Hogyan adózik az ügyvezetők megbízási díja?

  |   írta: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna   |  

A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény előírja, hogy a társaság ügyvezetője - figyelemmel az átmeneti szabályokra is - e tevékenységét nem végezheti munkaviszonyban. Gyakori kérdés, hogy amennyiben a munkaszerződést megbízási szerződésre módosítják, a megbízási díj hogyan adózik, és milyen járulékszabályok vonatkoznak rá?

A választ a Gt. és az Szja törvény idevonatkozó rendelkezéseinek az összevetése adja meg. Az új Gt. 21.§ -a rögzíti, hogy a gazdasági társaság ügyvezetését a társaság vezető tisztségviselői, vagy a vezető tisztségviselőkből álló testület látja el. A vezető tisztségviselő ezen megbízatását munkaviszonyban nem láthatja el. Gt. IX. fejezete a Kft-kre vonatkozó speciális szabályok között említi, hogy a társaság ügyeinek intézésére és a társaság törvényes képviseletére a taggyűlés által választott egy vagy több ügyvezető jogosult (149. §).

A leírtakból következik, hogy a Kft. ügyvezetője vezető - és egyúttal választott tisztségviselőnek minősül.

Az Szja törvény 24. § (1) bekezdése a nem önálló tevékenységnek minősülő jogviszonyok között nevesíti a jogszabály alapján választott tisztségviselői (kivéve könyvvizsgálót) tevékenységet. Ezért függetlenül a szerződéses formától, az ügyvezető jövedelmét és adófizetési kötelezettségét a nem önálló tevékenységre irányadó szabályok szerint kell megállapítani.

Ez azt jelenti, hogy a megbízási díj 100 %-át kell figyelembe venni a jövedelemadó-előleg számítása során, vagyis a 10 %-os vélelmezett költséghányad az ügyvezető esetében nem alkalmazható.

A társadalombiztosítási járulékokat is a jövedelem teljes összege után kell fizetni, azonban figyelembe kell venni a Tbj. törvény (1997. évi LXXX. tv.) 5. § (1) bekezdés g) pontjának, illetőleg a (2) bekezdésének a rendelkezését is, miszerint a vezető tisztségviselő csak abban az esetben minősül biztosítottnak, ha a díjazása eléri a tárgyhónapot megelőző hónap első napján érvényes minimálbér havi összegének a 30%-át, illetőleg naptári napokra annak harmincad részét.

Mivel az ügyvezetők a jövőben tehát megbízási díjat kapnak a munkájukért, így a munkaviszonnyal ellentétben itt nem kell levonni a munkavállalói járulékot, továbbá a cégnek nem kell megfizetni a munkaadói járulékot.


Hozzászólások

csak a keresztnevét...  -  

Ha az ügyvezető megbízási díja nem éri el a min.bér 30%-át, lehet-e év végén egyben kifizetni vagy havonta kell számfejteni?

Köszönettel:

zsuzsa  -  

Kérdésem? Lehet-e  kétféle jogviszonya az egyszemélyes Kft ügyvezetőjének a saját kft-ben. Mint ügyvezető megbízásban 30%-ot el nem érő díjazással, és mint személyesen közreműködő tag, rendes pl havi 160.e. ft díjazással.  Köszönöm a válaszodat

Gizella  -  

 Kérdésem az: ha az SZJA 69.§. szerint kap valamilyen természetbeni juttatást, akkor az utána fizetendő EHO alapja a juttatás értéke, vagy a juttatás 54 % -kal növelt értéke? 

Pl: juttatás: 5000 FT, SZJA  1000x0,54=    540

                                       EHO  1000X0,27=   270, VAGY 1540X0,27= 416 ???

Ilyenkor a kifizető KIFIZETŐ vagy MUNKÁLTATÓ ?????

 

Hajni  -  

Ha egy ügyvezető munkaviszony keretében van foglalkoztatva, és megfizetik utána a tételes ehot, és még ugyanettől a cégtől kap megbízási díjat is, az után kell %-os ehot fizetni?

Linácska  -  

T. Zsuzsa !

Most vagyok először ezen a lapon. Kár, hogy nem láttam előbb, nagyon sok segytséget ad. Olvastam a sok köszönö levelet. Rögtön kérdeznék is a megbízási díjjal akpcsolatban.

Van egy nyugdíjas akinek megbízási szerződés alapján bruttó 65000,- a díja. ha jól értelmezem akkor tőle csak SZJA 18%, vagy 36% kell levoni, és nyugdijjárulékot 9,5%. A cég viszont megfizeti utána a 24%és a 5% -ot . Szeretném kérni a megerősítést, vagy a jó választ.

előre is emgköszönöm.

Anna  -  

 A kérdésem a következő:

Egy sportegyesület elnöke, aki jelenleg GYED-en van kaphat e valamilyen jogcimen dijazást.

- megbizási dijat

- tisztelet dijat, vagy egyéb juttatást , anélkül hogy a  GYED  szüneteltetésre kerüljön ?

A választ megköszönöm.

csak a keresztnevét...  -  

és vállalkozói járulékot sem kell levonni,ugy-e?

Magda  -  

A Kft ügyvezetői tevékenységét 2008.január 15.-vel újra választott

tulajdonos látja el,aki egyben munkaviszonyban orvosként dolgozik a Társaságban.

Kérdésem,hogy ebben az esetben az ügyvezetői tevékenység díjazása,hogyan történhet?

Magda  -  

A Kft ügyvezetői teendőit egy tulajdonos ,aki egyben orvosként munka-viszonyos a Társaságban látja el. Az ügyvezetői megbízás újra választása,illetve megszavazása 2008.január 15.-vel történt.

Kérdésem,hogy nevezett ügyvezető díjazása hogyan történhet?

Kötelező-e az ügyvezetői tevékenység megbízásos díj fizetése?

Zsolt  -  

Milyen járulékfizetési kötelezettsége van egy kft ügyvezetőjének, ha cégen kívül főállású munkaviszonya van? ... ...

Margit  -  

Kérdés: Az ügyvezető, aki megbízás alapján végzi vezetői tevékenységét, kaphat-e étkezési utalványt, a munkavállalói feltételeknek megfelelően?

Éva  -  

Nem kell levonni munkavállalói járulékot, de vállalkozói járulékot sem kell?

csak a keresztnevét…erzsébet  -  

Ha az ügyvezető nem azonos az vállalkozóval.és a megbizási dij után nem fizeti a munkaadói és a munkavállakói járulékot,ha megszünik a megbízás, akkor kaphat e munkanélküli járadékot?

fazekas.sandorne@freemail.hu  -  

Abban az esetben, amikor a társaság ügyvezetője egyben személyesen közreműködő tag is, kötelező külön kezelni a két jogviszonyt? Külön kell díjazást felvennie mint ügyvezető és külön mint személyesen közremüködő tag? Így minimum az eho-nál akár duplán is kell fizetnie. Például ha ügyvezetőként fel vesz havi 19000,- Ft-ot akkor ugyan nem kell járulékokat fizetnie, de ezután is kell 11 %-os ehot és a személyes közremüködésnél a tételes ehót. Jól értelmezem-e? Válaszát előre is köszönöm: Aranka

anonim  -  

A kérdésem az lenne, hogy többségi tulajdonos állhat-e munkaviszonyban cégével valamilyen tevékenység ellátására pl. informatikus. Az ügyvezetői tevékenységet megbízás alapján végzi.

csuti56  -  

De ebben az esetben is alkalmazni kell a többes jogviszonyból származó lehetőségeket, pl. ha van heti 36 órát meghaladó munkaviszonya, akkor nem kell megfizetni az 1950 Ft/hó/fő eho-t, ill. figyelemmel kell lenni a járulékok felső határára. A minimális járulék alapja ebben az esetben a ténylegesen kifizetett díj.

anonim  -  

Az lenen a kérdésem, hogy ha az ügyvezető a már megszümt munkaviszonyára tekintettel a 2006. évi jó munkaja jutalmául prémiumot kap, akkor azt 2007-ben hogyan kell elszámolni? 2006. 11. 14 óta megbízási jogvszonyban van, ezért nem világos, hogy miként kell ezt az összeget számfejteni és hova kell az adatszolgáltatásba beállítani. Válaszát előre is köszönöm.

J.Edit  -  

Kedves Zsuzsanna Mi van azzal a Kft ügyvezetővel, aki nem tag és nem választották meg egy taggyűlés keretében, hanem egy , az adott posztra kiírt, nyílt pályázat megnyerése után kötötték meg vele az ügyvezetésre vonatkozó megbízási szerződést?

Mészárosné Julianna  -  

Nagyon örülök, hogy ide találtam mert elősegíti a munkámat. Nagyon jó a konzultáció egyes bizonytalan esetekben. Én azonban azt olvastam ki a HVG különszámból, hogy csekély értékű ajándékot csak a szakszervezet és a munkáltató adhat adómentesen.

Sz Terézia  -  

Köszönöm a cikket, mert eddig ugy értelmeztem, hogy csak azokra vonatkozik akik egyébként a kft tagjai és ügyvezetői tisztséget látnak el. Ebből a cikkből kiderül, hogy a választott tisztségviselő a kulcsszó, függetlenül attól, hogy tag-e vagy sem.

anonim  -  

Mindig hasznos információkat, megerősítéseket kapok a megjelent anyogok között. Köszönöm Ráczné Bor Mária

anonim  -  

Mi a helyzet a tételes ehóval? Azt gondolom kell utána fizetni.

N.Eta  -  

Mindíg a trv.hivatkozással vagyok bajban, nehéz pontosan odatenni ezeket legalábbis nekem, mert minden témára több is vonatkozik és ezek nélkül nem mindíg elég jól tudni valamit, a trv. alátámasztás is kell, -itt megvan együtt, köszi!

anonim  -  

Kedves Zsuzsa! Megmentett az APEH büntetéstől, mert eddig önálló tevékenységként kezeltük az ügyvezető megbízói díját, 90 %-os adóalappal.Köszönöm!

SZabóné Anett  -  

Köszönöm a megerősítést, régóta gondolkodunk hogy jól számfejtjük e.

anonim  -  

Köszönöm a tájékoztatást.

anonim  -  

Köszönöm a hírleveleket, sok segítséget kaptam belőlük. A továbbiakban is szívesen olvasom az általad közzé tett információkat.

anonim  -  

EVA hatálya alá eső ügyvezetőknél van kivétel az SZJA vonatkozásában

anonim  -  

Köszönöm a tájékoztatást, de nagyon jó lett volna ha az eho fizetési kötelezettségről egy kicsit több tájékoztatást kaptam volna.

Csicsely Zoltánné  -  

Tisztelt Zsuzsanna ! Hasznosak a hirlevelei - szakmai támogatásnak tartom.Kérdésem az, hogy lehet e társasági adó bevallásról kérdezni? Köszönettel: Magdi

anonim  -  

Tisztelt Zsuzsanna! Vezető tisztségviselőre vonatkozó összefoglaló információját köszönöm. Ezzel kapcsolatosan : ha kieg. tevékenységű (nyugdíjas) a kft ügyv.igazgatója, a cég ktg. -e : 2006. 08. hóig a baleseti járulék, 09. hótól az eü. szolg. járulék összege + esetlegesen (ha kell) az EHO. Szakképzési hozzájárulás alapjába beleszámít-e? (2006-ban a részére történő kifizetést szintén nem önálló tev.-nek minősítettük) A btto jövedelemből levonás csak az SZJA volt. Üdvözlöm F.M.

Némethné Marcsi  -  

Köszönöm a tájékoztatást! Ügyvezetőknek számfejtek, vegyesen, megbízási díjat, illetve tagi jövedelemkivétet is!

anonim  -  

Engem még érdekelne az, hogyan függ össze a megb. díj és a kétszeres járulékfizetés ügye... Milyen lehetőségek vannak még, ha az ügyv. díjazás nélkül látja el a megbiztását????? Üdv: S.T.

anonim  -  

Nagyon köszönöm a tájékoztatást, késöbbiekben is szívesen veszem a hirleveleket, mivel több szem többet lát. Köszönettel Éva

M. Éva  -  

Köszönöm a jól összeszedett információkat, kiegészítve a törvényi hivatkozásokkal. Mindezek a segítségével átfogó képet kaphattam a témával kapcsolatban.

M.Magdi  -  

Köszönöm a tájékoztatást. Tagi jövedelmet számfejtek az ügyvezetőnek, gondolom így is szabályos.Magdi

Hamarné Anikó  -  

Nagyon örülök levelének, ezáltal leülepedtek a korábbi információim.

Szilvási Imre  -  

Köszönöm az információt. Bizonyos részeit már tudtam, de nekem mondott újat is.

Kelemenné Tünde  -  

Nagyon köszönöm a levelet, mert megerősítést kaptam és ez is nagyon fontos.