak mikor rájönnek,hogy igen is van dolgunk a ptk-val és segíthetjük ügyfeleinket.Köszönöm !!!!!

Manuaba Anikó  -  

Mindenkit sok szeretettel üdvözlök!"Sajnos nem tudtam menni a konferenciára, adtok ki róla cd-t?" (Nem vagyok egyedül ezzel a kérdéssel.) A barátnőm, Ő ott volt, és nagyon dicsérte az előadást, nagyon-nagyon jó volt. Köszönjük

Böröczky Zoltán  -  

Rajta vagyunk az ügyön...

hviki  -  

Sajnos nem tudtam menni a konferenciára, adtok ki róla cd-t?

Surányi Borbála  -  

Kedves Zsuzsi !
Örülök, hogy ilyen szuper előadáson vehettem részt, mely a könyvelőknek is nagyon hasznos információkat adott, amit az ügyvédnő úgy adott elő, hogy mindenki számára érthető volt, és mind ezt úgy adta elő, hogy egy csöppet sem volt unalmas.!
A végén a kérdésekre is nagyon jó válaszokat kaptunk, gratulálok mindkettőtöknek! További sok sikeres előadást kívánok !

Kata  -  

Gratulálok az előadáshoz!

Vanopulosz Anna  -  

A tegnapi előadás,érthető volt,ami azt jelenti,hogy az
ügyvédnő megpróbálta nem "jogász"nyelven az előadást megtartani, ami szerintem nagyon jó volt.
Megmutatta nekünk az irányt,hol merre keresgéljünk,és kiemelte,a számunkra legfontosabbat, de sajnos,kevés volt rá az idő.
Na ilyen előadásokra van szükségünk, nem olyanra aki kiáll és
felolvassa a "száraz" törvényi paragrafusokat.
Kívánok sok ilyen sikeres előadást!