Beszámoló a Kisvállalati Adókarbantartó Edzésprogram első találkozójáról

  |   írta: BVZS   |  

Az év elején megtartottuk az 5 hónapon át tartó sorozat első két „edzését”. Biztos tudod − ez az a kurzus, amely végigkísér az év első felének könyvelési, adózási feladatain.

Az első előadás a 2009-es SZJA bevallásokról és ugyanez adónem, 2010-ben életbelépő változásairól szólt. Az előadás után, több mint 2 órás konzultációt tartottunk. A legtöbb tanácstalanságot a tevékenységre jellemző kereset és a vagyonadó megállapítása okozta.

 

Megkértük a résztvevőket, néhány szóban írják le véleményüket, milyennek találták az „edzést”?

Olvasd el a hozzászólásokat!

 

Az előadások megrendelhetők CD csomagok formájában klikk ide >>



A bejegyzés címkéi

sikeres könyvelő, konferencia beszámolók


Hozzászólások

Éva  -  

Kedves Zsuzsi!

Egy kicsit elkéstem, de sajnos sok gondom volt, de szeretném elmondani, hogy nagyon szeretek az előadáspkra járni, minden alkalommal kapot új, hasznos, fontos értesüléseket. Nekem leguatóbb a tevékenység piaci értékének megállapitása, alkalmazása volt a legfontosabb. Külön imádom a "zárójeles megjegyzéseket" az teljesen gyakorlatias tanácsokat ad, amit tudok alkalmazni.

Sajnálom, hogy a vagyonadó miatt sok időt pazaroltunk, így utólag nem lesz rá szükség, kivéve az értékes autókat. /az szerintem jogos/.

Még egy megjegyzés, mikor a bevallás kitöltési útmutatójáról kérdeztél bennünket, valóban a világon nincs még egy hely, ahol 365 oldal és ennyi ismételt, felesleges adatokat kérdeznek. /Amit mind tudnak az egyéb bevallásokból/.

Én már nagyon régen a szakmában vagyok, de bevallom így még nem voltam elkeseredve mint most. Úgy érzem a könyvelőket megalázzák, lenézik és bármit megtesznek annak érdekében, hogy elmenjen a kedve a fiataloknek ettől a szakmától. Itt szolnok megyében az APEH a leg képtelenebb ellenőrzéseket végzi, és kizárólag  bírságolásra hajt. Egy példa: az ügyfeleimet most sorba büntetik egy korábban már megbírságolt hibája miatt. Úgy gondolom, hogy össze kellene fogni és valamilyen formában ezt a szakmát megvédeni a sok hozzá nem értő,  lenéző  "ellenőrző" hatóságokkel jogalkotókkal szemben.

Köszöm a lehetőséget, szerdán ott vagyok újra.

Jó munkát, jó felkészülést, várom az előadást. Gratulálok a kitartásodhoz, a felkészültségedhez.

 

Ági  -  

Kedves Zsuzsa!

A pénteki SZJA konferenciát nagyon hasznosnak találtam. Sikerült - mint minden előadásodon - rendszerezni a témával kapcsolatos jogszabályi előírásokat.

Amiért minden előadásodra, mérlegképes továbbképzésre elmegyek, ha tehetem, az a gyakorlatias, magas színvonalú előadás.

Köszönöm az eddigieket, várom a továbbiakat, és sok sikert, kitartást kívánok szeretettel a munkádhoz.

csak a keresztnevét...  -  

Nagyon jó volt a pénteki előadás ami az SZJA-t vesézte ki, de a leges-leg mélyebben. Aki csak teheti jöjjön az előadásokra, mert egyrészt nagyon részletesek, átfogóak. A konzultáción pedig annyi mindenről szó esik, hogy ha nem is ma, de holnap biztosan másnak is kell majd az ott hallottakkal kapcsolatosan kutatgatnia és már mivel hallottunk róla körülbelül tudjuk, hogy hol és mit és mennyit kell még kalkulálnunk a költségeknél.

Sziasztok és további jó munkát, gyertek mert nagyon jó!!!

Ági 

Rozália   -  

Kedves Zsuzsi és Zoli, nagyon nagy segítség volt az előadás. Nem csak a legutóbbi, hanem mindegyik. Munka mellett nincs idő a törvényekről elmélkedni. Az előadásokon a végrehajtáshoz kaptam tanácsot és megoldást. Ezután minden előadásotokon résztveszek. Köszönöm.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

A pénteki - de már a novemberben tartott előadásodról is - az a véleményem, hogy Te a "végrehajtás" oldaláról közelíted meg a témákat és nem a törvény NAGYbetűs szövegét adod elő, mint nagyon sok más, az évi változásokat megelőző előadások. 

A korábban (sajnos már nagyon sok év van mögöttem, amikor a következő év változásairól hallgattam a PM prominens személyeinek előadásait) megtartott és általam is látogatott előadások a változásokat elmondták ugyan, de sok esetben részletkérdésekre, amely az egyes cégeknél, esetleg ágazati specifikumoknál előfordulhatnak, még választ sem tudtak adni.

Te arról az oldalról közelíted meg a kérdést és világosítod meg, hogy hogyan kell megoldást találni a törvényben megfogalmazott előírásra.

Minden tiszteletem a teherbírásodért  és kitartásodért.

További jó munkát és egészséget kívánok

Edit

 

Éva  -  

Kedves Zsuzsi!

Nagyszerü volt a pénteki "edzés" nagy élménnyel halgattam, mint mindig a Te előadásodat egy nagyon jól felkészült előadó vagy aki magával tudja ragadni a hallgatóságot. Nagyra becsüllek. Az előadásból számomra az szja volt az érdekes, mert ezt minél többet kell halgatni, hogy egy kicsit jobban tudjuk az ügyfeleket tájékoztatni. A vagyonadóban reménykedtem hogy az AB eltörli és be jött mert kedden megszületett a döntés a lakóingatlanokra vonatkozóan. A CD vásárlást mindenkinek ajánlom mert sokan vannak akik nem tudják az öt hónapos edzés részvételi diját fizetni, a lemez pedig olcsóbb és nagyon jól használható.

További jó munkát kívánok: Éva

Gyöngyi  -  

Kedves Zsuzsi!

Remélem elbír még egy kis dicséretet ez az oldal. Csatlakozva az előttem szólókhoz csak jókat tudok mondani az előadásról, nagyon gyakorlatias (nem a HVG újság felolvasása),hasznos, érthető volt. Én először tavaly májusban voltam Nálad előadáson, amikor nagy segítséget kaptunk az elektronikus beszámoló feladásához.( Bullzip Pdf printer nagyon jó)        Az előadásokon újra érezzük a könyvelés szépségeit.                    Gratulálok a munkádhoz!

Zsuzsa  -  

Kedves Zsuzsa!

Nagyon köszönöm Neked a pénteki - elsődlegese számodra fizikailla-nekünk meg mélységében kimerítő, szinvonalában nagyon tartalmasa, érthető , segítő előadásodat.

Ezt tükrözte a sok megfogalmazott konzultációs kédrés is, amit az AB mostani döntésével vagyonadó kérdésben tisztázott..

Várom a már a következőt!

 

Mária  -  

Az edzés első alkalma jó volt. Nekem pl.a vagyonadót ott,akkor sikerült megértenem, de úgy látszik azért kevesebb bajunk lesz, hogy törőlték az ingatlan részét. Jó ha többször halljuk ugyanazt, ezért lesz jó ha megkapjuk a felvétel is. Minden előadáson hallok Tőled olyant, ami vagy új, vagy feledésbe ment már. jó, hogy felvállaltad ezt a küldetést, mert a nagyhirű előadóktól az utóbbi években egyre kevesebbet kaptunk.

Köszönettel: Mária

 

 

 

Jutka  -  

Kedves Zsuzsika!

Nagyon köszönöm az értékes előadást. Csak arra tudlak kérni, hogy "csak így tovább" . Bevallom nagyon elfáradtam (már 3 órakor keltem), de nem sajnálom, mert nagyon értékes volt az előadásod. Készülök a jövő heti előadásra is, értékelem, mint a többi hozzászólásból is kiderül, gyakorlatias, az életről szól, és ahogy azt meg kell csinálni. Példaértékű ahogy mindezt elő tudod adni, a figyelmünket nem engeded lankadni, nincs "cukorpapírcsőrgés", mert egyszerűen oda tudunk figyelni és nem álmosodunk el.

Üdvözlettel: Jutka

Olgi  -  

Kedves Zsuzsi,

Nagyon tetszett az előadás. Nem volt összecsapva, érződött a sok belefektetett munkád. A konzultációnál jól megoldottátok, hogy ne csak a választ, henem a kérdést is lehessen hallani. Olyan kérdésre is kaptam választ, amit fel sem tettem, mégis érintetted. Így meggyőződtem róla, hogy nem ment még el teljesen az a maradék kis eszem, hiába próbálnak erről meggyőzni... Várom a CD-t is és a jövő heti alkalmat. Jó munkát és felkészülést kívánok!

Köszönöm: Olgi

Kata  -  

Az előadás jó volt, gyakorlatias, itthon sok mindenen elgondolkodtatott. Új nézőpontot és rávilágítást, és nem utolsó sorban megerősítést adott ezekben a döntést hozandó napokban. Várom a 3-át.

Kati

Kata  -  

Kedves Zsuzsi!

Azt kérded, miért is volt érdemes elmenni a pénteki előadásra. Én röviden tudok erre válszolni: azért, mert könyvelő nyelven adtad elő a változásokat, az újdonságokat, és beszéltél az előttünk álló feladatokról. Írom ezt azért, mert korábban több olyan előadáson jártam, ahol a törvényhozában résztevő neves előadók tömték a fejünket napestig, de sokkal szárazabb, úgymondd könyvízűbb volt az ő mondanivalójuk, pedig mindenki az adott törvény szövegéből indult ki.

Köszi a segítséget, és köszi, hogy olyan érdekesen adsz elő, hogy az a bizonyos holtpont, ami egy hosszú előadás közben el szokott jönni, most is ( mint eddig minden általam hallgatott előadásodon) elmaradt!!

 

Anikó  -  

Kedves Zsuzsi! Köszönöt a pénteki napért. Minden elismerésem a Tiéd. Nagyon jól összeszedett, érthető, szuper előadás volt. Minden ismerősömnek áradozok Rólad. Remélem ők is csatlakoznak hozzánk, ehhez a jó csapathoz. A konzultáción szinte hihetetlen hogy minden kérdésre kapásból megvolt a válasz. Ami a CD-t illeti: én ott voltam végig, de várom a lemezt, mert jegyzetelni  nem lehet pontosan az elhangzottakat, és vagy figyelek, vagy írok. Tehát a CD-ről akarom mégegyszer hallani, és pontosítani az elhangzottakat. Aki pedig nem volt ott az is rengeteg új és hasznos információt kap ha meghallgatja.

 

 

Teri  -  

Véleményem szerint nagyon jó volt az előadás, a legfontosabb változásokra felhívtad a figyelmet. Egy előadáson egy törvény ismertetése bőven elég, mert az amúgy is fáradt könyvelők figyelme néhány óra után lankadni kezd. A CD-t vissza lehet hallgatni akár többször is, ha valamire nem emlékszünk pontosan. Aki ott volt az előadáson annak nyilván többet jelent a hanganyag, mint annak aki először hallgatja, de bárkinek szívesen a figyelmébe ajánlom. A konzultáción a kérdésekből is sokat lehet tanulni, mert egyedi esetek megbeszéléséről van szó.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Lassan törzsvendék leszek az adónavigátor előadásain és változatlanul az a véleményem, hogy mindig nagyon gyakorlatias, hasznos , érthető megvilágításba kerülnek a törvények illetve változások, és még akkor sem haszontalan mint most hogy olvasom eltörölték az ingatlan vagyonadót peddig mennyi idő elment a konzultációból erre a témára.

Számomra a legfontosabb kérdések tisztultak ki legjobban, mint pl.tevékenységre jellemző kereset, hogyan vegyen ki a vállalkozó jövedelmet, osztalékként, bérként stb.,mi mivel függ össze, mit lehet megspórolni ha minden szempontot megvizsgálunk. Kicsit tanulok az előadásokon gondolkodni , illetve veletek együtt gondolkodni , én ezt köszönöm.

Üdvözlettel: Molnár Béláné Zsóka

Böröczky Zsuzsi  -  

NINCS A LAKÓINGATLANOKRA VAGYONADÓ!!!

És továbbra sincs eho, és ez több, mint öngól a törvényalkotóknak... De azért a kocsik forgalmi engedélyét meg kell nézni, és megállapítani melyik nagy teljesítményű!!

Erika  -  

Az ingatlanra vonatkozó vagyonadót törölte az Alkotmánybíróság. Most olvastam az index-en.

A többi: autó, stb megmaradt.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi !

Számomra igen hasznos volt a pénteki előadás. Az SZJA törvény, illetve a vagyonadó olyan kérdéseire kaptunk választ, amit adott esetben csak hosszabb kutatómunka és nem kis fejtörés eredményeként tudnánk megoldani. Nekem különösen sokat jelent az, hogy a valós gyakorlati életre adnak az előadásaid útmutatást, és az egyes kérdésekben esetleg megoldást is kínálnak.

Rám jellemző, hogy több évig rendszeresen  egy-egy kiválasztott előadó képzésein veszek részt, de most úgy érzem maradok nálatok.

További jó munkát kívánok mindkettőtöknek, és néha tényleg kell egy kis lazítás.

Üdvözlettel: S. Éva

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Sajnos nem tudtam résztvenni a pénteki előadáson (egy kis anyagi oka volt), nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott, mert eddig minden előadásod nagyon hasznos volt számomra. Remélem, hogy a CD-t meg lehet majd rendelni. Üdvözlettel: Éva

Erzsi  -  

Kedves Zsuzsi!

Lankadatlan figyelemmel hallgattam végig előadásodat. Újat is tanultam.

Dolgok helyére kerültek. Az évvégi zárást elkezdtem, előadásodnak köszönhetően. Más előadásra még véletlenül sem jelentkezem.

Köszönöm.

2010.jan.26.                                            Erzsi

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

A pénteki előadás számomra "megérte a pénzt". Bár bevallom nekem nagyon meglegem volt, de egy percig sem lankadt a figyelmem. Nem szeretném ha hizelgésnek tekintenéd, de én elég "vén" róka vagyok már, de bevallom a te előadásaidat mindig nagyon élvezem és ami a legfontosabb értem is. Nekem nagyon tetszik ahogyan felépited a mondanivalódat, külön díjazom a kapott jegyzetet. Égész pontosan nem tudnám meghatározni, hogy az előadásnak mely része nyerte meg legjobban a tetszésemet. Én úgy érzem sokat profitáltam nemcsak az általad összefoglalt és értelmezett részekből, hanem a konzultációban felvetett kérdésekből és válaszokból is. Csak azt tudom mondani, hogy köszönöm, és biztos vagyok abban, hogy a többi előadás is ilyen szinvonalas lesz, és remélem minden alkalommal marad jócskán idő a kötetlen konzultációra.

Üdv. és további szép napot kívánok Ági

csak a keresztnevét...  -  

Nagyon jó volt a pénteki előadás, sokat segített az szja törvény változásaink megismerésében.Azért szeretem az előadásaidat mert érezni hogy a gyakorlatban is foglalkozol az adózással, nem csak törvény magyarázatot hallottunk, hanem a gyakorlati megvalósítás is közelebb került hozzánk. Köszi mindent!! Várom a következő előadást. Éva

Schwartz Éva  -  

Kedves Zsuzsi!

Színvonalas és hasznos volt a pénteki előadás. Sok újdonságot hallottam és megerősítést kaptam a  kevésbé világos témákban. A piaci kereset és a vagyonadó volt számomra a legérdekesebb, sok kérdés a fejemben ekkor tisztázódott. A CD nagyon jó ötlet, kolleganőim is tudják majd használni. Várom a következő előadást.

Köszönettel, Schwartz Éva

Viki  -  

Ez igen Zsuzsi! Már megint kitettél magadért. Az előadás nagyon jó, és hasznos volt. Az előadás hanganyagát nagyon várjuk! Jó ötlet volt, nagyon hasznos lesz másoknak (kollégáknak), és persze nekünk is, újra meg újra meghallgatni. 

Köszi!!

csak a keresztnevét...  -  

 

 Kedves Zsuzsi !

Számomra mindegyik téma jó volt és szerintem nem lehet ezeket

elégszer hallgatni.A leges-leges legjobb vagyonadó !!!!!!!!! - én többet

megtudtam mint a törvény szövegéből.

Köszönöm Ági

 

 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Megérte elmenni és SZJA edzést tartani, mert nagyon hasznos volt. A népes hallgatóságot nagyon jól lekötötted, nem időztél sokáig a kevésbé gyakori témáknál, de ami sokakat érint azt az előadásodból megtudhattuk. Nagyon jól hasznosítható a jegyzet is, amit kaptunk. A vagyonadóval kapcsolatos előadás is nagyon jó volt. Várom a következőt. Saci 

csak a keresztnevét...  -  

Szia Zsuzsi!

Nagyon szinvonalas volt a pénteki SZJA továbbképzés, nem hiszem hogy rajtad kívül lenne még túl sok előadó aki ennyire a gyakorlat oldaláról közelíti meg a dolgokat, aki igy eltudja magyarázni a törvény szövegezését. Nem lehet nem odafigyelni előadás közben, szinte repül az idő annyira szinten tudod tartani a hallgatók érdeklődést. A novemberi előadáson éreztem, nem szabad kihagynom az edzésprogramot, jól döntöttem ezt már az első nap után ki tudom jelenteni. Bízom benne ez nem csak erről az 5 alkalomról szól, hanem folyamatosan számíthatunk a segítségedre. köszönöm szépen Kovácsné Kati

B. J. Rita  -  

Ismét bebizonyosodott, hogy jó döntés volt jelentkezni "Adónavigátoros" konferenciára.

Azon túlmenően, hogy nagyon jó hangulatúak ezek az előadások, rengeteg információt ( valamint tippet, trükköt, praktikát) kapok, úgy ahogyan az lényegesen "emészthetőbb", így később az alkalmazása is könnyebb a munka során.

Valamint minden alkalommal egyfajta megerősítést is, hogy nem egyedül érzem időnként elveszettnek magam "varászlatos" adórendszerünk szövevényes útvesztőiben.

Úgyhogy én a jövő héten is ott leszek... :-)))

Gabriella  -  

Kedves Zsuzsi !

Nagyszerű volt az előadás, sok új és hasznos információt kaptam, számomra az adóelőleg szabályokról és a vagyonadóról szóló rész volt a legérdekesebb. Nagyon jól használható az előadás anyagát összefoglaló füzetecske, azóta már többször elővettem és az ügyvezetőnk is forgatja a cafeteriára vonatkozó részt. Már alig várom a hanganyag megjelenését, hiszen sajnos az agyam nem biztos, hogy minden szükséges információt befogadott, de ismét meghallgatva már valószínűleg nem kerüli el a figyelmem.

Köszönet a sok munkáért, amit a felkészülésekbe fektetsz!

Érdeklődéssel várom a program többi részét is és nagyon örülök hogy jelentkeztem.

 

 

Marika Szegedről  -  


Nagyon elégedett vagyok a meghírdetett témával kapcsolatos előadással.
Számomra néhány új információ is  elhangzott, ami a legfontosabb volt, hogy  visszaigazolást és megerősítést  kaptam  a bizonytalan
kérdésekben.
Amiben eddig bátortalan  voltam, most teljes bizonyosságot  kaptam, hogy igenis jól csinálom.
Az a néhány elmúlt  és előttünk lévő  határidőre való figyelemfelhívás, bevallási nyomtatványszámokkal nekem nagyon hasznos volt.
A vagyonbevallás volt számomra a sztár, valamint, hogy kimél mit és hogyan tudunk  kivédeni, hogy  mi helyesen járunk el, ha szja bevallást készítünk.
Nagyon hasznosak a táblázataid, hogyan vegyük ki a pénzeinket, ill. az egész kapott jegyzett nagyon jól használható.
Egész nap csak figyeltem, még el sem fáradtam, mert minden szó gyakorlatias, jól érthető, az előadásmódod lenyűgöző !
Aki nap-mint ezzel foglalkozik,  csak falni - habzsolni tudja a mondani valódat és elméleti-gyakorlati tudásodat.
Összegzésként: ******
2007-ben találtam Rád egy Verzálos előadáson, azóta  csak  a Te előadásaidra  járok Szeged-ről és a kötelező továbbképzésre is.
Köszönöm: Nagyné Marika
 

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

A pénteki nap szuper volt! Újdonságokat is hallottam, de amit tudtam, azt is jó volt átismételni, illetve megerősítést kapni rá! Jól összeállított program volt, minden része érdekes és emészthető volt!

Köszönöm szépen!

További jó munkát kívánva: Veronika

 

Ági  -  

 Kedves Zsuzsa!

Az előadásod, mint mindig, most is nagyon magas szinvonalú volt, érdemes volt végig hallgatni. Számomra az egyik leghasználhatóbb rész a különböző kifizetési formákban nyújtott nettó 100 e Ft kifizetésének összehasonlítása volt. Ezt nekem eddig még nem volt időm végig számolni, de Te megtetted helyettem ls az ügyfelek már hétfőn nagy boldogsággal tanulmányozták.  :)

A vagyonadóval kapcsolatos SZJA bevallások kérdése a könyvelői felelősség szempontjából nagyon érdekes felvetés volt, ennek alapján erősen átértékeljük, hogy mi az amit el lehet könyvelő irodaként vállalni. 

A témához kapcsolódóan nagyon várom, hogy az előadás anyagát, újra meghallgassam a javasolt teendőkre vonatkozóan: pl. egy könyvelt cég munkavállalóinak SZJA bevallásával kapcsolatban mit javasolt/illik könyvelőként megtenni.

Nagyon köszönöm az előadást és az írásos anyagot.

csak a keresztnevét...  -  

Kedves Zsuzsi!

Ez volt a 3. előadásod amin részt vettem. Ez is nagyon hasznos volt. Mindig felhivod a figyelmünket az aktuális feladatokra, amire éppen nem is gondolunk, vagy hiányos ismereteinkből kifolyólag nem is tudunk. A jogszabályok értelmezését érthetően tolmácsolod felénk.

Mindig felkészült vagy, szinte kivétel nélkül minden kérdésre tudod a választ.

Aki nem tudott eljönni minden képpen rendelje meg a CD-t , mert érdemes. Ha meghallgatja, meglátja, hogy nem a levegőbe beszélek.

Én szerencsés helyzetben vagyok, mert a munkáltatóm átvállalja az előadások költségét. Ö is azt vallja, hogy ha egy kicsit drágább is, mint más előadás, de színvonalban magasan meghaladja, inkább a Te előadásaidat válasszam.

Akinek anyagi lehetőségei ezt nem teszik lehetővé, javaslom rendelje meg a hanganyagot.

Köszönöm eddigi hasznos segítségedet.

Csilla

 

Kati  -  

Kedves Zsuzsa!

A pénteki előadás az elméleti anyaggal szemben nagyon gyakorlatias volt, ezzel is könnyítve munkánkat. A mostanában elég gyakran adódó tanácstalanságunkban megpróbálsz  segíteni azáltal, hogy a törvényalkotó száraz szövegét beülteted a gyakorlatba. Azt pedig külön értékeljük, hogy az előadás hanganyagát megkapjuk, hiszen így a többi kolléga is meg tudja hallgatni, mivel a napjaink elég sűrűek így év elején és nem tud mindenki az irodából elmenni az előadásra - sajnos -; ugyanakkor egy-egy bizonytalan dolognál újra meghallgatva remélhetőleg eligazít bennünket. Nagyon várom a jövő hetet, hogy az aktuális TB kérdésekre is választ kaphassunk. Addig is jó munkát és jó egészséget! Üdvözlettel!

Mária  -  

Nagyon szuper volt a pénteki nap, mint mindig szokott. A te előadásaid messze a legjobbak, amikor csak tehetem elmegyek és meghallgatom, A konzultációs kérdéseken sajnos nem tudtam ottmaradni, mert elutaztunk. Remélem a Cd-n az érdekesebb témák rajta lesznek.

Erika  -  

Sajnos a dátum átszervezés miatt az ebéd utáni előadáson már nem tudtam résztvenni.

Ezért jó lenne ha a konzultáció is szerepelne a cd-s anyagon ("tájékoztató" jelleggel).

Stecka  -  

Konkrét ötleteket kaptam a tevékenységre jellemző kereset problémakör megoldására. A vagyonadó bevallásával kapcsolatban sokkal tisztább lett a kép. Minden bennem felmerült kérdésre választ kaptam, kaptunk, akár teljesen speciális egyedi eseteinket is egyenként megválaszolta az előadó. Bár azt gondolnám, hogy egy négyórás blokk délután nagyon álmosító tud lenni, de a másfél órás "száraz" rész után egy pörgős, izgalmas kérdezz-felelek következett, ahol már fel sem merült az ebéd utáni álmosság.

Judit  -  

Kedves Zsuzsa!

Az előadás -mint mindig- most is nagyon gyakorlatias volt. Legnagyobb előnyöd a többi előadóval szemben, hogy te nem csak "beszélsz" a témákról, hanem a gyakorlatban is "csinálod", vagyis pont úgy tudod megfogalmazni a problémákat, gondokat, hogy egy gyakorló könyvelő gond nélkül megértheti. Mindig beleszövöd az előadásodba, milyen problémákkal találkoztál egy-egy bevallás kitöltésekor, egy-egy jogszabály értelmezésekor, mire kell odafigyelnünk.

Az előadás után én is rámentem az APEH számított ingatlanérték kalkulátorára -még véletlenül se a becsült ingatlanérték kalkulátorra, ahogy javasoltad- és megspóroltam egy csomó számítást és időt.

Mindenkinek javaslom, hogy látogasson el az előadásaidra, mérlegképes továbbképzéseidre (számomra az volt a csúcs), de ha nem tud, vegye meg a hanganyagot, mert rengeteg hasznos információt kaphat. Az ár-érték arány magasan a legjobb nálad.

Köszönet érte.